Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.12.2022

Další vítězství. Junioři díky střelecké efektivitě vyhráli v Šumperku

20. kolo, neděle 4.12.2022, Šumperk - Slavia
Šumperk
1:6
0:1, 0:3, 1:2
Slavia

Branky

Šumperk

49. Najman (Netolický)

Slavia

19. Skoupý (Kvasnička), 25. Skoupý (Hrdlička), 31. Tichý (Dráb), 32. Jokl (Kluch, Holanik), 41. Hasman (Tichý, Dráb), 54. Vosmík

Statistiky

Rozhodčí: Čech - Bubela, Přecechtěl
Vyloučení: 5:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 20:57
Diváci: 98

Sestavy

Šumperk

Ryšavý (41. Stránský) – Netolický, Šlahora, Cekr, Minařík, Mudrák, Křivohlávek – Szabó, Tomeš, Křemen, Haas, Slováček, Slabý, Lichner, Jeřábek, Ševčík, Najman, Kučera

Slavia

Hodic – Kříženecký, Hron, Stejskal, Kluch, Dráb, Hrdlička – Fibigr, Jokl, Kvasnička, Barčeš, Tichý, Holanik, Skoupý, Hasman, Vosmík.

Slávističtí junioři se na druhou adventní neděli představili na ledě Šumperka. Celé utkání byli lepší a díky střelecké efektivitě vezou tři body za výhru 6:1. Pražané navíc oba brankáře domácích zaměstnali více než 50 střelami. Dva góly vstřelil útočník Mikuláš Skoupý.

První šance přišla ve 3. minutě, Hrdličkův pokus od modré ale Ryšavý pokryl. V 8. minutě pak dostal Tichý přihrávku a následnou ránu z mezikruží pokryl Ryšavý mezi svými betony. V 15. minutě si poradil Hodic se střelou Ševčíka, který vypálil z hranice kruhu. V 17. minutě měli domácí štěstí, protože po přečíslení Pražanů tří proti dvěma zvonila za Ryšavým tyčka.

V 19. minutě se prosadili poprvé sešívaní. Kvasnička vyslal do úniku Mikuláše Skoupého, jenž zamířil přesně za záda Ryšavého.

Ve 25. minutě to bylo o dva góly. Mikuláš Skoupý si v předbrankovém prostoru počkal na odražený kotouč od betonů Ryšavého po střele Hrdličky, a pak zamířil přesně. Ve 29. minutě mohl Skoupý zkompletovat hattrick, ale Ryšavý proti němu nadvakrát zasáhl vyrážečkou.

Slavia pak ve 31. minutě navýšila náskok, zásluhou přesného zásahu Stanislava Tichého. Ve 32. minutě už to bylo 4:0 pro hosty. Domácí přstali bruslit, čehož využil ke své gólové trefě Tomáš Jokl.

Ve 36. minutě pak pohlednou kombinaci domácích zakončoval Minařík, který ale nedokázal zvednout puk nad beton Hodice. Do třetí třetiny vystřídal Ryšavého v brankovišti domácích Stránský, který ale hned po dvaceti vteřinách inkasoval. Slavia se dostala do rychlého přečíslení, ze kterého se prosadil střelou do horní části branky Dominik Hasman.

Ve 49. minutě se dočkali první branky také domácí. Z tlaku před brankou se prosadil Jakub Najman. Slavia ale ještě jednou skórovala.

Osm vteřin po konci hostující přesilovky předvedl pěknou samostatnou akci Adam Vosmík, kterou zakončil ranou pod břevno. V 59. minutě ještě hledal Vosmík nahrávkou přes pásmo Drába, ale puk přeskočil jeho hokejku.

Slavia si tak ze Šumperka odvezla výhru 6:1 a zapsala si tři body do tabulky. Další zápas odehrají junioři v pátek, kdy na domácím ledě vyzvou České Budějovice.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více