Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.10.2022

Dramatické derby plné vyloučení. Slavia porazila Spartu po nájezdech

11. kolo, čtvrtek 27.10.2022, Slavia - Sparta
Slavia
4:3sn
0:1, 2:1, 1:1 - 0:0
Sparta

Branky

Slavia

28. Matějovský (Kubánek, Curran), 29. Grebeníček (Filip, Hubinka), 60. Hlavička (Ciolek), rozhodující samostatný nájezd Curran

Sparta

16. Poláček (Netušil, Nestrašil), 35. Poláček, 47. Netušil (Novotný, Žemlička)

Statistiky

Rozhodčí: Ovsík - Žídek, Teršíp
Vyloučení: 10:7, navíc Kucharčík (SLA) 10 min.
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 52:44
Diváci: 79

Sestavy

Slavia

Bašta – Hubinka, Lorenz, Derka, Kubánek, Ciolek, D. Marek – Hlavička, Němeček, Tittl, Poletín, Matějovský, Chludil, Filip, Kucharčík, Curran, Grebeníček

Sparta

Kogler – Byakov, Hašek, Marton, Cichoň, Janský, Dufek, Malínek – Žemlička, Jakab, Poláček, Netušil, A. Marek, Hlinka, Nestrašil, Hrubý, Novotný, Trachta.

Dorostenci Slavie se podruhé v sezóně střetli v derby se Spartou. Na domácím ledě v Edenu nakonec zvítězili v dramatickém utkání až po samostatných nájezdech. V nich sešívaným vystřelil výhru Curran.

První šance přišla už ve 2. minutě. Alex Marek se s pukem protáhl až před branku a vystřelil. Jeho rána sice Baštovi vypadla z výstroje, ale slávistický gólman po puku skočil a schoval ho pod lapačku. V 5. minutě zůstal před Baštou po nahrávce Žemličky úplně sám Nestrašil, který ale branku netrefil.

V 11. minutě se krásně protáhl do zakončení Curran, jenže jeho následná rána branku minula. V čase 15:24 se Sparta poprvé prosadila. V přesilovce 5 na 3 se po pěkné kombinaci trefil kapitán hostů Petr Poláček, jenž po přihrávce před bránu po pěkné přesilovkové kombinaci v útočném pásmu prostřelil Baštu.

Ve 24. minutě podrazil Kubánek jednoho z ujíždějících hráčů Sparty a rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se rozjel Netušil, který ale se svou kličkou na Baštu nevyzrál. Následovaly dva góly Slavie, které od sebe dělilo přesně 60 sekund. V čase 27:35 v přesilovce našel od modré Kubánek před bránou Artura Matějovského, který chvíli míchal s pukem, a pak trefil volné místo v postoji gólmana Koglera.

Přesně za minutu otočili sešívaní skóre. Filip si všiml v mezikruží dobře postaveného Štěpána Grebeníčka, který následně tvrdou ranou miřil přesně do odkryté části brány. Ve 32. minutě při hře ve čtyřech se na Baštu řítil sám Poláček. Slávistický brankář ovšem jeho pokus o kličku vystihl a zasáhl.

Ve 35. minutě ale bylo vyrovnáno. Podruhé v zápase se trefil kapitán Sparty Petr Poláček, který využil chyby Slavie v rozehrávce a získal puk. Baštu překonal bekhendovou kličkou, která se s trochou štěstí dostala za záda slávistického gólmana. Po dvou třetinách platilo skóre 2:2.

37 vteřin po začátku třetí třetiny našel Hlavička krásnou zadovkou Currana, který se poté protáhl až k zakončení, ale střela mu nesedla a skončila mimo. Ve 47. minutě využila Sparta přesilovku a znovu vedla. Novotný na modrou čáru nabil Františku Netušilovi, který tvrdou ranou propálil Baštu.

V 51. minutě pak měla Sparta štěstí, neboť Slavia nastřelila tyčku. Sešívaní to poté zkusili bez brankáře a tento risk jim vyšel. 48 sekund před koncem třetí třetiny našel Ciolek od levého mantinelu před bránou Denise Hlavičku, který pohotovou ranou propálil Koglera a poslal zápas do prodloužení.

V prodloužení měli více ze hry slávisté. První šanci si vytvořil Matějovský, který využil chyby Marka a jel sám na Koglera, ale svou střelou bránu přestřelil. Na druhé straně se pak Hrubý dostal před bránu, ale v poslední chvíli mu sjel puk z hole.

Největší šanci prodloužení měl v 64. minutě domácí kapitán Chludil. Ten zůstal úplně sám před Koglerem, pokusil se o kličku, ale sparťanský brankář předvedl skvělý zásah a udržel puk u své tyče. Zápas nakonec musely rozhodnout až nájezdy.

V nich byl jediným úspěšným nájezdníkem Sparty Nestrašil. Výhru Slavie vystřelil Maxmilian Curran, který uspěl během rozstřelu hned dvakrát. Při rozhodujícím nájezdu v 6. sérii si rozhýbal Koglera, a pak poslal puk mezi jeho betony. Slávisté tak ovládli i druhé derby se Spartou v sezóně. Další utkání odehrají v sobotu 29. října na ledě Hvězdy Praha.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Já jsem to říkal klukům v kabině. Nesmírně si toho vážím, protože dnes ten výkon z naší strany nebyl úplně optimální. Bylo tam hodně chyb, což k hokeji patří. Bylo tam spousta faulů, některé byly zbytečné. Nechci si stěžovat na rozhodčí, ale přišlo mi, že to místy nebylo úplně fér, ale nemá cenu to více rozebírat a zabývat se rozhodčími. Každopádně si nesmírně vážím toho, z čeho jsme se dokázali vyhrabat a jsme strašně rádi za vítězství.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více