Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.11.2022

Efektivita v přesilovkách a dva góly Štípka. Junioři doma porazili Přerov

16. kolo, neděle 20.11.2022, Slavia - Přerov
Slavia
6:1
2:0, 2:1, 2:0
Přerov

Branky

Slavia

13. Štípek (Hasman), 16. Kvasnička (Skoupý, Curran), 26. Holaník (Stejskal), 35. Dráb (Fibigr, Tichý), 56. Kříženecký (Štípek, Hasman), 59. Štípek (Jokl)

Přerov

31. Lysoněk (Buršík, Štíbr)

Statistiky

Rozhodčí: Ovsík - Stacho, Kubas
Vyloučení: 5:8, navíc Šilhavý (PRE) 10 min.
Využití: 3:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:30
Diváci: 48

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Kříženecký, Kluch, Hron, Dráb, Kubánek – Holaník, Curran, Hasman, Fibigr, Hlavička, Tichý, Chludil, Jokl, Skoupý, Kvasnička, Štípek, Vosmík

Přerov

Žurek – Nášel, Harásek, Pekr, Billa, Veselý, Nesvadba, Koblížek – Štíbr, Mašek, Hlůšek, Šilhavý, Kolařík, Lysoněk, Hyža, Halík, Kuchta, Buršík, Hanák

Junioři Slavie se v neděli představili na domácím ledě. Proti Přerovu byli od začátku aktivnějším celkem a díky dvěma gólům Viktora Štípka a třem využitým přesilovkám nakonec získali tři body za výhru 6:1.

První šance zápasu přišla ve 3. minutě a vytvořili si ji hosté. Po ztrátě Kubánka se k puku dostal Šilhavý a hnal se dopředu, ale svůj únik do úspěšného konce nedotáhl, neboť byl faulován Kubánkem, jenž zamířil na trestnou lavici.

Poté nebezpečně pálil Kuchta a Pittr i přes clonícího protihráče dokázal zasáhnout. Ve 12. minutě pak Hlavička přihrával před odkrytou bránu Tichému, ale ten puk nedokázal trefit. Ve 13. minutě už ale sešívaní vedli.

Hasman se na zadním mantinelu dostal k puku a poslal kotouč na levý mantinel Viktoru Štípkovi, který se šikovně protáhl až před bránu a prostřelil Žurka mezi betony. V 16. minutě navýšila Slavia svůj náskok. Při přesilovce nahrál Skoupý od modré na kruh Curranovi. Žurek jeho ránu vyrazil a na brankovišti zůstal nikým nehlidaný Matěj Kvasnička, který nadvakrát doklepl puk do sítě.

Po první třetině platilo skóre 2:0 pro Slavii. Ve 26. minutě využila podruhé v utkání Slavia přesilovku. Stejskal našel před bránou Filipa Holaníka, který propálil Žurka. O dvě minuty později zahrozil Skoupý, který se dostal do brejku a protáhl se až před Žurka, ale v poslední chvíli mu sjel puk. Poté si dvě šance vytvořil Lysoněk. Tu první po jeho brejku vyrazil Pittr ramenem, ale tu druhou z 31. minuty už hostující útočník proměnil. Znovu dostal přihrávku do jízdy a puk poslal přesně mezi betony domácího brankáře.

Pak se předvedl hostující brankář Žurek, který skvělým zákrokem lapil příležitost Kvasničky, který zůstal úplně sám před bránou. Ve 35. minutě využila Slavia čtyřminutovou přesilovku a celkově už třetí v utkání.

Fibigr se elegantně vytočil od mantinelu, a pak si za pravým kruhem všiml Jakuba Drába, který tvrdou ranou miřil přesně. Přerov pak dostal možnost přesilovky 5 na 3, která trvala 95 sekund, ale Slavia ji zvládla dobře ubránit.

Ve 47. minutě po návratu z trestné lavice ujel Lysoněk, ale Pittr jeho pokus srazil vyrážečkou mimo bránu. V 55. minutě se do úniku dostal Jokl a chtěl Žurka překonat kličkou do bekhendu, ale hostující brankář položil na led svůj beton a šanci zastavil. V 56. minutě se opět radovali domácí.

Hasman zavezl puk do útočného pásma, předložil ho u mantinelu Štípkovi, který ještě krásnou křižnou přihravkou našel v předbrankovém prostoru Daniela Kříženeckého, jenž zamířil přesně mezi betony Žurka. 62 sekund před koncem utkání ještě jednou skórovali domácí.

Jokl do mezikruží přihrál Viktoru Štípkovi, který i v pádu dokázal dostat puk mezi betony Žurka do branky. Junioři tak zvítězili 6:1 a získal další tři body do tabulky. Další utkání odehrají svěřenci trenéra Machuldy v pátek na ledě Kladna.

Ohlasy trenérů
Vladimír Machulda (HC Slavia Praha):

Dnes to byl výborný zápas z obou stran. My jsme hráli velmi dobře. Všechny čtyři lajny hrály dobře, dobře bruslily, byl to perfektní výkon, který podpořil výborný gólman. Dnes jsem opravdu spokojený. Určitě rozhodly přesilovky, navíc my jsme dobře sehráli oslabení, a pak jsme vlastně v přesilovkách dali góly. Na přesilovky jsme se připravovali a taky to byl jeden z momentů, který rozhodl utkání.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více