Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.11.2022

Dorost veze na státní svátek z Varů jen bod

13. kolo, čtvrtek 17.11.2022, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
3:2sn
1:0, 0:2, 1:0 - 0:0
Slavia

Branky

Karlovy Vary

16. Galnor (Zeman), 44. Čihař (Poizl, Šilhan), rozhodující samostatný nájezd Záhejský

Slavia

24. Filip (Hlavička, Chludil), 36. Poletín (Matějovský)

Statistiky

Rozhodčí: Hacaperka - Matys, Deja
Vyloučení: 6:7
Využití: 1:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 27:27
Diváci: 79

Sestavy

Karlovy Vary

Oršulák – Dyk, Pelikán, Postl, Cipko, Holejšovský, Mähler, Čihař, Zahejský, Wardas, Poizl, Pastor, Váňa, Šilhan, Zeman, Galnor

Slavia

Bašta – Labuzík, Lorenz, Pšenička, Hubinka, Ciolek, Marek – Hlavička, Němeček, Tittl, Poletín, Matějovský, Chludil, Filip, Kucharčík, Tichý, Grebeníček

Dorostenci Slavie se na státní svátek představili na ledě karlovarské Energie. Díky brance Tomáše Poletína ze 36. minuty sice slávisté vedli 2:1, ale domácí dokázali v poslední třetině srovnat a v nájezdech získali dva body zásluhou Záhejského.

První šanci duelu si vytvořil hostující Filip, který ale sám před Oršulákem jeho bránu přestřelil. Za minutu se do příležitosti dostal domácí Váňa, který se řítil na Baštovu bránu, ale v poslední chvíli mu puk sjel z hole. Poté v 9. minutě zůstal sám před Oršulákem kapitán sešívaných Chludil, ovšem trefil pouze jeho betony. Ve 12. minutě stejně dopadl pokus Čihaře z kruhu. V čase 15:33 už Energie vedla.

Při vlastním oslabení překonal Baštu Jakub Galnor, který unikl slávistickým bekům. Poslední šanci první třetiny měl Hlavička, který ve velké šanci nedokázal kotouč dostat přes Oršulákovy betony. Ve 24. minutě se Pražané dočkali srovnání. Nikolas Filip se vyhnul bránícím hráčům a i přes jejich napadání udržel puk na své hokejce, a poté z těsné blízkosti prostřelil Oršuláka.

Ve 36. minutě otočili sešívaní skóre. Matějovský poslal puk zpoza brány na hůl Tomáše Poletína, který Oršuláka propálil střelou švihem nad rameno. Následně si při vlastním oslabení vytvořil šanci Galnor, jehož pokus ale skončil na betonech Bašty.

Ve 44. minutě ale domácí srovnali, když se v přesilovce prosadil Vojtěch Čihař. Pak na jedné straně nejprve neuspěl Čihař a na straně druhé Ciolek. V 52. minutě si Bašta připsal důležitý zásah proti ráně Šilhana z velkého úhlu.

Protože se v základní hrací době nerozhodlo, šlo se do prodloužení. Hned po jeho 10 vteřinách odvolal hostující trenér Slížek brankáře Baštu, jenž se ale následně vrátil zpět do brány při karlovarské přesilovce.

V prodloužení si největší šanci vytvořil v 61. minutě Zeman, který projel s pukem celé hřiště, ale jeho rána skončila jen těsně vedle Baštovy brány. Víc se v prodloužení nestalo, a tak musely o vítězi utkání samostatné nájezdy.

V nich jako jediný uspěl v 5. sérii domácí Vít Záhejský, který vystřelil Energii druhý bod. Dorostu se tak utkání nevyvedlo a ze západu Čech veze pouze bod. Další zápas odehrají svěřenci Ladislava Slížka v sobotu na domácím ledě proti Litvínovu.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Byl to těžký zápas s kvalitním týmem. Bod bereme, i když v podstatě už vůbec nic neřeší.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více