Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.10.2022

Junioři po vyrovnaném průběhu padli s Chrudimí po prodloužení

12. kolo, pátek 28.10.2022, Slavia - Chrudim
Slavia
2:3p
1:0, 0:0, 1:2 - 0:1
Chrudim

Branky

Slavia

18. Curran (Holaník, Dráb), 58. Hrdlička (Curran, Holaník)

Chrudim

44. Jaša (Beran), 52. Jaša (Jirout), 62. Štěpánek

Statistiky

Rozhodčí: Valenta - Deja, Hošťálek
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:27
Diváci: 59

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Málek, Stejskal, Kříženecký, Kluch, Dráb, Kubánek – Holaník, Curran, Vítek, Dobner, Hasman, Fibigr, Tichý, Jokl, Kvasnička, Štípek, Vosmík

Chrudim

Kadlc – Sopoušek, Beran, Pazdera, Dvořák, Straka, Vaníček, Vašíček – Štěpánek, Hiemer, Macas, Pirner, Jirout, Novák, Dostál, Matýs, Jaša, Štrup, Hemský, Vašek

Junioři po jasné výhře 7:0 v Havířově chtěli na tento výsledek navázat v domácím střetnutí proti Chrudimi. V první třetině se dostali do vedení, ve třetí třetině Chrudim otočila, ale Hrdlička v přesilovce srovnal a hosté nakonec brali bod navíc za výhru v prodloužení.

První šance přišla v 7. minutě. Kříženecký zůstal sám v mezikruží. Puk si ale nezpracoval ideálně a brankář Kadlc bez problémů zasáhl. V 11. minutě se do příležitosti při vlastním oslabení dostal Matýs, který projel s kotoučem až do útočného pásma a vystřelil. Pittr si ale jeho ránu našel a sebral puk do lapačky. V 18. minutě pomohlo Chrudimi břevno, které nastřelil Tichý.

V čase 17:53 už se Slavia prosadila. Holaník najel do útočného pásma, a pak předložil puk do prostoru mezi kruhy Maxmilianu Curranovi, který svou ranou propálil Kadlce. Po první třetině držela Slavia vedení 1:0.

Ve druhé třetině měla více ze hry Chrudim, ale žádnou ze svých šancí proměnit nedokázala. Největší šanci druhé třetiny měl ve 34. minutě hostující Novák, jenž se vytočil zpoza branky a chtěl uklízet puk za Pittra. Domácí brankář ale vytáhl svůj beton a udržel puk u tyčky.

Na začátku třetí třetiny hráli sešívaní v šesti a Chrudim dostala možnost přesilové hry. Ve 44. minutě ji hosté využili. Beran vypálil od modré. Pittr jeho ránu vyrazil pouze na hůl Tomáše Jaši, jenž doklepl puk do odkryté brány. Na druhé straně mohl odpovědět Štípek, na kterého zívala prázdná brána.

Domácí útočník ale po přihrávce Drába puk netrefil. Poté zahrozil Stejskal, ovšem proti jeho pokusu vytrčil Kadlc beton a šanci pokryl. V 52. minutě otočila Chrudim skóre. Jirout s pukem na hokejce nahrál sjíždějícímu si Tomáši Jašovi, který prostřelil Pittra nad beton.

Pražanům se v 58. minutě povedlo srovnat. V přesilovce si vyměnili puk Holaník s Curranem a druhý jmenovaný ho následně poslal na modrou čáru Jakubu Hrdličkovi, jenž tvrdou ranou propálil Kadlce. Protože se ve zbytku základní hrací doby nic nestalo, zamířil zápas do prodloužení.

V něm byla nakonec úspěšnější Chrudim, která rozhodla utkání v 62. minutě. Jiří Štěpánek využil špatné Vosmíkovy nahrávky a ujel sám na Pittra a překonal ho střelou nad rameno. Junioři tak nenávazali na předchozí vítězství nad Havířovem a získali alespoň jeden bod. Další utkání odehrají v neděli 30. října na ledě Písku.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více