Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.2.2023

Junioři v Edenu udolali Havlíčkův Brod, rozhodla druhá třetina

37. kolo, pátek 24.2.2023, Slavia - Havl. Brod
Slavia
2:1
1:1, 1:0, 0:0
Havl. Brod

Branky

Slavia

17. Hrdlička (Vosmík, Holaník), 29. Kluch (Holaník, Curran)

Havl. Brod

2. Holenda (Janko, Přidal)

Statistiky

Rozhodčí: Žižka - Kokrment, Herles
Vyloučení: 5:9
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Volevecký – Hrdlička, Kříženecký, Patzelt, Kluch, Hron – Holaník, Curran, Plíšek, Dobner, Hasman, Bareš, Fibigr, Tichý, Kvasnička, Štípek, Vosmík

Havl. Brod

Sigmund (3. Kukeně) – Zych, Besmák, Korčián, Kuchta, Novotný, Vaněček, Kutlvašr – Niederhafner, Pilař, Janko, Dymák, Holenda, Machovský, Bulík, Krejčí, Hrdlička, Routa, Přidal

Junioři odčinili prohru s Kladnem a na domácím stadionu si připisují další důležité body. Výhra se přitom nerodila vůbec jednoduše. Na branku Holendy ze druhé minuty odpověděl Jakub Hrdlička, druhou branku červenobílých vstřelil Tomáš Kluch. Proti týmu z Vysočiny tak červenobílí zapisují výhru 2:1.

Výborný vstup do zápasu mohl těšit hráče z Havlíčkova Brodu. Ti se již po dvaasedmdesáti vteřinách radovali z první vstřelené branky. Do otevřené obrany sešívaných se vřítil Lukáš Přidal, který ještě úspěšný nebyl, ale celou akci posléze dohrál Tadeáš Holenda a ve zmatku před brankou Pražanů překonal Voleveckého.

Atypická chvíle nastala ve druhé minutě pro hostujícího brankáře Sigmunda. Ten si při jednom ze zákroků povolil část výstroje na noze a byl nucen střídat, na pět minut se mezi tři tyče postavil druhý brankář Kukeně.

Na konci první třetiny se do gólové situace dostali také červenobílí hokejisté. Domácí vyhráli buly v útočném pásmu a přihráli ho na modrou čáru, kde stál Jakub Hrdlička. Ten svojí bombou prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a sešívaní díky tomu srovnali na 1:1.

Rozhodující druhá třetina

Do druhé části vstoupili hokejisté Slavie v přesilové hře čtyř proti třem, ale žádnou z nabídnutých příležitostí nedokázali zužitkovat. Brankou neskončili ani šance Bareše a Vosmíka. Druhý jmenovaný se v sedmadvacáté minutě zjevil sám před brankou hostů, když ho krásnou přihrávkou našel Filip Holaník. Bohužel pro Slavii ale slávistický útočník trefil pouze beton Sigmundovy branky.

A tak se Pražané z druhé vstřelené branky radovali až v čase 28:23. Celé akci předcházel faul hostujícího Korčiána, po kterém domácí zahrávali přesilovou hru. Ve vlastní obraně si převzal puk Tomáš Kluch, který po pravé straně kluziště prokličkoval mezi všemi soupeřovými hráči. Před hostujícím brankářem si pak ještě narazil s Holaníkem a zakončoval úspěšně do protipohybu Sigmunda.

V poslední dvacetiminutovce se sešívaní nepouštěli do žádných riskantích akcí a hráli na co nejmenší riziko. V sedmapadesáté minutě se navíc domácí dostali do přesilové hry, ačkoliv předvedená hra početní výhodu vůbec nepřipomínala. Hosté se navzdory absenci jednoho hráče tlačili dopředu a devětatřicet vteřin před koncem třetí části vybojovali havlíčkobrodští hokejisté faul. Ani ve hře šesti proti čtyřem se jim však nepodařilo srovnat a Slavia tak zvítězila 2:1.

Ohlasy trenérů
Vladimír Machulda (HC Slavia Praha) :

Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně, což se nám hned ze zatáčku nepodařilo. Udělali jsme chybu a dostali jsme rychlý gól. První branka nás trošku zaskočila, kluci se do toho dostávali velmi těžce. Pak jsme začali hrát lépe, měli jsme pár dobrých šancí, ale nepodařilo se nám dlouho vstřelit srovnávací branku. Potom jsme sice zápas otočili, ale v posledních pěti minutách, když jsme dostali přesilovku, jsme se následně zcela zbytečně dostali pod tlak, který soupeř naštěstí pro nás nevyužil. Dneska jsme celkově moc dobře neodehráli přesilové hry, využili jsme jednu, spíše si myslím, že nám to ve výsledku spíš uškodilo, že jsme jich zahrávali tolik. Kluky musím pochválit za to, jak makali, dostávali se do šancí, dnes nám chyběl klid v zakončení, popřípadě dobrá finální nahrávka.

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod):

Do zápasu jsme nastoupili poměrně dobře, vstřelili jsme rychle první gól. Hra se nám v úvodu celkem dařila, byli jsme s ní spokojení. Ve druhé třetině se nám to celé rozpadlo, vůbec jsme nehráli to, co jsme chtěli, ačkoliv jsme na to hráče upozorňovali v kabině mezi třetinami. Třetí třetina už zase z našeho pohledu měla pozitivní momenty, měli jsme zhruba čtyři šance, kdy jsme mohli srovnat, bohužel jsme gól nedali. Výsledek 2:1 a průběh dnešního zápasu je pro nás samozřejmě smolný, ale nedá se s tím nic dělat a nyní už se musíme chystat na další zápas. Myslím, že zápas rozhodly přesilové hry. Říkali jsme si, že nesmíme být v zápase tolik vylučovaní, ale v první třetině jsme měli čtyři tresty, v druhé třetině tři vyloučení a to rozhodlo, protože s tím se pak těžce hraje.

Autor Filip Schuster
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více