Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.1.2023

Slavia bojovala marně, s Přerovem padla o dva góly

42. kolo, sobota 28.1.2023, Slavia - Přerov
Slavia
1:3
(1:1, 0:1, 0:1)
Přerov

Branky

Slavia

3. Mrňa (Strnad, Kern)

Přerov

5. R. Černý (Kudělka, Jak. Svoboda), 24. Březina, 60. Březina

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Dědek, Štěpánek
Vyloučení: 4:6
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:36
Diváci: 812

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry, Barák – Všetečka, Žejdl, Kulda – L. Stehlík, Knotek, Brož – Mrňa, Kern, Strnad – Havrda, Labuzík, Simon.

Přerov

D. Král – Černý, Kudělka, Chroboček, Němec, Ševčík, Krisl, Dluhoš – Březina, Pechanec, Jak. Svoboda – Doležal, Dvořák, Süss – J. Svoboda, Kratochvil, Indrák – Goiš, Macuh, Ministr.

Slávisté na domácím ledě prohráli s Přerovem 1:3 a zapsali druhou domácí porážku v řadě. I když svěřence trenéra Tvrzníka dostal na startu zápasu do vedení Mrňa, dokázali Zubři dvěma trefami vývoj otočit. V závěru přidali branku do prázdné klece a odjíždějí z Edenu se třemi body.

Slávisté své fanoušky rozjásali už ve 3. minutě, kdy se prosadil Pavel Mrňa. Ten přebral kotouč po přihrávce od Strnada, nabruslil si mezi kruhy a tvrdou dělovkou překonal Daniela Krále. O dvě minuty později však Přerovští srovnali krok. Po Žejdlově vyloučení za vysokou hůl dostali hosté výhodu přesilové hry, kterou v čase 04:45 zužitkovali.

Kudělkův projektil z levého kruhu sice Málek dokázal vytěsnit, na dorážku z hole Roberta Černého už byl krátký a kapituloval. Výsledek mohl v závěru první třetiny přiklonit na stranu Slavie Brož, Král proti jeho střele na vzdálenější tyč ale výborně zasáhl.

Zkraje druhé třetiny se ocitl v šanci hostující Svoboda, jenž po přečíslení zakončoval ranou z levé strany. Málek se skvěle přesunul a vytěsnil kotouč betonem. Ve 24. minutě už slávistický gólman kapituloval. David Březina vystihl domácí rozehrávku, najel si na pravý kruh a nekompromisně zavěsil.

Po pouhých 25 vteřinách od začátku závěrečného dějství vyrazili sešívaní do přečíslení, čehož mohl využít Robin Všetečka. Jeho pokus na vzdálenější tyč však Daniel Král vytěsnil. Šest minut před sirénou se mezi kruhy dostal k odraženému puku Kern, mířil ale nepřesně.

O chvíli později obdržel Žovinec krásnou křižnou přihrávku na pravou stranu a vystřelil z první, ve stoprocentní šanci ke smůle slávistických příznivců minul. Když do konce zbývalo jen dvě a půl minuty, zkusili to domácí v šesti bez brankáře. Kýženou vyrovnávací trefu mohl zařídit Kulda, jenž se pokoušel překonat Krále z dorážky. Přerovský brankář však svůj tým podržel.

Na druhé straně se naopak trefil do opuštěné klece David Březina a stanovil konečný výsledek na 3:1 pro Zubry.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli dobrý pohyb, udrželi se na kotouči v útočném pásmu a zaslouženě jsme vedli. Jenže potom jsme soupeře dostali do hry zbytečnými vyloučeními. Utkání jsme odmakali dobře, ale trochu nám vázla souhra. Oproti minulému zápasu nám nevyšly přesilovky, proti Sokolovu jsme proměnili všechny, tentokrát nic. Je to určitě jeden z rozhodujících aspektů, proč jsme toto utkání nezvládli.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Jsme rádi, že jsme po dvou porážkách bodovali v plné výši. Věděli jsme, že domácí teď hrají velice dobře. Povedlo se nám hned srovnat na 1:1, což bylo důležité, protože soupeř byl ze začátku utkání velmi silný. Druhým rozhodujícím momentem byla řada ubráněných oslabení ve druhé třetině. Ubránili jsme i závěrečné power-play, při kterém měli jsme tam štěstí.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více