Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.9.2022

Vítězný start. Dorostenci porazili v Edenu Chomutov

1. kolo, čtvrtek 15.9.2022, Slavia - Chomutov
Slavia
4:1
3:0, 1:0, 0:1
Chomutov

Branky

Slavia

13. Matějovský (Kubánek, Hlavička), 15. Derka (Grebeníček), 17. Havlíček (Poletín, Ciolek), 38. Grebeníček

Chomutov

51. F. Novák (B. Novák)

Statistiky

Rozhodčí: Valda – Kučera, Kubas
Vyloučení: 5:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 39:20
Diváci: 71

Sestavy

Slavia

Bašta – Derka, Kubánek, Pšenička, Skyba, Ciolek, Marek – Poletín, Hlavička, Grebeníček, Matějovský, Tittl, Tichý, Kucharčík, Havlíček, Němeček

Chomutov

Hájek – Malý, Záhorec, Švarc, Snopek, Kříž, Pokorný – Nastoupil, Pospíšil, Halfar, Sochor, Vaněk, B. Novák, Malcovský, Kurelović, Kalvoda, Grosskopf, F. Novák

Slávističtí dorostenci vstoupili do nového ročníku výhrou, když v Edenu ve čtvrtek večer porazili Chomutov 4:1. Zápasu dominovali od prvních minut – jen během úvodní třetiny vstřelili tři góly. Piráti snížili až ve třetí třetině, sešívaní už ale náskok bez problému uhájili.

Loni se s Chomutovem nestřetli, letos dvakrát v přípravě a také v prvním zápase sezóny. A stejně jako ve dvou srpnových utkáních dokázali slávističtí dorostenci Piráty porazit. K úspěchu vykročili už v první třetině. Tichý s Hlavíčkem – ten trefil tyč – sice v osmé minutě ještě ze skrumáže před brankou neskórovali, jejich spoluhráči o pět minut později už ale ano.

Patnáct vteřin po začátku první přesilovky v sezóně se sešívaní blýskli přesnou kombinací, na jejímž konci byl z levého kruhu z první zakončující Artur Matějovský. Brankář Hájek se proti jeho střele už nestačil přesunout. Úvodní gól domácí nabudil a ti necelé dvě minuty nato znovu skórovali. Gólmana Chomutova tentokrát střelou od modré překvapil Petr Derka, jemuž nejspíš pomohla clona před brankou.

Tlak svěřenců trenéra Ladislava Slížka neustával a v 17. minutě přidali třetí gól. Slávistický kapitán Tomáš Poletín prokázal výborný přehled a nahrávkou zpoza branky připravil pozici pro přesně zakončujícího Jakuba Havlíčka. Poletín pak byl blízko své vlastní brance, v šanci na brankovišti ho ale Hájek v závěrečné minutě úvodní části vychytal.

Náskok už slávisté i přes gól Pirátů uhájili

Druhá třetina se nesla v klidnějším duchu, slávisté ale stále udávali tempo. Matějovský mohl ve 24. minutě vstřelit další gól, z mezikruží ale branku minul. Sešívaní se pak museli bránit ve dvou soupeřových přesilovkách, Piráti v nich ovšem výrazněji nezahrozili.

Brankář Slavie Bašta se však přesto musel mít na pozoru, zejména ve 36. minutě, kdy skvělým zákrokem zastavil příležitost Sochora. Ten mohl své neproměněné šance litovat o necelé dvě minuty později – Štěpán Grebeníček totiž povedeným bekhendovým blafákem zvýšil vedení domácích už na 4:0.

Oslabení v úvodu třetí třetiny sešívaní ubránili, ve 44. minutě ale málem inkasovali. Sám před Baštou se totiž znovu zjevil Sochor, který ale ani tentokrát skulinku v postavení Bašty nenašel. Odpovědět mohla Slavia dvě minuty poté, střelu Tittla – po Kubánkově povedeném sólu – ale Hájek chytil.

Nakonec to tak byli Piráti, kteří v čase 50:30 snížili na rozdíl tří gólů. O úvodní gól chomutovských dorostenců v novém ročníku se postaral Filip Novák, jeden z nejaktivnějších hráčů v zápase. Zbytek zápasu už ale slávisté zvládli a v Edenu zvítězili 4:1. Další utkání je čeká už v sobotu na ledě Kladna.

Ohlasy trenérů

Tomáš Kucharčík (HC Slavia Praha): Pro nás je to důležité vítězství. Jsme rádi za tři body.

Radek Šíp (Piráti Chomutov): První utkání v sezoně bylo plné očekávání, ale bohužel to nevyšlo tak, jak jsme si přáli. Po první třetině jsme prohrávali 0:3. Chtěli jsme se vrátit do zápasu, ovšem proti výborně bruslícímu soupeři jsme se neprosadili. Náš bojácný a nedůrazný výkon na body nestačil.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více