Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.2.2023

V oranžovém vítězně. Slávisté si doma zastříleli proti Kolínu

45. kolo, sobota 4.2.2023, Slavia - Kolín
Slavia
6:3
2:0, 1:1, 3:2
Kolín

Branky

Slavia

5. Brož (Všetečka, Knotek), 6. Klikorka (Strnad, Mrňa), 21. Žejdl (Stehlík), 44. Křepelka (Žovinec, Krliš), 46. Mrňa (Kern, Strnad), 52. Brož (Všetečka)

Kolín

35. Aubrecht (Jiruš, Sajdl), 49. Morong (Čáp, Jelínek), 57. Korkiakoski

Statistiky

Rozhodčí: Kosnar, Petružálek - Jindra, Štofa
Vyloučení: 3:3
Využití: 0:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 28:36
Diváci: 1324

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry – Stehlík, Žejdl, Kulda – Všetečka, Knotek, Brož – Mrňa, Kern, Strnad – Krliš, Havrda, Simon

Kolín

Soukup (6. Sajdl) – Čáp, Jelínek, Piegl, Naar, Aubrecht, Zajíc – Novák, Morong, Král – Šedivý, Korkiakoski, Kadlec – Sklenář, Matějček, Ouřada – Jiruš

Slavia se v sobotu představila na domácím ledě proti Kolínu. V utkání byla lepším týmem a došla si pro tři body za výhru 6:3. Dvěma góly přispěl k výhře útočník Jaroslav Brož. Reprezentační přestávku tak Slavia stráví na příčkách zajišťující účast v předkole play-off.

Do utkání slávisté nastoupili v oranžových dresech na podporu projektu O Kapku lepší hokej. Čestné buly vhodil před zápasem slávistický hokejista Sebastian Weitz, který má za sebou úspěšnou transplantaci kostní dřeně a jehož jméno měli sešívaní na dresech.

Sešívaní se do zápasu pustili s vervou a hned ve 2. minutě měli první šanci. Kern vybojoval puk pro Mrňu, který vyjel od mantinelu na střed a vypálil, ale střela byla zblokovaná. Na druhé straně pak do protiútoku 2 proti 1 vyrazil hostující Morong. Jeho první přihrávku domácí zblokovali a druhou jen těsně promáchl před bránou dojíždějící Král.

Slavia svou aktivitu v úvodu proměnila v čase 4:40 v úvodní gól. Chybu v rozehrávce Kolína využil Knotek, který nahrál Všetečkovi. Tomu se sice puk postavil na hranu, ale domácí útočník dokázal objet brankáře Soukupa, a pak předložil puk před úplně prázdnou bránu Jaroslavu Brožovi, jenž otevřel skóre.

Za 26 sekund to bylo už o dva góly. Mrňa se ocitl v podobné situaci jako Všetečka před prvním gólem. Soukup ho sice vytlačil ze střelecké pozice, čímž se ale zároveň ocitl úplně mimo branku a Mrňa pak už jen posunul puk před prázdnou bránu Karlu Klikorkovi, který ho uklidil do brány.

Na tento stav reagovala kolínská střídačku oddechovým časem a místo Soukupa se do branky postavil Tomáš Sajdl. Slavia pak znovu zahrozila ve 13. minutě, kdy se do šance dostal Všetečka, jenž ale Knotkovu nahrávku před Sajdlem tečoval mimo.

Raketový vstup do druhé třetiny

V 15. minutě se musel činit Málek, který vyrazil nahození Jelínka od modré čáry. Potom měl Kolín další velkou šanci. Naarova střela se odrazila před bránu k nehlídanému Šedivému, jenž se otočil pro kotouč a snažil se ho dostat za Málkova záda. Branka se při Málkově přesunu dostala ze svého postavení, ale dorážka stejně mířila mimo.

V 19. minutě po pěkné kombinaci Žejdla, Kuldy a Stehlíka chtěl poslední jmenovaný přihrávat Žejdlovi, ale kolínská obrana tuhle nahrávku zablokovala. 26 sekund před koncem první třetiny se k puku dostal Havrda, jenž si šikovně popostrčil kotouč mezi kolínské beky a díky rychlosti se za ně dostal, ale rychleji u puku byl nakonec brankář Sajdl, který vyjel za pukem z brankoviště až na střed obranného pásma.

