Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.2.2023

Slávisté v Prostějově vedli o tři branky. O body je připravila třetí třetina

50. kolo, sobota 25.2.2023, Prostějov - Slavia
Prostějov
6:4
0:2, 2:1, 4:1
Slavia

Branky

Prostějov

26. Jiránek (Vlach, Kubeš), 34. Veselý (Poledna, Illéš), 44. Illéš (Bartko, Veselý), 51. Jiránek, 52. Kubeš (Slanina), 60. Illéš

Slavia

15. Kulda (Brož, Klikorka), 20. Mrňa, 22. Brož (Všetečka), 42. Klikorka (Kulda)

Statistiky

Rozhodčí: Koziol, Rapák – Kučera, Bezděk
Vyloučení: 7:7
Využití: 2:2

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 40:29

Sestavy

Prostějov

Pavelka – Poledna, Kubeš, Malák, Bartko, Valenta, Hamšík – Jiránek, Jáchym, Slanina – Jandus, Vlach, Hašek – Pěnčík, Venkrbec, Maruna – Veselý, Illéš

Slavia

Málek – Klikorka, Hejda, Žovinec, Křepelka, Barák, Szathmáry, Fiala – Strnad, Žejdl, Kulda – Všetečka, Stehlík, Brož – Mrňa, Simon, Curran – Havrda, Labuzík, Krliš

Úvodní dvě třetiny utkání proti Prostějovu byli sešívaní ve vedení a zdálo se, že si kráčí pro jistotu účasti v předkole play-off. Jestřábi však v posledním dějství skóre několika zásahy otočili a připravili tak Slavii o důležité body.

Slávisté proti Jestřábům nastoupili bez několika hráčů, v sestavě kromě dlouhodobě zraněných chyběli také Knotek, Kern a Matyáš. Navzdory oslabenému kádru ale Pražané do Prostějova přijeli s cílem získat tři body a definitivně si tak zajistit účast v předkole play-off.

V úvodu utkání si oba týmy vypracovaly několik střeleckých příležitostí. První faul zápasu následně předvedli červenobílí. Prostějov ve větším počtu hráčů na ledě předvedl pěknou kombinaci, jejíž zakončení z mezikruží však skončilo těsně vedle Málkovy svatyně.

Po čtvrthodině hry Prostějovští nabídli sešívaným jejich první početní výhodu. Slávisté dlouho neotáleli a hned po třinácti vteřinách přesilovky otevřeli skóre, když Klikorka nabil Edgarsi Kuldovi, jenž střelou z první vymetl pavučinky pod horní tyčí soupeřovy branky.

Necelou minutu před sirénou sešívaní své vedení navýšili. Svou další přesilovou hru si sice zkrátili vlastním faulem, ve hře čtyř proti čtyřem však dokázal skvělou individuální akci předvést Pavel Mrňa, který se šikovnou stahovačkou zbavil obránce a následně zamířil přesně pod víko Pavelkovy klece – 0:2.

Prostějov ve druhém dějství snížil

Jestřábi si do úvodu druhé třetiny přenesli část přesilové hry. Proti čtyřem slávistům se hned několikrát dostali do nadějné pozice, Málek však všechny pokusy úspěšně zlikvidoval. Na druhé straně se naopak v oslabení podařilo ujet Všetečkovi, který ještě našel Jaroslava Brože, jenž jeho nabídkou nepohrdl a ve 22. minutě zvýšil na rozdíl tři gólů.

Ve 26. minutě už ale Prostějovští v přesilové hře skórovat dokázali. Přesnou přihrávku od pravého mantinelu zužitkoval na středu stojící Tomáš Jiránek, který kotouč nasměroval za bezmocného Málka – 1:3.

I nadále diváci na zimním stadionu v Prostějově sledovali rychlý atraktivní hokej. Ve 34. minutě poté jedna z akcí před brankou sešívaných vyústila v menší potyčku, jejímž výsledkem byla vyloučení na obou stranách a následná hra čtyři na čtyři. Více prostoru na kluzišti tentokrát využili domácí hokejisté, když Jan Veselý z pravého kruhu přesně zamířil do odkryté klece Slavie – 2:3.

Jestřábi druhá vstřelená branka nabudila a ve zbytku prostředního dějství byli aktivnějším mužstvem. Slávisté ale vyrovnání skóre nepřipustili. Půl minuty před odchodem hráčů do kabin pak rozhodčí opět vylučovali na obou stranách, v úplném závěru třetiny se však již nic důležitého nestalo.

Třetí třetina otočila vývoj utkání

Do posledního dějství tedy obě mužstva nastoupila opět pouze ve čtyřech hráčích. V této herní situaci dokázal Prostějovské obraně ujet Strnad. Slávistický útočník však byl při úniku faulován a rozhodčím tak nezbylo nic jiného než vylučovat na straně domácích.

Po několika vteřinách přesilové hry se kotouče chopil nejproduktivnější bek sešívaných Karel Klikorka, jehož střela zápěstím prolétla až do branky Jestřábů a slávisté tak ve 42. minutě vedli 2:4.

O dvě a půl minuty později však Prostějovští znovu snížili. Střelu od modré čáry ještě dokázal Málek zlikvidovat, na dorážku Jakuba Illéše již ale nestačil.

51. minuta utkání přinesla další branku Jestřábů. Tomáš Jiránek od modré čáry kotouč nahodil směrem k Málkovi, Jan Veselý však puk jasně tečoval vysokou holí a nasměroval jej za záda slávistického brankáře. Rozhodčí ale teč nezaznamenali a branka tak byla připsána Tomáši Jiránkovi – 4:4.

Po další minutě hry se Prostějov dostal do vedení. Rychlou akci úspěšně zakončil Jakub Kubeš. Ačkoli se sešívaní snažili vyrovnat, důležitou branku vstřelit nedokázali. Domácí Jakub Illéš místo toho v poslední minutě utkání dopravil kotouč do prázdné klece červenobílých a upravil skóre na závěrečných 6:4.

Slávisté si tak z Prostějova kýžený bodový zisk neodvezli a o jistotu předkola play-off se budou muset poprat ve zbývajících zápasech základní části ligy.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více