Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.12.2022

Junioři se s rokem 2022 rozloučili výhrou. Doma porazili Techniku Brno

24. kolo, neděle 18.12.2022, Slavia - Technika Brno
Slavia
5:2
2:0, 2:0, 1:2
Technika Brno

Branky

Slavia

8. Hron (Dráb, Štípek), 19. Tichý (Vosmík, Hron), 22. Hasman (Jokl), 24. Hrdlička (Holaník, Kvasnička), 44. Štípek (Tichý)

Technika Brno

56. Apolenář (Straka), 60. Trögner (Blaško)

Statistiky

Rozhodčí: Barek - Bohuněk, Obr
Vyloučení: 2:5
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 53:23
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Pittr – Hron, Kříženecký, Ciolek, Dráb, Hrdlička – Jokl, Tichý, Štípek, Hlavička, Holaník, Chludil, Hasman, Kvasnička, Fibigr, Vosmík

Technika Brno

Hnízdil (od 24. Nešpůrek) – Čapka, Čaňo, Šupa, Blaško, Žák, Svoboda, Juřík – Sever, Toman, Růžek, Trögner, Adam, Fornál, Apolenář, Straka, Novotný, Líska

Junioři nastoupili na čtvrtou adventní neděli k poslednímu utkání roku 2022. Na domácím ledě přivítali Techniku Brno, kterou nakonec porazili 5:2. Rozhodly první dvě třetiny, ve kterých slávisté pokaždé skórovali dvakrát.

Poslední utkání roku 2022 rozehráli sešívaní aktivně. A byli to právě oni, kdo se jako první prosadil. V 8. minutě v přesilovce po kombinaci v útočném pásmu našel Štípek od mantinelu pěknou nahrávkou obránce Filipa Hrona, který následně vymetl vzdálenější horní růžek Hnízdilovy branky. Ve 12. minutě mohlo být skóre ještě větší. Chludil využil zaváhání jednoho z hostujících hráčů před bránou a dostal se k puku.

Jeho střelu ale Hnízdil vyrazil vyrážečkou nad sebe. V 15. minutě se domácí nedokázali prosadit ve velké skrumáži, ve které se několikrát pokoušeli dostat puk do branky, ale hostující obrana si s celou situací poradila. V 18. minutě při přesilovce domácích dostal na brankoviště nahrávku Vosmík, ale puk promáchl a ze šance tak nebylo nic.

V 19. minutě se Pražané dočkali druhé branky. Krátce po skončení přesilovky se v útočném pásmu dostal k puku Vosmík, který ho posléze naservíroval do mezikruží přesně na hůl Stanislava Tichého, který mířil přesně.

I ve druhé třetině byli Pražané aktivnější. Ve 22. minutě přišel třetí gól domácích. Brňané špatně přihráli puk a poslali ho na modrou čáru kapitánu Joklovi. Jeho střelu od modré tečoval před bránou Dominik Hasman, který dostal puk za záda Hnízdila. Ve 24. minutě dala Slavia další gól.

V přesilové hře dostal na modrou čáru nabito od Kvasničky Jakub Hrdlička, který tvrdou ranou propálil všechno, co mu stálo v cestě. Po této brance zamířil na střídačku hostující brankář Hnízdil a jeho místo zaujal Nešpůrek. Ve 33. minutě mohl Hasman jet sám na bránu, jenže přihrávka od Hrdličky byla příliš rychlá a Hasman se k puku nedostal.

Do třetí třetiny šli sešívaní s jasným vedením, ale ve 44. minutě svůj náskok ještě navýšili. Puku se zmocnil Viktor Štípek, jenž objel branku, a pak se s ním vytočil zpoza branky a s trochou štěstí se trefil za beton Nešpůrka. Pak se řítil jeden z hostujících hráčů sám na Pittra, jenže ten jeho bekhendovou kličku vyrazil betonem. V 56. minutě se poprvé v utkání prosadilo Brno a připravilo Pittra o čisté konto.

Straka poslal puk do jízdy Vítku Apolenářovi, jenž překonal slávistického gólmana střelou o tyč z mezikruží. Pak měli hosté štěstí, protože Hasman z otočky trefil tyčku. Potom našel Vosmík krásně před bránou Holaníka, který se snažil jednou rukou střelou z první dostat puk za Nešpůrka, který ale zasáhl betonem.

15 vteřin před koncem dala ještě Technika jeden gól. Blaško poslal kotouč přesně na hůl Matěji Trögnerovi, který překonal Pittra ranou nad rameno a svou ránu ještě otřel o břevno. Slavia se tak rozloučila s rokem 2022 výhrou. Další utkání odehrají svěřenci trenéra Machuldy 6.1. v Chomutově.

Ohlasy trenérů
Vladimír Machulda (HC Slavia Praha):

Dneska jsme od začátku hráli velmi dobře. Proměňovali jsme šance. Musím říct, že jsme ten zápas měli pod kontrolou, škoda, že Michal Pittr neudržel čisté konto. Udělali jsme ke konci nějaké chyby a kvůli tomu dostal góly, ale jinak výborný výkon. Určitě mám radost z využitých přesilovek. Hráli jsme je dneska dobře, včera jsme je trénovali a kluci je dobře sehráli, takže jsem rád, že jsme přesilovky využili.

Peter Juriga (Technika Hockey Brno):

Dnešní utkání na Slavii bylo poměrně těžké pro nás, protože máme vyřazené hráče, kteří nám v sestavě chybí. Soupeř byl lepší a nedá se nic dělat.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více