Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
25.9.2022

Dorost přejel Spartu a vládne Praze i extralize

4. kolo, sobota 24.9.2022, Sparta - Slavia
Sparta
2:6
0:4, 1:2, 1:0
Slavia

Branky

Sparta

36. Topol (Janský), 53. Dufek (Jakab, Novotný)

Slavia

2. Chludil (Kucharčík), 4. Pšenička (Kubánek, Matějovský), 14. Ciolek (Kucharčík, Chludil), 20. Matějovský (Curran, Ciolek), 26. Grebeníček (Kubánek, Skyba), 35. Curran (Hubinka, Hlavička)

Statistiky

Rozhodčí: Žižka – Stacho, Kubas
Vyloučení: 9:8
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:56
Diváci: 93

Sestavy

Sparta

Kogler – Janský, Cichoň, Mack, Dufek, Bjakov – Novotný, Netušil, Poláček (C), Hrubý, Žemlička (A), Marek, Jakab, Topol, Trachta, Nestrašil, Adamec

Slavia

Bašta – Hubinka, Labuzík, Lorenz, Skyba, Kubánek (A), Ciolek, Pšenička – Hlavička, Němeček, Poletín (A), Matějovský, Tichý, Chludil (C), Filip, Kucharčík, Curran, Grebeníček

Slávističtí dorostenci vyhráli i čtvrté utkání v nové sezóně a zůstávají tak stoprocentní. Proti Spartě rozhodli o vítězství už v první třetině, kdy se trefili hned čtyřikrát. Za Slavii se prosadilo hned šest různých hráčů, stejný počet sešívaných mladíků si z duelu odneslo dva kanadské body.

Slávisté se ihned po startu duelu vrhli do útoku a po pár sekundách poprvé prověřili Koglera. Velmi rychle se také oba celky provinili nedovoleným způsobem, a tak se hrálo ve čtyřech, a to sedlo sešívaným. Kucharčík našel rozjetého Dannyho Chludila, který se dostal za obránce a v úniku prostřelil sparťanského brankáře mezi betony.

Neuběhly ani další dvě minuty a slávisté se radovali podruhé. Po nepřesné střele si vzal puk Matějovský a na modré čáře našel Kubánka. Ten ještě posunul na Maxe Pšeničku, který povedenou ranou mířil přesně k bližší tyči.

Sparta v první třetině nebyla úplně bez šancí, nejblíže ke gólu byla, když jeden z hráčů trefil z úhlu břevno. Gólově ovšem úvodní dvacetiminutovka patřila výhradně slávistům. Už na tříbrankový rozdíl zvyšoval ve 14. minutě Denis Ciolek, který byl po Kucharčíkově přihrávce sám na pravé straně a přes clonícího Poletína rozvlnil síť.

V závěrečné minutě ještě dostali hosté přesilovou hru, kterou po jednatřiceti sekundách využili. Curran na sebe natáhl protihráče a v pravý čas naservíroval kotouč Arturu Matějovskému, který ranou z voleje nedal přesouvajícímu se Koglerovi žádnou šanci.

Slávisté nadále nepolevovali

Druhá třetina začala zvýšenou aktivitou domácích, kterou ještě umocnila přesilová hra. Jenže snížení nepřišlo a po pár minutách navíc znovu inkasovali. Kubánek našel rozjetého Štěpána Grebeníčka, který se prohnal kolem obránce, natlačil se před branku a v pádu zakončil neomylně mimo dosah brankáře.

Přestože se hra v prostředním dějství trochu vyrovnala, Spartě se ani s přibývajícími minutami nedařilo najít recept na slávistického gólmana. A tak pět minut před druhou přestávkou rozjel Hubinka akci, na jejíž konci byl Maxmilian Curran, který v úniku po kličce do forhendu poslal puk o tyčku do sítě.

I přes snížení si slávisté výhru pohlídali

Sparta se nakonec přece jen dočkala střeleckého úspěchu. Janského nahození od modré čáry tečoval na brankovišti Filip Topol a Bašta už na změnu směru kotouče zareagovat nedokázal. Následně ještě pálil Mack, ale úspěšný už nebyl.

Přestože o vítězi už bylo prakticky rozhodnuto, hrálo se i v poslední části hodně tvrdě a aktivně. Slávisté sice měli střeleckou převahu, jenže svůj náskok už navýšit nedokázali, naopak domácí ještě dokázali lehce poupravit konečný výsledek, když se z dorážky prosadil Adam Dufek.

Autor Šimon Rogner, David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více