Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
3.12.2022

Dorost zůstává v nadstavbě nadále stoprocentní, vyhrál i v Pardubicích

N4, sobota 3.12.2022, Pardubice - Slavia
Pardubice
2:3
1:1, 1:0, 0:2
Slavia

Branky

Pardubice

20. Krčál (Vápeník), 23. Rolinek (Kučera, Pilař)

Slavia

16. Matějovský (Poletín, Curran), 41. Matějovský (Curran, Poletín), 60. Ciolek (Chludil)

Statistiky

Rozhodčí: Vepřovský - Tichý, Jiruška
Vyloučení: 6:1
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:45
Diváci: 70

Sestavy

Pardubice

Antoš – Kaštánek, Křečan, Úlehla, Šmerda, Vápeník, Oliva, Švec – Krčál, Kantor, Pražan, Pilař, Korec, Lempach, Kučera, Kopecký, Bartoň, Rolinek

Slavia

Bašta – Hubinka, Lorenz, Pšenička, Kubánek, Ciolek, Marek – Chludil, Němeček, Poletín, Matějovský, Tichý, Tittl, Filip, Kucharčík, Curran, Grebeníček

Dorostenci po výhře v Hradci Králové nastoupili v sobotu v dalším východočeském městě. V Pardubicích sice po dvou třetinách prohrávali 1:2, ale dvěma brankami ve třetí třetině zvrátili výsledek na svou stranu. Dva góly vstřelil útočník Artur Matějovský.

První šance utkání přišla ve 2. minutě. Při oslabení ujel na Baštu domácí Rolinek, ale slávistický brankář jeho pokus vyrazil. Ve 4. minutě si vytvořili první šanci hosté. Obránce Kubánek dvě sekundy před koncem přesilovky trefil tyč. V 6. minutě při další přesilovce sešívaných pálil z pravého kruhu Curran, jenže brankář Antoš předvedl skvělý zásah. V 7. minutě si najel před Baštu Kopecký, Bašta ale střelu zastavil.

V 11. minutě bylo po Hubinkově podražení nařízeno trestné střílení, které ale jeden z domácích hráčů neproměnil. V 15. minutě si najel Tichý před Antoše, avšak vystřelil mimo branku. Slávisté se ovšem nakonec jako první prosadili v 16. minutě. Poletín přihrál na pravý kruh Arturovi Matějovskému, jenž střelou k pravé tyči prostřelil Antoše. Dynamu se podařilo do přestávky srovnat. 14 vteřin před koncem první části nahrál Vápeník do mezikruží Davidu Krčálovi, který rychlou střelou překonal Baštu.

Pardubice vyrovnávací gól nakopl a ve 23. minutě otočily skóre. Tomáš Rolinek dostal přihrávku před Baštu a překonal ho rychlou střelou. Ve 31. minutě zavezl Kantor puk před Baštu, kde nahrál Krčálovi, jenž mohl zakončit do prázdné brány, avšak promáchl. Pak ujeli do přečíslení dvou proti jednomu Kantor s Krčálem, kdy první jmenovaný vystřelil, ale Bašta střelu vyrazil. Po dvou třetinách vedlo Dynamo 2:1.

12 sekund po začátku třetí třetiny se ale sešívaným podařilo srovnat. Ke kotouči se dostal Artur Matějovský a z mezikruží rychlou střelou prostřelil Antoše a dal svůj druhý gól v utkání. Ve 44. minutě se do samostatného úniku dostal Tittl, ale jeden z domácích hráčů ho včas dobruslil a překazil mu střelu.

Poté pálili v přesilovce Němeček s Kubánkem. Střela prvního jmenovaného skončila mimo, proti Kubánkově ráně od modré zasáhl Antoš svou lapačkou. 58 sekund před koncem utkání nakonec rozhodli Pražané o své výhře.

Před bránu si najel Denis Ciolek, kde z dorážky poslal puk za Antošova záda. Dorostenci i nadále zůstávají neporažení. Další utkání odehrají svěřenci trenéra Ladislava Slížka v pátek na ledě Poruby.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Bylo to těžké utkání, Pardubice byly velmi aktivní. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší. Šli jsme si za vítězstvím, které trochu se štěstím přišlo.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více