Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.1.2023

Vítězná šňůra pokračuje. Slavia zdolala třetí Vsetín

38. kolo, sobota 14.1.2023, Vsetín - Slavia
Vsetín
2:5
1:0, 0:2, 1:3
Slavia

Branky

Vsetín

1. Jenyš (Rob, Smetana), 44. Říha (Přikryl, Sihvonen)

Slavia

24. Žejdl (Šmerha, Klikorka), 36. Žovinec (Strnad, Klikorka), 43. Žejdl (Všetečka, Kulda), 47. Havrda, 60. Klikorka (Všetečka)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Rapák – Polák, Vašíček.
Vyloučení: 2:5, navíc Berger (VSE) a Křepelka (SLA) 5 min.
Využití: 0:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 36:21
Diváci: 2890

Sestavy

Vsetín

Žukov – Smetana, Krajčík, Němec, Jenáček, Říha, Ondračka – Jenyš, Bērziņš, Rob – Klímek, Klhůfek, Berger – Sihvonen, Přikryl, Hořanský – Koláček, Lichanec, Bláha – Štefka

Slavia

Málek – Klikorka, Hejda, Žovinec, Křepelka, Barák, Szathmáry, Němeček – Všetečka, Žejdl, Kulda – Šmerha, Kern, Brož – Mrňa, Labuzík, Strnad – Stehlík, Havrda, Simon

Ani v pátém utkání roku 2023 nenašli slávisté přemožitele. Tentokrát vybojovali cenné tři body na ledě třetího Vsetína. Brankami k tomu přispěli dvakrát Lukáš Žejdl, jednou Dušan Žovinec, Maxim Havrda a Karel Klikorka.

Vsetín vstoupil do utkání skvěle, jelikož již po čtrnácti vteřinách otevřel skóre. Luboš Rob vystřelil od modré čáry, puk před brankou tečoval Pavel Jenyš a překonal brankáře Málka.

Slávisté po inkasovaném gólu zvýšili aktivitu a v sedmé minutě byli blízko vyrovnání. Jaroslav Brož našel na brankovišti dobře postaveného Tomáše Šmerhu, který se snažil překonat Maksima Žukova. Ten měl ale nachystaný beton a podařilo se mu zakročit. Další možnost měl v polovině první třetiny Robin Všetečka. Z dobré pozice před brankou trefil vyrážečku domácího brankáře.

V šestnácté minutě mohl jet Riku Sihvonen sám na Romana Málka, jenže padající Karel Křepelka odehrál puk pryč a nepustil vsetínského útočníka do úniku. O necelou minutu později srovnal na 1:1 Jan Kern, jenže šel do akce videorozhodčí, který branku kvůli hře vysokou holí neuznal.

V úvodu druhé třetiny byli nejprve vyloučeni Lukáš Žejdl a Dušan Žovinec, ale těsně před skončením trestu druhého zmíněného zamířili na trestnou lavici domácí hráči Daniels Berzins a Ondřej Němec. Sešívaní tak hráli přesilovou hru pěti proti třem a bleskově ji využili. Karel Klikorka nejprve nahrál Tomáši Šmerhovi, který si všiml nikým nehlídaného Lukáše Žejdla. Ten z hranice brankoviště uklidil puk do sítě.

Šarvátka nakopla Slavii k cennému vítězství

Dvě minuty po polovině základní hrací doby přišel tvrdý zákrok na Romana Málka a strhla se bitka mezi Janem Bergerem a Karlem Křepelkou. Domácí útočník si vedl lépe a pěstní souboj ovládl. Oba hráči byli vyloučeni na pět minut.

Slavii bitka nabudila a Dušan Žovinec ji čtyři minuty před koncem druhé části poslal do vedení. Klikorkův pokus dokázal Maksim Žukov pouze vyrazit betonem před sebe a dojíždějící slávistický obránce bez problému uklidil kotouč do odkryté branky. Následně měl na hokejce vyrovnání Luboš Rob, jenže z otočky hostující branku minul.

Začátek třetí třetiny byl velmi hektický. Domácí začali tlačit soupeře, svižnou střelou z pravého kruhu ohrozil Romana Málka Luboš Rob. Hostující brankář zasáhl lapačkou. Slavia následně odskočila do dvoubrankového vedení. Robin Všetečka našel fantastickou přihrávkou Lukáše Žejdla, který skóroval podruhé v utkání.

Vsetínští na nic nečekali a po minutě opět snížili. Roman Přikryl našel zpoza brány Jiřího Říhu, který rychlou ranou překonal Romana Málka. Aktivita Vsetína pokračovala a domácí dostali výhodu přesilové hry.

Místo srovnání stavu se ale opět radovali sešívaní. Maxim Havrda vystřelil z úhlu, od betonu brankáře Žukova se puk odrazil do brány a Slavia si vzala zpět dvoubrankové vedení.

Vsetín si v závěru vytvořil tlak a snažil se o vyrovnání. Největší příležitost na zkorigování stavu měl Luboš Rob, který trefil pouze břevno. Zbytek utkání si Slavia pohlídala a čtrnáct sekund před koncem zvýšila na konečných 5:2. Do prázdné branky se přes celé kluziště trefil Karel Klikorka.

Ohlasy trenérů

Radim Kucharczyk (VHK ROBE Vsetín): Slavia dnes ukázala, že jí to lepí. Myslím si, že byla dneska lepší a efektivnější. Soupeř góly dal, my se na ně natrápíme, to rozhodlo zápas. Ve druhé třetině jsme měli pasáž, ve které jsme měli hodně střel, ale nespadlo nám to tam. Oni dali ze tří šancí dva góly. Pak ve třetí třetině jsme měli zase tlak, ale jak říkám, my se na góly natrápíme. Už je to asi čtvrtý zápas, gólů dáváme prostě málo. Pokud budeme dávat jeden nebo dva góly za zápas, tak budeme jen těžko vyhrávat.

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Pokud přijedete do Vsetína, pro mě největšího favorita na vítězství v Chance lize, a v desáté vteřině prohráváte 0:1, tak to není úplně to, co byste chtěli, ale poslední dobou hrajeme dobře a máme slušné výsledky. Kluci výborně pracují a je vidět, že to jejich sebevědomí je dobře nastavené v tom, že nás to nesložilo a postupem času jsme vyrovnali hru. Prvních deset minut, kdy byl Vsetín jasně lepší, nebylo od nás dobrých, ale přežili jsme první třetinu. Ve druhé jsme si pomohli přesilovkou, otočili jsme zápas a nesmírnou obětavostí a bojovností všech hráčů jsme ho dovedli do zdárného konce.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více