Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.10.2022

První prohra v sezóně. Dorostenci doma podlehli Karlovým Varům

6. kolo, sobota 1.10.2022, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
2:6
0:2, 0:2, 2:2
Karlovy Vary

Branky

Slavia

41. Chludil (T. Poletín, Hubinka), 45. Curran z trestného střílení

Karlovy Vary

6. Zeman (Galnor, Pastor), 6. Čihař (Zahejský, Cipko), 26. Zeman (Pastor), 27. Záhejský (Pelikán, Wardas), 57. Zeman (Pastor, Galnor), 60. Váňa (Wardas, Cipko)

Statistiky

Rozhodčí: Hornáček – Hradil, Stacho
Vyloučení: 4:9
Využití: 0:0

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 41:22
Diváci: 75

Sestavy

Slavia

Bašta (od 27. F. Poletín) – Hubinka, Derka, Lorenz, Labuzík, Kubánek, Ciolek, Pšenička – Chludil (C), Kucharčík, Tittl, T. Poletín, Matějovský, Sander, Filip, Hlavička, Curran, Grebeníček

Karlovy Vary

Ebenstreit – Postl, Hynek, Pelikán, Cipko, Holejšovský (C), Dyk – Pastor, Zeman, Wardas, Galnor, Šilhan, Čihař, Záhejský, Poizl, Váňa, Balek

Dorostenci Slavie nastoupili v sobotu k dalšímu utkání. Na domácím ledě ale podlehli Karlovým Varům 2:6 a zaznamenali první porážku v sezóně. Karlovy Vary v každé třetině skórovaly dvakrát, jeden gól daly během přesilovky Pražanů.

Ve 3. minutě se do první příležitosti dostal domácí kapitán Chludil, který se pěkně protáhl před bránu, ale při jeho střele z otočky mu puk sjel z hole. Jako první se v Edenu ale dostali do vedení hráči Karlových Varů.

V 6. minutě při přesilovce Slavie se ze skrumáže prosadil Matěj Zeman, který se štěstím procpal puk za záda brankáře Bašty. Uběhlo ale pouze 26 vteřin a Bašta musel lovit puk ze své podruhé, když ho z předbrankového prostoru překonal Vojtěch Čihař. Pak si příležitost vytvořil Snader, s jehož střelou z 11. minuty si ale poradil brankář Ebenstreit.

V dalších dobrých šancích neuspěli poté ani Curran s Matějovským. V 16. minutě po přečíslení domácích 2 na 2 se dostal k puku Poletín, jenž svou následnou střelu poslal těsně mimo Ebenstreitovu bránu. Poletín si pak vytvořil ještě jednu šanci, když na konci 18. minuty pálil z mezikruží těsně mimo. Po první třetině si Západočeši do kabin odnesli dvoubrankový náskok.

Ve 22. minutě zahrozil při oslabení Varů Záhejský, ale Bašta vyrazil puk lapačkou nad sebe. Na konci 26. minuty zvýšili hosté své vedení. Podruhé v utkání se trefil Matěj Zeman, který po obdržení puku efektní kličkou překonal Baštu střelou za beton. Za 55 sekund to bylo už o čtyři góly. Prudkou ranou se prosadil Vít Záhejský, jenž svou střelu ještě otřel o tyč.

Po této brance se do brány Slavie postavil místo Bašty František Poletín. Poté v dobré pozici před neuspěl Hubinka, jehož vychytal Ebenstreit. Pak byl jeden z domácích tvrdě atakován u mantinelu, ale rozhodčí karlovarskému hráči trest neudělili. Do další příležitosti se dostal Curran, jehož střelu vyrazil Ebenstreit holí mimo. Ve 38. minutě se krásnou individuální akcí ukázal Pastor, ale ke střele už nedošlo, protože mu obrana Slavie odebrala puk.

Slavia dotahovala ve třetí třetině

Hned po 17 sekundách třetí třetiny skórovala poprvé Slavia. V mezikruží se do puku opřel Danny Chludil, který prostřelil Ebenstreita a snížil. Ve 45. minutě seknul Cipko v úniku Currana a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám faulovaný Maxmilian Curran ho proměnil povedenou bekhendovou kličkou. Na konci 50. minuty se předvedl dobrým zákrokem Ebenstreit, který skryl do lapačky ránu domácího Hlavičky z levého kruhu.

V 52. minutě stálo při hostech štěstí, protože Ciolek tvrdou ranou z mezikruží trefil pravou tyčku Ebenstreitovy brány. V 57. minutě se Vary radovaly popáté. Ránu Pastora vyrazil Poletín pouze před Zemana a sám Matěj Zeman ho uklidil do odkryté brány, čímž zkompletoval hattrick. 15 sekund před koncem ještě Karlovy Vary jednou skórovaly. Z úniku se trefil Vojtěch Váňa, který Poletína překonal bekhendovou kličkou.

Slavia tak poprvé v sezóně prohrála. O další výhru budou dorostenci bojovat ve čtvrtek 6. října na ledě Litvínova.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Myslím si, že to bylo utkání na vysoké úrovni, co se týká dorostenecké ligy. Mělo to tempo i hokejovost. Nám bohužel utekl začátek a do třetí třetiny jsme šli za stavu 0:4, což není optimální. Nicméně klukům patří velký dík za třetí třetinu, kde kluci nechali všechno. Líbila se mi ta vášeň, kterou měli a chtěli to ještě otočit. Možná nám chybělo i trochu štěstí, dokonce jsme trefili i tyčku.

Martin Gombár (HC Energie Karlovy Vary): Nám se povedl začátek se vším všudy a hráli jsme první dvě třetiny opravdu výborně, měli jsme pohyb, napadali jsme a dobře jsme se vraceli. Nástup do třetí třetiny nebyl ideální, nicméně jsme to nakonec zvládli a jsme strašně rádi za tři body a jdeme do dalšího zápasu.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více