Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
14.2.2023

Junioři otočili zápas s Chomutovem

35. kolo, úterý 14.2.2023, Slavia - Chomutov
Slavia
2:1
0:1, 1:0, 1:0
Chomutov

Branky

Slavia

32. Štípek (Dobner), 50. Kvasnička (Hrdlička, Curran)

Chomutov

11. Komisar (Starý, Klobouček)

Statistiky

Rozhodčí: Trnka - Teršíp, Kubas
Vyloučení: 3:6
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 48:27
Diváci: 32

Sestavy

Slavia

Volevecký - Hrdlička, Kříženecký, Patzelt, Kluch, Hron - Holaník, Curran, Dobner, Matuška, Hasman, Bareš, Fibigr, Tichý, Václavík, Jokl, Kvasnička, Štípek, Vosmík

Chomutov

Sluka - Filip, F. Hynek, V. Hynek, Poch, Sýkora, Žižka - Komisar, Česnohlídek, Starý, Príhoda, Klobouček, Bár, Vostiňák, Kincl, Mišovic, Rindoš

Junioři protáhli svoji neporazitelnost na pět zápasů. V domácím prostředí museli otáčet nepříznivý vývoj utkání, ve třetí třetině ale definitivně rozhodli po trefě Kvasničky. Proti týmu z Ústeckého kraje Slavia zapisuje výhru 2:1.

V úvodu utkání byl k vidění hezký hokej, Slavia byla aktivní a přesně kombinovala. Jediným problémem byla produktivita, červenobílým se nedařilo zakončovat nad síly skvěle chytajícího Josefa Sluky.

V jedenácté minutě se tak ke slovu dostali z ničeho nic hosté. Nazarii Komisar si po přihrávkách Martina Starého a Šimona Kloboučka převzal na kraji pravého kruhu puk a bekhendem zamířil mimo dosah Voleveckého. Slavii obdržená branka na pár minut vyvedla z herního rytmu a po zbytek první třetiny byla hra domácího celku nepřesná.

Vstup do druhé části byl zcela odlišný od konce první dvacetiminutovky. Sešívaní do ní vstoupili mnohem aktivněji a přesněji, opět si tvořili nebezpečné šance. Hned zkraje třetiny se slávisté dostali do nebezpečného přečíslení dvou na jednoho, o pár minut později Stanislav Tichý zakončoval ve fotbalovém stylu patičkou.

Slávisté se dočkali vyrovnání

Miroslav Dobner ve dvaatřicáté minutě čekal za brankou Pirátů, nakonec svojí nahrávku adresoval vedle pravé tyče k Viktoru Štípkovi. Ten po několika pokusech nakonec dotlačil puk až za záda chomutovského brankáře a srovnal vývoj zápasu. Slavia v tlaku pokračovala a dále si tvořila příležitosti. Maximilian Curran zakončoval v 39. minutě z voleje k pravé tyči, reflexivní zákrok Sluky ale jeho pokus překazil.

Poslední třetina začínala ve čtyřech na obou stranách. Více místa na ledu vyhovovalo především domácí Slavii. Svoje šance neproměnili Fibigr ani Filip Hron. Zlomový moment zápasu přišel v 48. minutě. Ačkoliv Slavia nedokázala využít přesilovou hru, hned po jejím skončení se k puku dostal Matěj Kvasnička, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Sluky. Do konce zápasu už jiná branka nepadla a Slavia se díky výhře posouvá na první místo tabulky.

Ohlasy trenérů
Vladimír Machulda (HC Slavia Praha) :

Dneska jsme odehráli velice těžký zápas. Kluci to ubojovali, počínaje golmanem až přes všechny obranné a útočné lajny. Myslím si, že jsme po našem obětavém a týmovém výkonu zaslouženě vyhráli, i když je ten výsledek pouze o gól. Pátá výhra v řadě je důležitá, dostali jsme České Budějovice pod tlak tím, že jsme se dostali prozatím na první místo. Po základní části je vždycky dobré být co nejvýš, jelikož v play-off rozhoduje každý zápas a hrát před domácím publikem je vždy lepší.

Petr Jíra (HC Piráti Chomutov):

Dnes to byla těsná prohra 2:1, takových máme v této sezóně bohužel mnoho, takže určitě ten zápas nemůžu hodnotit kladně. Nicméně je potřeba říct na stranu domácí Slavie, že dneska byla o chlup lepší, aktivnější a více bruslila. Škoda že pak bylo rozhodčím posouzeno buly jako zdržování hry. Slavia pak skoróvala krátce po vypršení trestu a to rozhodlo celé dnešní utkání.

Autor Filip Schuster
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více