Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.1.2023

Čtvrtá výhra v novém roce. Slavia doma vynulovala Prostějov

37. kolo, středa 11.1.2023, Slavia - Prostějov
Slavia
5:0
1:0, 1:0, 3:0
Prostějov

Branky

Slavia

19. Šmerha (Szathmáry, Žejdl), 24. Strnad (Mrňa, Labuzík), 44. Žejdl (Kulda), 51. Šmerha (Mrňa, Všetečka), 52. Křepelka

Prostějov

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Valenta - Beneš, Horažďovský
Vyloučení: 3:6
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:28
Diváci: 661

Sestavy

Slavia

Kořenář – Klikorka, Hejda, Žovinec, Křepelka, Barák, Szathmáry, Němeček – Všetečka, Žejdl, Kulda – Šmerha, Kern, Brož – Mrňa, Labuzík, Strnad – Stehlík, Havrda, Simon

Prostějov

Pavelka – Hamšík, Malák, Bartko, Poledna, Benda, Pěnčík – Jiránek, Vlach, Illéš – Burian, Ostřížek, Veselý – Slanina, Hašek, Jansa – Jandus, Venkrbec, Maruna

Slávisté ve středu vyhráli nad Prostějovem 5:0 a zapsali už čtvrtou výhru v řadě. V roce 2023 tak stále zůstávají neporaženi. Dvěma góly k výhře přispěl útočník Tomáš Šmerha.

První šanci zápasu si vytvořili Pražané. Žejdl hezky vybruslil z obranného pásma, vyhnul se blokujícímu obránci a připravil příležitost pro Kuldu, který už byl ale příliš blízko branky. V 8. minutě se při hře ve čtyřech vydala dopředu trojice domácích hráčů a přečíslení zakončil střelou Němeček. Pavelka v brance Jestřábů jeho střelu vyrazil betonem, i když s ní měl spoustu práce. Ve 12. minutě střílel po křižné nahrávce Šmerhy do téměř odkryté brány Kern, ale Pavelka předvedl skvělý zákrok lapačkou.

Ve 14. minutě přišla další příležitost domácích. Po špatné rozehrávce prostějovských beků střílel přímo před Pavelkou Žejdl, hostující brankář se ovšem stihl na poslední chvíli přesunout. V 18. minutě si v přesilovce Jestřábů poradil nový muž v brance Slavie Josef Kořenář s dorážkami Veselého a slávistická obrana následně puk odpálila pryč.

V 19. minutě se poprvé radovali domácí. Hosté šli střídat, čehož využil na pravém křídle Tomáš Šmerha, který už napodruhé Pavelku prostřelil.

28 vteřin před koncem první třetiny byla ke druhému gólu domácích blízko jejich první formace. Po Žejdlově akci dorážel na hranici brankoviště Všetečka, kterému ve skórování zabránil na ledě položený Pavelkův beton. Slavia na začátku druhé třetiny přidala druhý gól. Ve 24. minutě se Labuzíkova tečovaná rána odrazila k Mrňovi, jenž puk posunul do lepší pozice zakončujícímu Lukáši Strnadovi, který se trefil poprvé od října 2022.

Ve 29. minutě pálil ihned po vyhraném buly Šmerha, ale Pavelka jeho pokus vyrazil do ochranné sítě. Potom se hezkou stahovačkou po obtočení své osy dostal před bránu Mrňa, ale Strnad pak o kotouč přišel. Ve 35. minutě v přesilovce Slavie připravil Žovinec dorážku pro Mrňu, jehož šanci rychlým přesunem překazil Pavelka. Ve 37. minutě se po akci Žovince a nahrávce Kerna ocitl v obrovské šanci Brož, ale Pavelka se znovu velmi rychle dokázal přesunout a následně zpacifikoval ránu Šmerhy od modré.

44 sekund před koncem druhé třetiny ještě zahrozil Šmerha, jenž z úniku ale pouze trefil beton Pavelky. Ve 44. minutě se domácí radovali potřetí. Kulda si zpracoval puk, počkal si až Lukáš Žejdl dojede přečíslení, a pak mu poslal přihrávku. Žejdl se trefil počtvrté za poslední tři utkání.

Ve 47. minutě zahrozila Slavia při přesilovce. Kulda málem připravil další gól pro Žejdla, ale Pavelka tentokrát jeho ránu z první chytil. Za chvíli hrozil první útok domácích znovu. Žejdl nejprve bekhendem po narážečce s Kuldou minul, šanci Kuldy po pasu Všetečky Pavelka chytil.

V 51. minutě Slavia skórovala počtvrté a poprvé v utkání využila přesilovku. Krásnou akci předvedl Tomáš Šmerha, jenž si bekhendovou kličkou přímo před bránou položil Pavelku, ještě si puk přehodil na forhend a poslal puk do prázdné branky. Za 36 sekund to bylo už 5:0. Svůj první gól v dresu Slavie vstřelil obránce Karel Křepelka, který netypicky při forčekingu v útočném pásmu ukořistil puk a střelou švihem překonal Pavelku.

Slávisté tak zvítězili 5:0 a připsali si čtvrté vítězství v řadě. O to další budou bojovat v sobotu na ledě Vsetína.

Ohlasy trenérů
Pavel Kolařík (HC Slavia Praha):

Samozřejmě jsme spokojení. Předvedená hra byla dobrá, myslím si, že jsme byli kompaktní a dobře jsme odehráli obranné pásmo. Prostějov má dobré hráče, jsou to velcí a silní kluci, takže se první dvě třetiny hrálo u nás v pásmu, ale jak říkám, dobře jsme to odbránili a dostávali jsme se z toho do přečíslení a vytvářeli jsme si gólovky. Po dvou třetinách 2:0. Ve třetí třetině jsme parádně odehráli střední pásmo a měli jsme dobrý pohyb. Myslím si, že po třetím gólu se ten zápas zlomil a potom nám Prostějov dal ještě nějaké přesilovky, jednu jsme využili. Myslím si, že od té doby to bylo jenom o tom dohrát zápas. Takže pochvala pro kluky a parádní série a musíme v tom pokračovat.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více