Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
5.2.2023

Vítězný závěr výjezdu. Junioři vynulovali Písek

34. kolo, neděle 5.2.2023, Písek - Slavia
Písek
0:2
0:0, 0:1, 0:1
Slavia

Branky

Písek

Slavia

22. Václavík (Holanik, Patzelt), 59. Matuška (Kluch)

Statistiky

Rozhodčí: Němec — Sýkora, Hošťálek
Vyloučení: 5:4, navíc Dobner (SLA) 5 a 20 min.
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 90

Sestavy

Písek

Jansa – Cícha, Velíšek, Šipla, Polák, Čunát, Eichler, Lechnýř – Kaiser, Hlaváček, Mikeska, Sabiniok, Řehoř, Hořejší, Reiser, Zátopek, Fencl, Cháb, Šindelář, Sládek

Slavia

Pittr – Stejskal, Kříženecký, Kluch, Patzelt – Václavík, Fibigr, Holanik, Kvasnička, Dobner, Bareš, Tichý, Jokl, Matuška, Štípek, Hasman

Slávističtí junioři zvládli i poslední ze tří venkovních duelu v řadě. V Písku v neděli večer neinkasovali ani branku a vyhráli 2:0. Prodloužili tak sérii výher na čtyři za sebou.

První šanci si junioři vytvořili ve 2. minutě. Václavík dostal příliš mnoho prostoru na levé straně a rozhodl se ostře vypálit z levého kruhu, ale branku Jansy minul. V 6. minutě domácí Sládek udělal stahovačku a pokoušel se střílet z mezikruží, ale proti němu dobře vystoupil jeden ze slávistických beků.

V 16. minutě měla další šanci Slavia. Václavík byl nikým nehlídaný a najel do brankoviště a obdržel přihrávku a měl před sebou odkrytou část branky. Jansa se ale skvěle přesunul a nedovolil hostům skórovat. V 19. minutě vyslal Cháb do úniku Sabinioka, který se snažil Pittra překonat kličkou do bekhendu, ale slávistický gólman jeho pokus přečetl.

Po 30 vteřinách druhé třetiny pálil tvrdě od modré Stejskal, ale trefil jen výstroj gólmana Jansy. Ve 22. minutě už se Pražané dostali do vedení. Jeden z hráčů Písku přišel o puk, čehož využil Tomáš Václavík, který elegantně prostřelil Jansu. Ve 30. minutě se prosmýkl Hasman před brankáře Jansu, kterého si následně položil, ale nepovedlo se mu zasunout puk za brankovou čáru. Ve 38. minutě pak byla k vidění menší bitka mezi Řehořem a hostujícím Stejskalem, za níž oba hráči dostali 2 minuty.

První šanci poslední třetiny si vytvořil ve 44. minutě domácí Řehoř, jenž měl před sebou zcela odkrytou bránu, ale nepodařilo se mu kotouč dostat do sítě. V 50. minutě dostal Písek možnost pětiminutové přesilovky po faulu Dobnera, který navíc obdržel trest do konce utkání. Slavia ale tohle dlouhé oslabení přestála bez úhony. V 56. minutě unikl po levém křídle Matuška a natlačil se až před brankáře Jansu, který ale proti jeho pokusu zasáhl.

Písek to posléze zkusil v šesti bez brankáře, ale tenhle risk mu nevyšel, neboť v čase 58:42 trefil prázdnou bránu Jan Matuška, který do ní dovezl puk z vlastního obranného pásma.

Slávističtí junioři tak získali důležité tři body do tabulky po výhře 2:0. Další utkání odehrají Pražané 14. února na domácím ledě proti Chomutovu.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více