Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.3.2023

Slavia si i přes porážku s Jihlavou zahraje předkolo play-off

52. kolo, středa 1.3.2023, Jihlava - Slavia
Jihlava
4:2
1:0, 0:0, 3:2
Slavia

Branky

Jihlava

19. Karabáček (Harkabus, Haman), 45. Bilčík (Skořepa, Harkabus), 48. Miškář (Haman, Kolář), 56. Harkabus (Haman)

Slavia

52. Žejdl (Mrňa, Stehlík), 54. Barák (Brož, Všetečka)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Beneš, Štěpánek
Vyloučení: 5:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:19
Diváci: 794

Sestavy

Jihlava

Maláč – Haman, Kolář, Kočí, Bilčík, Dundáček, Vala, Dvořák – Karabáček, Skořepa (C), Harkabus (A) – Šik, Miškář, Havránek – Pořízek, Handl, Chlubna – Brož, Juda, Cachnín

Slavia

Málek – Matyáš, Klikorka, Křepelka, Žovinec, Szathmáry, Hejda, Barák (A) – Kulda, Žejdl (A), Strnad – Brož, Knotek (C), Všetečka – Stehlík, Kern, Mrňa – Krliš, Havrda, Simon

Sešívaní měli o motivaci do posledního utkání základní části postaráno. V případě výhry si mohli zajistit místo v předkole play-off. Jihlavě se nakonec dařilo lépe a zvítězila 4:2. I tak mohli být spokojenější hosté, protože ti si i přes porážku prodlouží sezónu o vytoužené předkolo. Zahrají si ho právě proti Dukle.

Hned od první minuty bylo vidět, že oběma týmům jde o hodně. I tak předváděli větší odhodlání hosté, kteří častěji drželi puk na svých hokejkách, ale mnoho jejich pokusů končilo po nepřesných finálních přihrávkách. V první větší šanci se proto ocitli domácí.

Kočí předvedl zajímavou individuální akci a snažil se překvapit brankáře Málka, který si dokázal s jeho pokusem poradit. Červenobílým se příliš nedařilo zakládat útočné akce a po chybě jednoho z nich v situaci dva na jednoho našel Miškář mezi kruhy Šika, který lehce potáhl puk a poté mu ho vrátil. Patrik Miškář už ale byl trošku více z úhlu, než aby mohl opuštěnou branku trefit.

Po sérii provinění proti pravidlům na obou stranách se nakonec ocitli v přesilové hře slávisté. Velkou šancí se tedy mohli prezentovat i oni, když se Klikorkův nápřah z první od modré částečně otřel o tyčku. Těsně po jejím konci se do slibné střelecké pozice dostal Krliš, který si najel mezi kruhy, odkud vystřelil a brankář Maláč mohl podruhé děkovat brankové konstrukci.

Pražany mohly nevyužité šance mrzet, protože ještě v prvním dějství se dokázali Vysočané prosadit. Harkabus zavezl puk po levé straně do pásma a vyslal střelu na vzdálenější tyč. Málek ještě zvládl vyrazit kotouč před sebe, kde byl nejrychleji Václav Karabáček, a byť byl tísněn obráncem, v pádu se od něj odrazil puk do sítě. Do kabin tak šli spokojenější domácí.

Ve druhé třetině mohly oba týmy rychle skórovat

Do druhé třetiny vstoupily týmy ve velkém stylu. Nejdříve Karabáček dával puk mezi kruhy pro Harkabuse, kterému střela nesedla ideálně, i tak s ní měli ale hosté problémy. Na druhé straně nebyl daleko od vyrovnání Kulda, který ale minul kotouč před částí odkryté branky.

Slavii si mohla dopomoc přesilovou hrou, kdy se Dukla provinila přílišným počtem hráčů na ledě. V ní se jim ale ani po vytvoření tlaku v soupeřově třetině, nepodařilo si vytvořit větší příležitost ke skórování. Jihlava i potom držela jednobrankové vedení a nepouštěla hosty téměř k ničemu. Těm mohla pomoc snad jen další přesilovka.

V ní se nejdříve po střele Klikorky rozezněla tyč za Maláčem potřetí v tomto zápase. Všetečka poté pláchl obraně Dukly a dostal se až před branku soupeře. S jeho pokusem si poradil domácí brankář, který jeho zakončení výborně pokryl betonem. V 35. minutě usedl na trestnou lavici Žejdl. Slavia však v oslabení ukázala, že si letos nechce nechat play-off utéct, když se obětavými zákroky prezentovali Simon a vzápětí po něm Matyáš.

Ani Roman Málek nechtěl zůstat v obětavosti pozadu za svými spoluhráči. Domácí Miškář upaloval sám na branku hostů, ale na slavistického brankáře v souboji jeden na jednoho nevyzrál. Ten tak udržel naděje svého týmu i do závěrečné třetiny.

Slávisté se ještě v závěru pokoušeli o obrat

V závěrečném dějství mohlo sešívané těšit možná jen to, že se ani kozlům v jejich zápase nedařilo a prohrávali se Vsetínem po druhé třetině shodně 0:1. O to více museli sešívaní doufat v takový výsledek, když v 45. minutě Jihlava navýšila své vedení. Vlastimil Bilčík nahodil puk od levého mantinelu kousek od kruhu na branku a puk nikým netečován zapadl až za záda Romana Málka, který z celé situace nic moc nemohl vidět.

Tato branka s hráči hostů poměrně zacloumala. Jejich naděje na dobrý výsledek definitivně pohasly po třetí trefě domácích. Patrik Miškář si sjel před branku na výzvu Hamana a Málek neměl šanci s jeho pokusem cokoliv udělat.

Slávisté se následně pokoušeli s utkáním ještě něco udělat. Týmovou morálku pozvedl Lukáš Žejdl, ke kterému se nakonec po dobré kombinaci dostal puk a zkušený útočník nekompromisně zakončil. V krátkém časovém sledu mohli fanoušci na stadionu vidět druhou branku hostů. Jindřich Barák dostal puk od Brože na levý kruh, napřáhl a překonal přesouvajícího se Maláče. Závěr tak mohl být o to zajímavější.

Na ledě postupně přibývalo emocí a s tím i prohřešků proti pravidlům. Na závěrečných 4:2 upravil skóre v přesilové hře Tomáš Harkabus, který neměl složitou práci a střílel prakticky do odkryté brány. Pražany však nemusela prohra tolik mrzet, protože předkolo play-off si i tak zahrají. Začínají už v pátek v Edenu proti Jihlavě.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více