Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
9.12.2022

Junioři v přímém souboji o první místo padli doma s Motorem. Rozhodla druhá třetina

21. kolo, pátek 9.12.2022, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
1:5
0:1, 0:3, 1:1
Č. Budějovice

Branky

Slavia

56. Curran (Holaník)

Č. Budějovice

4. Turek (Eremiáš), 23. Hála (Gajdolín, Petrásek), 29. Hála (Willmann, Putz), 38. Hála (Putz, Willmann), 43. Turek (Putz, Eremiáš)

Statistiky

Rozhodčí: Valenta - Charvát, Pěkný
Vyloučení: 6:6, navíc Dráb (SLA) 5 min. a 20 min.
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 45:27
Diváci: 77

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Kříženecký, Kluch, Hron, Dráb – Holaník, Curran, Hasman, Bareš, Fibigr, Tichý, Václavík, Jokl, Skoupý, Kvasnička, Štípek, Vosmík

Č. Budějovice

Cinka – Hail, Gajdolín, Willmann, Placek – Hála, Putz, Sochor, Kříž, Kotous, Petrásek, Turek, Pitel, Eremiáš, Schuppler

Junioři Slavie se v pátek představili znovu doma. V přímém souboji o první místo nestačili na českobudějovický Motor. Hosté rozhodli o své výhře ve druhé třetině, ve které třikrát skorovali. Jediným úspěšným střelcem domácích byl útočník Maxmilian Curran. Za hosty zaznamenal hattrick útočník Hála.

Hned v úvodu domácí Václavík nadvakrát prověřil gólmana Cinku, ale ten si poradil. Ve 4. minutě se poprvé měnilo skóre. Eremiáš vybojoval puk a předal ho Adamu Turkovi, jehož střela propadla Pittrovi výstrojí a skončila v síti. V 7. minutě ujížděli v přečíslení 2 na 2 Holaník s Vosmíkem. První jmenovaný nakonec celou akci zakončil, ale Cinka jeho ránu vyrazil do rohu.

V 10. minutě ujel sám při vlastním oslabení na Cinku domácí Curran, ale brankář Motoru jeho záměr o kličku přečetl a zasáhl betonem. Přesně ve 12. minutě přihrál Kříženecký od mantinelu před bránu Skoupému, proti jehož ráně předvedl Cinka parádní semafor a sebral puk do lapačky. Posléze měli hosté štěstí, protože Kvasnička těsně před bránou nastřelil břevno.

V 17. minutě dvakrát během sedmi sekund zahrozili domácí. Nejprve se Stejskal hezky protáhl až k bráně a přihrál na druhou stranu brankoviště Fibigrovi, kterého při zakončení vychytal betonem Cinka. Poté zvonila za Cinkou pro změnu tyč.

Ve 23. minutě zvýšil Motor svůj náskok. Gajdolín přihrál před bránu Danielu Hálovi, který s trochou štěstí procpal puk do brány. Ve 29. minutě využil Motor přesilovku a vedl už 3:0. Jokl chtěl vyhodit puk z vlastního obranného pásma, jenže to se mu nepovedlo a puku se na modré čáře zmocnil Willmann, který vypálil.

Jeho střela skončila na tyči, odkud se puk odrazil na hůl Danielu Hálovi, který dorazil puk do odkryté brány. Ve 30. minutě ujel ve vlastním oslabení na Pittra Eremiáš, který zkoušel kličkou překonat Pittra, ale Pittr zasáhl betonem. Poté dostal Motor možnost přesilovky 5 na 3. V ní nejprve Hála ve 37. minutě trefil tyč. Ve 38. minutě už Motor tuhle výhodu využil.

Na modrou čáru obdržel nahrávku Daniel Hála, který tvrdou ranou propálil Pittra a zkompletoval hattrick. Do třetí třetiny vstoupili znovu lépe Jihočeši, kteří se ve 43. minutě dočkali další branky. V útočném pásmu se puku zmocnil Putz, a pak do mezikruží poslal kotouč Adamu Turkovi, který poslal puk za Pittrova záda.

Pak dostal trest na 5 minut plus do konce utkání domácí bek Dráb, ale Slavia se dobře ubránila a oslabení zvládla. V 56. minutě se domácí dočkali alespoň čestného úspěchu díky gólu dorostence Maxmiliana Currana, který po přihrávce Holaníka mířil střelou tahem přesně nad Cinkův beton a překazil hostujícímu brankáři čisté konto. 55 sekund před koncem a jednu sekundu před koncem slávistické přesilovky trefil Tichý střelou ze strany tyč.

Juniorům se tentokrát utkání nepovedlo a v přímém souboji o první místo berou tři body hosté. Další zápas odehrají sešívaní junioři 16. prosince opět v Edenu proti Písku.

Ohlasy trenérů
Vladimír Machulda (HC Slavia Praha):

Zápas se nám moc nepovedl. Myslím si, že ze začátku jsme hráli dobře, pak jsme dostali jednoduchý gól a nedokázali jsme vstřelit z našich šancí gól. Ve druhé třetině po tom druhém gólu jsme začali panikařit a začali jsme být nervózní a od té doby byly Budějovice lepší a přehrály nás. My jsme zase neměli sílu, abychom se do toho zápasu vrátili a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více