Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
10.3.2023

Junioři nestačili na lídra a základní část zakončili druzí

41. kolo, pátek 10.3.2023, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
3:4sn
2:0, 0:3, 1:0 - 0:0
Č. Budějovice

Branky

Slavia

6. Holaník (Strnad, Plíšek), 9. Holaník (Strnad), 57. Bareš (Kvasnička)

Č. Budějovice

24. Hála (Vavřík, Petrásek), 27. Remeš (Putz, Kříž), 29. Petrásek (Vavřík, Hála), rozh. náj. Placek

Statistiky

Rozhodčí: Valenta — Sýkora, Teršíp
Vyloučení: 4:6
Využití: 0:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 43:43
Diváci: 59

Sestavy

Slavia

Pittr – Kříženecký, Dráb, Hron, Kluch, Hrdlička – Václavík, Tichý, Fibigr, Bareš, Strnad, Štípek, Dobner, Plíšek, Holaník, Jokl, Kvasnička, Matuška, Vosmík, Hasman

Č. Budějovice

Cinka – Placek, Březina, Willmann, Gajdolín, Hail (A), Kotous – Vavřík, Pitel, Turek, Petrásek, Kříž, Sochor, Putz, Hála, Remeš

Slávističtí junioři půjdou do play-off Ligy juniorů z druhého místa západní skupiny. V posledním zápase základní části nestačili v Edenu na lídra z Českých Budějovic. V utkání přitom sešívaní vedli 2:0, nakonec ale prohráli v nájezdech.

Na nedostatek střel si po první třetině utkání nemohl ani jeden z brankářů stěžovat. Michal Pittr musel být ve střehu už po deseti vteřinách, první větší příležitost pak likvidoval ve čtvrté minutě, když v oslabení ujel do brejku hostující Petrásek.

Strážce domácí svatyně si ale poradil a v první periodě udržel čisté konto. To jeho protějšek David Cinka se sešívaným střelcům také snažil vzdorovat, nakonec ale v úvodní části dvakrát kapituloval.

Nejprve v šesté minutě po akci Strnada a zakončujícího Filipa Holaníka, který pak rozvlnil síť ještě jednou – to se psala devátá minuta a Holaník opět stál na správném místě, když se k němu v oslabení odrazil puk po střele Strnada.

Obrat Motoru během pěti minut

Úvodní přesilovku hostů na začátku prostřední části sice Slavia ubránila, druhá třetina ale patřila hráčům z jihu Čech. Chybu domácích čtyři minuty po startu periody potrestal Daniel Hála, o tři minuty později už po rychlé kombinaci vyrovnával Alexandr Remeš.

To ale nebylo od Českých Budějovic vše. Než se stačili slávisté vzpamatovat, tak inkasovali potřetí – po propadnutí v rozehrávce vyrazil dopředu Vavřík a našel volného Filipa Petráska, který doklepl puk do odkryté části Pittrovy brány.

Hra se pak na pár minut trochu zklidnila, aby v závěru druhé třetiny opět vyeskalovala. Během dvaceti vteřin totiž Budějovičtí dostali k dispozici hned dvě trestná střílení. Remeš i Vavřík mířili mezi betony, Pittr je ale oba zastavil.

Vítěze určily nájezdy

Červenobíli junioři tak vycházeli ze šaten na třetí třetinu stále s jednobrankovým mankem, které se snažili smazat. Svůj tlak postupně stupňovali a nakonec dokázali vyrovnat. Ještě předtím je ale dlouho deptal brankář Cinka.

Třetí gól dali hráči Slavie až v 57. minutě, krátce poté, co ubránili oslabení po faulu Holaníka. Srovnání zařídil Matěj Kvasnička a před brankou dobře stojící Albert Bareš, který poslal duel do prodloužení.

V něm Slavia hrála na začátku početní výhodu, využít se ji ale nepodařilo. O bodu navíc tak rozhodly nájezdy, v nichž – na rozdíl od dvou trestných střílení – už hosté skórovali. Trefili se v první a čtvrté sérii, rozhodující branku dal Petr Placek.

Junioři tak zakončili základní část na druhém místě skupiny Západ právě za Českými Budějovicemi, na které se ziskem 75 bodů ztrácí čtyři body (Motor ale ještě jedno utkání hraje). Nyní je čeká čtvrtfinále, které sehrají s třetím týmem východní skupiny. Tím je momentálně Vsetín, pořadí se ale může ještě změnit.

Ohlasy trenérů
Tomáš Chludil (HC Slavia Praha): Zápas byl ve vysoké kvalitě. Byl to zápas prvního s druhým a ještě se rozhodovalo o tom, jestli máme šanci vyhrát svoji skupinu. Odehráli jsme výborně první třetinu. Ve druhé třetině jsme bohužel udělali několik zbytečných věcí, které postavily Motor na nohy. Závěr třetí třetiny byl z naší strany výborný a povedlo se nám srovnat. Prodloužení je vabank, ale sehráli jsme ho dobře, ale v nájezdech jsme nedali žádný gól, což je smůla.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více