Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.11.2022

Dorost si poradil i v druhém zápase nadstavby

N2, sobota 26.11.2022, Slavia - Zlín
Slavia
8:2
3:0, 2:2, 3:0
Zlín

Branky

Slavia

2. Hlavička (Kucharčík, Chludil), 7. Curran (Matějovský, Pšenička), 19. Chludil (Ciolek, Kubánek), 32. Poletín (Curran, Pšenička), 35. Curran (Poletín, Hubinka), 49. Poletín (Curran, Pšenička), 51. Kucharčík (Filip, Chludil), 55. Chludil (Filip)

Zlín

29. Vaculík (Heš), 36. Heš (Ruml)

Statistiky

Rozhodčí: Hrdlička – Kokrment, Herles
Vyloučení: 4:8, navíc Holba (ZLN) 5 a 20 min, Hlavička (SLA) 5 a 20 min
Využití: 1:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 51:15
Diváci: 73

Sestavy

Slavia

Bašta – Hubinka, Lorenz, Pšenička, Kubánek, Ciolek, Marek – Hlavička, Němeček, Tittl, Poletín, Matějovský, Chludil, Filip, Kucharčík, Curran, Grebeníček

Zlín

Uherek – Kopřiva, Lukaštík, Mořkovský, Uřičár, Ruml, Kotala – Frolo, Valášek, Vaculík, Holba, Nesrsta, Pešák, Paták, Heš

Dorost potvrdil, že se mu v letošní sezóně na domácí půdě daří. Tentokrát si vyšlápl na početně oslabený Zlín, kterému nedal příliš prostoru se v zápase rozkoukat a připsal si další tři body do tabulky po vysoké výhře 8:2.

Sešívaní vstoupili do zápasu podstatně lépe než soupeř a hned v úvodu se mohli radovat. Po tlaku v útočné třetině se jako první dokázal prosadit Denis Hlavička. Zlín se pokoušel o brzkou odpověď, ale Bašta byl pozorný. I díky němu mohli domácí navýšit své vedení, kdy se od Uherekova betonu odrazil puk k Matějovskému, který ho přihrál Maxmilianovi Curranovi, jenž se z dobré pozice nemýlil.

Svou dominanci v první třetině slávisté potvrdili v jejím závěru, kdy svou první branku v zápase vstřelil Danny Chludil. Naopak ve druhé třetině se ze začátku snažili gólově dotáhnout hosté. Ti dokázali využít zaváhání v obraně slávistů a svou šanci dokázal zužitkovat Martin Vaculík.

Vzápětí odpověděl brankou Tomáš Poletín, který stál na konci povedené kombinace. Slavia se dostala do oslabení, i v něm ale dokázala být nebezpečná a vedení navýšil svou druhou trefou Maxmilian Curran. Radost z přidané branky jim nevydržela dlouho, protože Zlín nakonec přesilovku využil a podruhé se mohli hosté v zápase radovat po trefě Jakuba Heše.

V poslední třetině nechtěla nechat Slavia nic náhodě a nedovolila svému soupeři zápas zdramatizovat. Nejdříve přidal ke skvělému výkonu i další gól Tomáš Poletín. Domácí si vytvářeli další šance a po kombinaci ve středovém kruhu se do šance dostal Matouš Jan Kucharčík, který tak završil povedenou akci sešívaných.

Tečku za skvělou poslední třetinou a celým zápasem udělal ještě kapitán Danny Chludil. Ten se dostal do samostatného úniku a povedeným blafákem nedal hostujícímu brankáři šanci. Slavia tak porazila svého soupeře 8:2. Další zápas sehrají slávisté v pátek, kdy zavítají do Hradce Králové.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Zasloužené vítězství, kdy jsme navázali na včerejší výkon. Kluci hráli s velkou chutí a gólů mohlo být klidně víc, ale zase by to nebylo fér vůči Zlínu, který zápas odehrál v jedenácti lidech. Nechci říct, že jsme je ušetřili, ale je asi fajn, že zápas skončil tímto rozdílem.

Lubomír Vosátko (PSG Berani Zlín): Soupeř hrál velice dobře. My jsme se nepřizpůsobili tomu tempu. Byli jsme všude o krok později. Zápas jsme dohrávali v jedenácti lidech, což nás trápí, protože se nám zranili tři obránci. To ale neomlouvá ten fakt, že soupeř byl jednoduše lepší.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více