Slavia měla raketový start do druhé třetiny. Už po 21 sekundách při vlastním oslabení zvýšila skóre. Stehlík na středu kluziště získal puk a vyslal do brejku Lukáše Žejdla, který se tváří v tvář Sajdlovi nemýlil. Ve 28. minutě střílel tvrdě Naar, ale bránu vůbec netrefil. Za minutu to zkoušel Korkiakoski, jehož nahození na branku Málek bez problémů vyrazil.

Pak měli domáci štěstí, protože ve 30. minutě nedokázal dostat Málek puk pod kontrolu a puk mu vypadl z vystroje. Aubrecht s Novákem málem dostali puk do brány, ovšem Málek celou situaci na poslední chvíli vyřešil. Za další tři minuty měl Kolín další příležitost. Po Žovincově ztrátě puku stříleli Král a dorážející Matějček, ale Málek domácí od inkasování uchránil.

Ve 35. minutě Pražané poprvé inkasovali. Jiruš posunul puk na Davida Aubrechta, který z mezikruží zamířil přesně mimo dosah slávistického gólmana. Ve 37. minutě přebruslil domácí obranu Matějček a jel sám na Málka. Svou střelu ale poslal jen do středu brány a trefil jenom Málkovy betony. Pak zahrozili po delší době sešívaní a Havrdova skrytá střela málem skončila po sérii tečí za Sajdlem. Po dvou třetinách stále vedla Slavia o dva góly.

Pražané přidali tři góly

Na začátku třetí třetiny zachytil ve 42. minutě ve středním pásmu nahrávku Knotek a vyslal do útoku Brože, který ovšem bránu minul. Ve 44. minutě se počtvrté prosadili Pražané a byla to třetí trefa do odkryté brány. Sajdl se při přesunu proti dorážce dostal mimo postavení, čehož Krliš ještě nevyužil. Následně střílel od modré Žovinec, do jehož rány ještě vložil hůl Karel Křepelka a navýšil vedení.

Ve 46. minutě navíc přidali sešívaní pátý gól po krásné akci. Strnad našel před bránou Kerna, jenž ještě posunul puk na Pavla Mrňu, před nímž už číhala pouze odkrytá klec. Rozhodčí pak ještě u videa zkoumali gólovou situaci kvůli posunuté bráně, ale nakonec trefu uznali, protože Mrňa dostal puk do branky dřív, než vypadla ze svého postavení.

Ve 49. minutě se Kolín trefil podruhé. Gólu předcházel zákrok na domácího Křepelku, který chvíli zůstal ležet na ledě. Kozlové se dostali do protiútoku, ve kterém se z dorážky prosadil Matěj Morong. V 50. minutě nebezpečně pálil Krliš, jehož rána Sajdlovi propadla a jeden z hostujících obránců puk poté stihl odehrát.

V 52. minutě dala Slavia už šestý gól. Všetečka zachytil nahrávku Kolína a posunul puk Jaroslavu Brožovi, který ranou švihem dal svůj druhý gól v utkání. Kolín se v zápase ještě jednou prosadil. Stalo se tak v 57. minutě. Žovinec nejprve nahrávku Kozlů zblokoval, ale Křepelka posléze rukavicí nechtěně srazil puk k nehlídanému Markusu Korkiakoskimu, jenž měl před prázdnou bránou snadnou práci.

Slavia po výhře 6:3 bere ze zápasu s Kolínem tři body. Další duel ji čeká až v pondělí 13. února na ledě Poruby.

Ohlasy trenérů
Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha):

Ze zápasu mám rozporuplné pocity, můžeme být spokojení se třemi body, což je hodně důležité. Poslední zápasy jsme se střelecky trápili, takže jsme spokojení i s tím, že jsme dali šest gólů. A taky můžeme být spokojení s úvodními pěti minutami, kdy jsme hráli tak, jak jsme si řekli. Ze zápasu jsme pak ale úplně vypadli, přestali hrát to, co trénujeme. Zaplať pánbůh, že jsme byli produktivní, s výkonem spokojení být nemůžeme. Ale na to se historie ptát nebude, máme tři body a jsme za ně strašně rádi.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín):

Domácím gratulujeme k vítězství, my dnes pět gólů soupeři darovali jako na podnose, jeden parádní gól si pak domácí vypracovali. Předvedli jsme fatální minely, není možné, aby hráči na takové úrovni dělali takové fatální chyby. Poté jsme se tlačili dopředu, vypracovali si spoustu šancí, ale domácí gólman to zavřel. Jsme hodně zklamaní z toho, co jsme tady předvedli.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více