Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.2.2023

Slavia v dramatickém utkání nestačila na Zlín

49. kolo, středa 22.2.2023, Slavia - Zlín
Slavia
3:5
0:0, 1:1, 2:4
Zlín

Branky

Slavia

32. Mrňa (Krliš, Strnad), 45. Stehlík, 58. Mrňa (Strnad, Krliš)

Zlín

35. Suhrada (Kubiš, Hejcman), 44. Kratochvíl (Kindl, Gazda), 50. Lang (Mrázek), 57. Lang (Gazda), 58. Sedlák

Statistiky

Rozhodčí: Kosnar, Valenta - Baxa, Belko
Vyloučení: 5:6
Využití: 1:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 27:40
Diváci: 1415

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry, Němeček – Stehlík, Žejdl, Kulda – Všetečka, Kern, Brož – Mrňa, Simon, Strnad – Havrda, Labuzík, Krliš

Zlín

Huf – Husa, Zbořil, Suhrada, Riedl, Novotný, Talafa, Gazda – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Gago, Mrázek – Kubiš, Hejcman, Pospíšil – Köhler, Sadovikov, Sedláček

Hokejisté Slavie se ve středu po týdnu znovu představili doma. V zápase proti Zlínu se mohli přiblížit jistotě postupu do předkola play-off, Berani ale nakonec zvítězili 5:3. O osudu zápasu rozhodla třetí třetina, kterou hosté vyhráli 4:2.

Zlín začal svižně a hned po půl minutě střílející Kindl a po něm Sedlák prověřili Málka. Slavia zahrozila poprvé v 5. minutě. Druhá formace předvedla zajímavou kombinaci. Všetečka nahodil z levé strany a u pravé tyče hledal někoho ze svých spoluhráčů, ale nikdo z domácích se nakonec k puku nedostal.

V 16. minutě našel Brož krásnou zadovkou našel Všetečku, jehož prudkou ránu chytil Huf do lapačky. V 18. minutě pak Málek zlikvidoval dvě střely v krátkém sledu, a následně si poradil i se střelou Kratochvíla z mezikruží. Po první třetině hrály oba týmy bez branek.

Ve druhé třetině začaly padat branky

Jako první ve druhé třetině zahrozili sešívaní. Po 50 sekundách zakončoval před úplně prázdnou bránou Kern, ale střelou ze vzduchu minul. Slavia v úvodu druhé třetiny pokračovala v aktivitě. Ve 22. minutě střílel zleva nehlídaný Simon, z mezikruží pak neúspěšně dorážel Křepelka.

Berani si ve 23. minutě vytvořili další velkou příležitost. Kratochvíl vystihl nahrávku slávistů a jel sám na branku. Puk si ale příliš zamíchal a pořádně ani nezakončil a Málek proti němu ještě předvedl skvělý zákrok.

Ve 26. minutě se do úniku středem kluziště vydal Strnad, ale se svou kličkou neuspěl a Havrda následnou tečí přestřelil bránu. Slavia potom ve 32. minutě nevyužila přesilovku, ale šest sekund po jejím skončení už domácí vedli. Krliš nahodil puk před branku, kde ho tečoval za Hufova záda Pavel Mrňa.

Ve 33. minutě přišla další příležitost domácích. Klikorka našel na pravém kruhu volného Szathmáryho, ale Huf se proti němu stihl přesunout a předvedl výborný zákrok.

Berani ale do přestávky dokázali srovnat. Ve 35. minutě skóroval Jiří Suhrada, jenž se trefil přesnou ranou z mezikruží. Ve 38. minutě ujel Mrázek domácí obraně, ale na Málka svou bekhendovou kličkou nevyzrál, protože domácí brankář vystrčil svůj beton. Po dvou třetinách platilo vyrovnané skóre 1:1.

Zlín rozhodl v poslední třetině

Zlín na začátku třetí třetiny dostal možnost přesilovky 5 na 3, kterou ve 44. minutě využil. Po Kindlově přihrávce nadvakrát z mezikruží propálil Málka Petr Kratochvíl.

V pokračující přesilovce Zlína 5 na 4 ale domácí srovnali. Do úniku ujel Lukáš Stehlík, jenž Hufa překonal střelou mezi betony. Ve 48. minutě znovu přišla šance Pražanů. Strnad si vyměnil puk s Kuldou a našel před brankou najíždějícího si Žejdla, jenž lehce tečoval puk směrem na Hufa, který předvedl důležitý zákrok.

Pak se do šance dostal po špatné rozehrávce Slavie Sedláček, který nakonec ani nezakončil. V 50. minutě už ale Berani odskočili znovu do vedení. Obrana Slavie si nepohlídala Martina Langa, který si vyjel před bránu a z bezprostřední blízkosti prostřelil Málka.

Slavia se snažila vyrovnat, ale Berani se znovu prosadili. V 57. minutě se k puku dostal Gazda, jehož zblokovanou ránu dorazil do sítě Martin Lang, který se trefil podruhé v utkání.

Sešívaní to posléze zkusili bez brankáře, ale risk jim nevyšel, protože do prázdné branky dovezl kotouč Zdeněk Sedlák. Slavia ještě jednou skórovala, když využila přesilovku. V mezikruží zůstal nehlídaný Pavel Mrňa, který dal svůj druhý gól v zápase.

Slavia tak nestačila doma na Zlín. Další zápas čeká sešívané v sobotu v Prostějově.

Ohlasy trenérů
Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha):

Mně se to hodnotí špatně, protože celý dnešní den byl pro nás smolný. Během dne jsme přišli o tři klíčové hráče, kteří do zápasu nemohli zasáhnout. V průběhu utkání jsme přišli o čtvrtého hráče Jana Kerna, který po absolutně nepochopitelně neodpískaném faulu nedohrál. Věděli jsme, že Zlín v poslední době podává výborné výkony. Od té doby, co jsme tam vyhráli 4:0, šlape výborně a ukázal to i dnes. Nemám klukům co vytknout. Byly tam hloupé chyby, hlavně u gólu na 3:2 deset minut před koncem. My tam pustíme hráče do předbrankového prostoru, což je absolutně zbytečná chyba, která nás stála zápas a takhle zkušené mužstvo, jako je Zlín, tyhle chyby potrestá, a proto dnes vyhráli a já jim gratuluji.

Zdeněk Sedlák (PSG Berani Zlín):

Začali jsme velice dobře. První třetinu jsme měli lepší mužstvo, dobře chytal Málek, který Slavii držel celou první třetinu. Pak jsme dali gól a vyrovnalo se to. Pomohli jsme si přesilovkou a to myslím, že rozhodlo. Zápas byl vyrovnaný z obou stran. Slavia ukázala, že posledních dvacet zápasů je velice dobře připravená a nachystaná. Jsem rád, že jsme vyhráli.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více