Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.1.2023

Slávisté přetlačili Litoměřice a vezou cenné body

43. kolo, pondělí 30.1.2023, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
1:2
0:0, 1:1, 0:1
Slavia

Branky

Litoměřice

36. Válek (Černohorský, Koláček)

Slavia

36. Žejdl (Stehlík, Szathmáry), 53. Kulda (Stehlík, Žejdl)

Statistiky

Rozhodčí: Svoboda, Kosnar – Beneš, Kotlík
Vyloučení: 5:6
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 44:31
Diváci: 1220

Sestavy

Litoměřice

Král – Jebavý, Hampl, Výtisk, Němec, Šedivý, Holý, Černohorský – Procházka, Kuťák, Svoboda – Válek, Jícha, Koláček – Ton, Vitouch, Slavíček – Jiruš, Pártl, Cikhart

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry, Barák – Stehlík, Žejdl, Kulda – Všetečka, Knotek, Brož – Mrňa, Kern, Strnad – Krliš, Havrda, Simon

Sešívaní prodloužili sérii venkovních vítězství na šest zápasů. Tentokrát si na ledě Litoměřic ve vyrovnaném utkání poradili s kališníky 2:1. Utkání plné přesilových her rozhodl v posledním dějství přesnou ranou Edgars Kulda, skvělým výkonem se blýskl brankář Roman Málek.

Ani jeden z hlavních trenérů nemůže své svěřence pochválit za vstup do zápasu. Litoměřičtí totiž hned po 21 vteřinách nabídli sešívaným přesilovou hru. Červenobílí se ale nedokázali dlouhodobě usadit v útočném pásmu a k žádnému většímu ohrožení soupeřovy branky se tak nedostali.

V 6. minutě šli kališníci do čtyř znovu. Slávisté si ani v tomto případě nedokázali vytvořit souvislý tlak a svou přesilovkovou bilanci tedy nevylepšili. Půl minuty po návratu litoměřického hráče na led se faulem provinili pro změnu sešívaní. Domácí hokejisté se sice v početní výhodě dokázali dostat k přesnější kombinaci v pásmu Pražanů, nebezpečnou střelu Válka ale brankář Málek zlikvidoval.

První třetina i nadále pokračovala v duchu vyloučení. V oslabení se octly opět Litoměřice, slávisté jim však práci ulehčili a po minutě přesilové hry šli taktéž do čtyř. Hra v menším počtu hráčů na ledě ani následná zkrácená přesilovka domácích však úvodní branku zápasu nepřinesly.

Po čtvrthodině hry se do největší šance úvodního dějství dostal hostující Stehlík, který ale nabídkou od Brože v úniku dva na jednoho pohrdl. Necelou minutu před sirénou si pak sešívaní nepohlídali střídání a rozhodčí nařídili menší trest pro jejich hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě.

Druhá třetina ve znamení slepených branek

Domácí si přenesli část přesilové hry i do druhé třetiny, byli to však slávisté, kdo v úvodu prostředního dějství ohrozil brankáře soupeře. Kuldův pokus v oslabení si ale gólman Král pohlídal. Již při vyrovnaném počtu hráčů mohl skóre otevřít Žovinec, ten však nedokázal odražený kotouč nasměrovat do odkryté litoměřické svatyně.

Na druhé straně se následně mohl k puku před odkrytou brankou dostat Slavíček, slávistická obrana ale situaci na poslední chvíli zachránila. O několik momentů později dostali sešívaní další početní výhodu, během ní se však sami prezentovali nedovoleným způsobem a počet hráčů na ledě opět vyrovnali.

Po návratu litoměřického hráče domácí krátce zavřeli slávisty v jejich pásmu. V nepřehledné situaci před Málkem se nejlépe zorientoval Válek, ani tato situace ale gólem neskončila. Ve hře pět na pět pak z úhlu pálil hostující Brož, jeho střela skončila pouze na tyči Královy branky.

Po 32 minutách hry rozhodčí opět vylučovali na straně kališníků. Ani tato přesilová hra neznamenala žádné větší nebezpečí před brankářem domácích.

Úvodního gólu se diváci dočkali až ve 36. minutě. Stehlík od mantinelu našel Lukáše Žejdla, který přesnou ranou otevřel skóre zápasu. Vedení sešívaných však trvalo pouhých 21 vteřin, neboť na druhé straně Lukáš Válek tečoval střelu od modré čáry a vyrovnal stav utkání. Více se již ve druhém dějství nestalo a do šaten tak hráči odcházeli za stavu 1:1.

Ve třetí třetině sešívané podržel Málek

Na začátku posledního dějství Litoměřice několikrát vypálily na branku Slavie, gólman Málek si se všemi pokusy bez problému poradil. V další nebezpečné situaci se objevil domácí Kuťák, i jeho šanci ale dokázal sešívaný brankář zlikvidovat.

Necelou čtvrthodinu před koncem základní hrací doby se skvělými zákroky v přesilové hře domácích opět blýskl Málek, který tak soupeře do vedení nepustil. V další situaci pak kališníci pouze orazítkovali tyč slávistické klece.

Ve čtyřech hráčích na ledě ale přišla pro sešívané komplikace, když rozhodčí vykázali dalšího z nich na trestnou lavici. Litoměřičtí však ani tuto skvělou možnost nezužitkovali a skóre zůstalo nerozhodné.

Posléze hrozili převážně slávisté, kteří si vytvořili několik dobrých příležitostí. Mrňa, Stehlík i Knotek ale nechali vyniknout litoměřického brankáře Krále. V 53. minutě se už sešívaní mohli radovat. Ke kotouči se dostal Edgars Kulda, který tvrdou ranou dostal Pražany do vedení.

V následujících minutách se bývalí svěřenci trenéra Tvrzníka tlačili za vyrovnáním. Slávisté se však i nadále mohli opřít o dobře chytajícího gólmana Málka.

Necelé dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby pak Stadion zkusil hru v šesti bez brankáře, ve které několikrát nebyl daleko od vyrovnání. Sešívaní ale těsný náskok ubránili a v Litoměřicích vybojovali cenné body.

Slavia tedy porazila kališníky 2:1 a prodloužila sérii venkovních vítězství na šest zápasů. Další utkání odehrají červenobílí ve středu 1. února od 18 hodin v Chrudimi proti Pardubicím B.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Byl to vyrovnaný zápas, oba gólmani předvedli skvělý výkon. Ubránili jsme poměrně dlouhou přesilovku pět na tři ve třetí třetině, což byl asi klíčový moment. O chvíli později jsme dali rozhodující gól. Ubránili jsme oslabení, byli jsme dobře připravení, stejně jako Litoměřice, na naše přesilovky. Díky tvrdé práci celého mužstva bereme tři body.

Radim Skuhrovec (HC Stadion Litoměřice): Pocity z utkání jsou rozporuplné. Myslím si, že jsme podali velmi dobrý výkon. Na rozdíl od předchozích utkání nechybělo nasazení, bojovnost, ale bohužel na jeden gól se nedá vyhrát. Měli jsme přesilovky a vytvářeli si velké šance, které jsme ale nebyli schopní využít. Soupeř dal dva góly, my jen jeden, a proto vyhrál.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více