Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.12.2022

Po týdnu opět za tři body. Junioři doma porazili Písek

23. kolo, pátek 16.12.2022, Slavia - Písek
Slavia
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Písek

Branky

Slavia

20. Strnad (Hrdlička, Curran), 27. Hrdlička (Holaník, Strnad), 60. Strnad (Hrdlička)

Písek

21. Řehoř (Čančura)

Statistiky

Rozhodčí: Matoušek - Karda, Goltsch
Vyloučení: 5:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:29
Diváci: 42

Sestavy

Slavia

Pittr – Dráb, Hubinka, Hrdlička, Ciolek, Pšenička – Jokl, Hasman, L. Strnad, Štípek, Kvasnička, Curran, Vosmík, Holaník, Fibigr, Tichý

Písek

Korytar – Čančura, Velíšek, Lechnýř, Polák, Šipla, Cícha, Čunát – T. Strnad, Sládek, Reiser, Hlaváček, Dubský, Šindelář, Řehoř, Hořejší, Bouška, Cháb, Sabiniok, Fencl

Junioři se po týdnu opět představili v zápasovém rytmu. Znovu na domácím ledě přivítali hráče z Písku. Domácí nakonec dokráčeli k triumfu, i díky třem bodům útočníka Lukáše Strnada, který už je jinak stálým členem kádru trenéra Tvrzníka. V dobrém světle se ukázal také bek Jakub Hrdlička.

Hned po dvaceti sekundách mohl otevřít skóre domácí Strnad, jinak už stabilní hráč A-týmu. Ten chtěl po objetí branky zasunout puk za Korytarův beton, ale ten se stihl včas přesunout a zasáhl betonem. Pak vyrazili hosté do přečíslení dvou proti jednomu, které zakončil Sabiniok, jenž ale ani nadvakrát Pittra nepřekonal.

Ve 13. minutě přihrál Vosmík na brankovišti stojícímu Tichému, který ale nedokázal zkrotit kotouč a umístit ho do odkryté brány. 59 sekund před koncem první třetiny se sešívaní poprvé prosadili.

V přesilovce se v rohu u mantinelu dostal k puku Curran, který chvíli přemýšlel, co udělá, až našel na mezikruží Lukáše Strnada, který si chvilku počkal, a pak nekompromisní tvrdou střelou propálil Korytara, jenž byl bez šance.

54 vteřin po začátku druhé třetiny bylo srovnáno. Domácí ztratili puk, čehož využil Čančura, který poslal puk do jízdy Denisi Řehořovi, který zleva zamířil přesně ke vzdálenější tyči nad Pittrovo rameno. Ve 27. minutě Pražané znovu vedli.

Holaník zavezl puk do útočného pásma, a pak si všiml najetého Jakuba Hrdličky, který stál u tyčky a po přihrávce rychlou střelou prostřelil Korytara. Následně mohl skóre zvýšit Tichý, který ale po přihrávce Štípka svůj střelecký pokus nedotáhl do úspěšného konce, protože Korytar dokázal zasáhnout.

Ve 39. minutě po návratu z trestné lavice mohl srovnat Dubský, ale jeho kličku Pittr přečetl a vyrazil ji betonem. První šanci poslední třetiny měl domácí Curran ve 45. minutě, který střelou zleva nastřelil tyčku a k následné dorážce už se nedostal.

Písek potom dostal obrovskou možnost v podobě přesilovky 5 na 3, která se posléze změnila v přesilovku 4 na 3, ale Slavia sehrála oslabení dobře a ubránila se. Během tohoto oslabení se na Korytara řítil Tichý, ale Korytar jeho kličku vyrazil betonem. Poslední gól přišel 41 sekund před koncem.

Za brankou se k puku dostal Hrdlička, který ho vyhodil směrem na prázdnou bránu. Puk ještě dojel Lukáš Strnad, jenž ho dovezl do opuštěné klece. Slavia tak získala další tři body. Příští zápas ji čeká už v neděli proti Technice Brno, kterou přivítá opět na domácím ledě v Edenu.

Ohlasy trenérů
Vladimír Machulda (HC Slavia Praha):

Jediné pozitivum tohoto zápasu je, že jsme vyhráli. Od nás to nebyl optimální výkon. V naší hře bylo hodně nepřesností, ale důležité je, že jsme vyhráli. Musíme se z toho ponaučit a v neděli podat lepší výkon. Určitě nám pomohl Strny, dal dva góly a k tomu nahrávku, takže měl tři body a jsem rád, že tu zase s námi hrál a určitě nám to pomohlo.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video