Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.12.2022

Dorost bojoval až do konce. S rokem 2022 se rozloučil prohrou

N8, sobota 17.12.2022, Slavia - Liberec
Slavia
2:3
0:1, 0:0, 2:2
Liberec

Branky

Slavia

53. Kucharčík (Hubinka), 54. Chludil (Ciolek)

Liberec

10. Maxin (Rozsíval, Pekař), 43. Šťástka (Jarabko, Kučera), 50. Prokůpek (Král, Jarabko)

Statistiky

Rozhodčí: Šmika - Šesták, Landsmann
Vyloučení: 10:12
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:35
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Bašta – Hubinka, Pšenička, Derka, Ciolek, Marek – Poletín, Chludil, Kucharčík, Matějovský, Tittl, Filip, Hlavička, Tichý, Grebeníček

Liberec

Macourek – Pilíšek, Průšek, Seidl, Ehrenberger, Hrouda, Macháček, Jarabko, Stromský, Král – Prokůpek, Šťástka, Kratochvíl, Maxin, Kučera, Pekař, Rozsíval, Bajer

Dorostenci se poprvé od 3. prosince vrátili do zápasového tempa. Tři předchozí zápasy byly kvůli velké marodce v týmu Pražanů odloženy. V sobotu se představili doma proti Liberci. Liberec v poslední třetině odskočil do tříbrankového vedení. Sešívaní dokázali dvěma góly snížit, ale vyrovnat se jim nepodařilo, a tak se s rokem 2022 rozloučili prohrou.

První šance přišla v 7. minutě. Hostující Pekař se protáhl před Baštu a zkusil ho překonat kličkou. Domácí brankář ale pokus přečetl a vyrazil ho betonem. V 10. minutě už se měnilo skóre. Po vyhraném buly se puk dostal k Rozsívalovi, který si všiml na druhé straně úplně volného Imricha Maxina, jenž dostal kotouč do odkryté brány.

V 17. minutě se na útočný výlet v přesilovce vydal domácí obránce Hubinka, který se protáhl přes dva hráče a těsně před bránou vystřelil. Macourek ale zasáhl a vyrazil puk do rohu. 26 sekund před koncem první třetiny znovu pěknou akci ukázal Hubinka.

Tentokrát projel s pukem do útočného pásma podél mantinelu. Jeho následnou ránu z pravého kruhu Macourek chytil. Ve druhé třetině jako první výrazněji zahrozila Slavia. Ve 30. minutě totiž při hře ve čtyřech trefil Matějovský tyčku. Ve 33. minutě mohl po návratu z trestné lavice srovnat Chludil, ale jeho rychlá rána od pravého mantinelu proletěla jenom vedle liberecké brány. Po dvou třetinách stále držel Liberec náskok 1:0.

Slavia dotahovala v poslední třetině

Ve 43. minutě zvýšili hosté v přesilovce svůj náskok. Po kombinaci v útočném pásmu se k puku dostal Marek Šťastka, jehož pokus se odrazil od ramena Bašty a skončil za jeho zády. V 50. minutě už vedli Bílí Tygři 3:0. Střelu Krále od modré čáry vyrazil Bašta pouze před sebe, kde se ke kotouči dostal Tomáš Prokůpek, který zamířil přesně.

Slavia to ale nezabalila a bojovala až do konce. Nakonec se také dočkala gólu v 53. minutě při hře ve čtyřech. U mantinelu se k puku dostal Hubinka, jenž ho následně předložil Matouši Janu Kucharčíkovi, který z mezikruží tvrdou ranou propálil Macourka. Za 67 sekund skórovali sešívaní podruhé a tou dobou už to byla klasická přesilovka.

Ciolek vyslal do jízdy kapitána Dannyho Chludila, jenž nejprve efektní kličkou poslal brankáře na druhou stranu, a pak se prosadil do odkryté brány. Pražané to následně ještě zkusili bez brankáře, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Po utkání se ještě strhla hromadná bitka. Liberec si tak z Edenu odvezl tři body, naopak Slavia poprvé v nadstavbě vyšla naprázdno.

Další utkání sehrají svěřenci trenéra Slížka až v roce 2023, kdy v pátek 6.1. nastoupí na domácím ledě v Edenu proti Karlovým Varům.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Z naší strany to bylo nepovedené utkání. Byli jsme dvě třetiny horší. V závěru jsme se nevzdali, za což chci klukům poděkovat, ale jinak to bylo zasloužené vítězství Liberce.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více