Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.10.2022

Dorostenci podruhé v sezóně porazili Kladno

9. kolo, čtvrtek 20.10.2022, Slavia - Kladno
Slavia
4:2
0:0, 2:2, 2:0
Kladno

Branky

Slavia

24. Hlavička (Curran, Matějovský), 25. Kucharčík (Chludil, Ciolek), 42. Poletín (Němeček, Chludil), 49. Chludil (Kucharčík, Poletín)

Kladno

27. Kupčo (TS), 33. Daníček (Kupčo)

Statistiky

Rozhodčí: Hacaperka – Goltsch, Gregar
Vyloučení: 3:5
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 49:31
Diváci: 68

Sestavy

Slavia

Bašta – Hubinka, Lorenz, Labuzík, Kubánek, Ciolek, Pšenička – T. Poletín, Chludil, Kuchaříček, Matějovský, Sander, Filip, Hlavička, Curran, Němeček

Kladno

Jordan – Krása, Dorfl, Trojna, Šátek, Pražák, Svoboda – Kupčo, Pytlík, Sém, Valuš, Blažek, Beran, Přibyl, Petřík, Šíma, Daníček, Hlaváček

Slávističtí dorostenci po téměř měsíci znovu vyhráli před domácími fanoušky. Proti Kladnu dokázali ve třetí třetině odskočit a porazili ho v sezóně i podruhé. O góly se postarali čtyři různí střelci.

Téměř po třech týdnech se slávističtí dorostenci znovu představili na domácím ledě. Mezitím stihli dva výjezdy do Litvínova a Chomutova, kde shodně vyhráli. V obou posledních utkáních otevřeli skóre už v první minutě, což se jim ve čtvrtečním utkání proti Kladnu nepodařilo. Právě naopak, první třetina byla z obou stran spíše opatrnější.

Přesto to byli sešívaní, kteří po úvodním otrkávání začali mít navrch. Jednu z největších šancí úvodní periody měl v 18. minutě domácí Maxmilian Curran, otevřít skóre se mu ale nepodařilo. Podobně skončili na druhé straně střílející Daníček či Šíma, kterého pak rozhodčí v závěru třetiny vyloučili.

Sešívaní nabízenou přesilovku sice – i přes dobrou střelu Poletína – nevyužili, díky dvěma rychlým brankám z 24. a 25. minutě však přece jenom svému soupeři odskočili. Nejprve Denis Hlavička, jehož nahrávku si hosté srazili do vlastní branky, a 91 vteřin později Matouš Jan Kucharčík, který potrestal faul soupeře.

Sešívaní si vzali vedení zpět

Utkání dvěma rychlými góly nabralo na obrátkách a brzy přesně mířili i Kladenští. Konkrétně útočník Jiří Kupčo, který ve 27. minutě parádním forhendovým blafákem proměnil nařízené trestné střílení.

Rytíře kontaktní branka nabudila a poté, co ve 33. minutě přečkali příležitost sešívaných, skóre vyrovnali. Byl to Marek Daníček, který se jako první zorientoval v situaci před brankovištěm a procpal puk za záda slávistického gólmana Bašty. Ve zbytku druhé třetiny měly oba týmy k dispozici několik přesilovek, až na Hubinkovu teč mířící do tyče z 38. minuty ale žádná gólová šance nepřišla.

Třetí třetina naopak znovu patřila svěřencům trenéra Ladislava Slížka. Už po minutě a půl využil přesný pas Němečka Tomáš Poletín a znovu poslal Slavii do vedení. To domácí navýšili sedm minut nato, když po necelé půl minutě podruhé v utkání využili početní výhodu. Povedenou kombinaci zakončil slávistický kapitán Danny Chludil.

Zbytek utkání už sešívaní kontrolovali a sami ještě několikrát zahrozili. V 53. minutě se po rychlém brejku sám před Jordanem ocitl Karel Sander, kladenský brankář ho ale fantasticky vychytal. Na druhé straně se při oslabení musel ohánět brankář Bašta, tlak hostů ale přečkal.

Slávistický dorost nakonec Kladno stejně jako v polovině září Kladno porazil, tentokrát vyhrál 4:2. O čtvrtou výhru v řadě se pokusí už v sobotu v Plzni.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Byl to pro nás těžký zápas, protože jsme si uvědomovali, že když ho zvládneme, tak máme prakticky hotovou nadstavbu. Pro kluky to bylo kvůli tomu těžké, navíc po pauze jsme se do toho těžko dostávali. Samozřejmě je to i tím, že Kladno je těžký a urputný soupeř, hraje o čtyřku a dobře mu zachytal gólman. Zápasu si proto nesmírně vážím, i když se nám ne úplně dařilo.

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): V prvním zápase jsme od nich doma dostali devítku, myslím si, že jsme šli v předešlých zápasech s výkonem nahoru, tak jsme na ten zápas těšili. Myslím si, že jsme byli důstojným soupeřem, ale přece jenom Slavia tam má větší osobnosti a možná o ty dva góly byla lepší. Mrzí mě, že těsně po naší přesilovce za stavu 2:2 jsme dostali třetí gól a to asi rozhodlo. Pro nás to byl zajímavý zápas. Slavia asi byla o trochu lepší a vítězství si zasloužila.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více