Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
6.1.2023

Vítězný vstup do roku 2023. Dorost ve vyrovnaném duelu porazil Vary

N9, pátek 6.1.2023, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
2:1p
1:0, 0:1, 0:0 - 1:0
Karlovy Vary

Branky

Slavia

6. Kubánek (Matějovský, T. Poletín), 61. Curran (Matějovský, Kubánek)

Karlovy Vary

23. Záhejský (Postl)

Statistiky

Rozhodčí: Zedníková - Horažďovský, Maňák
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:31
Diváci: 95

Sestavy

Slavia

Bašta – Hubinka, Lorenz, Labuzík, Kubánek, Ciolek, Marek – Hlavička, Němeček, Tittl, Poletín, Matějovský, Chludil, Filip, Kucharčík, Curran, Grebeníček

Karlovy Vary

Kříž – Postl, Kůrka, Pelikán, Cipko, Mähler, Dyk – Zeman, Čihař, Slavík, Wardas, Váňa, Poizl, Záhejský, Michalov

Dorostenci se poprvé v roce 2023 představili v zápasovém rytmu. Na domácím ledě v Edenu vyhráli nad Karlovými Vary 2:1 v prodloužení a do nového roku tak vstoupili vítězně. Vítězný gól v prodloužení zařídil útočník Maxmilian Curran.

Hned po 53 sekundách se mohla Slavia dostat do vedení. Hubinka přihrál na pravou stranu Chludilovi, jehož rána zacinkala o břevno. V 6. minutě už se domácí radovali. Po nahrávce Matějovského se na modré čáře do puku opřel Alex Kubánek, který nechytatelnou střelou překonal Kříže.

V 9. minutě sice hosté vstřelili gól, ale ten neplatil kvůli tomu, že gólman Bašta měl už puk ve své moci a až po odpískání mu vypadl z lapačky a hosté ho poté dostali do brány.

Vary ve druhé třetině parádní trefou srovnaly

Ve 23. minutě bylo vyrovnáno a byl to gól opravdu parádní. Vít Záhejský totiž za brankou Bašty nabral puk na čepel a rychlým švihem ho dostal do sítě. Na další šance se čekalo až do třetí třetiny.

První šanci třetí třetiny měli Pražané ve 48. minutě, když jeden z hráčů Slavie trefil tyčku. V 50. minutě pak dostal pěknou nahrávku do jízdy Tittl a chtěl Kříže překonat kličkou, ale hostující brankář vytrčil levý beton a se šancí si poradil. Za další minutu se na Kříže řítil tentokrát kapitán Chludil a chtěl zakončit úplně stejně, jen na druhou stranu.

Gólman Kříž měl ale štěstí, protože Chludilovi v poslední chvíli uskočil puk. 26 vteřin před koncem zápasu dostala Slavia výhodu přesilové hry, a protože se už nic nestalo, šlo se do prodloužení. Do něj si Slavia přenesla přesilovku, která měla trvat 94 sekund.

Přesilovku nakonec Slavia zužitkovala 38 sekund před jejím koncem. Po kombinaci v útočném pásmu se puk dostal na pravý kruh k Maxmilianu Curranovi, který střelou pod horní tyč vystřelil Slavii bod navíc.

Slavia tak vstoupila do roku 2023 vítězně. O další výhru budou svěřenci trenéra Slížka bojovat už v sobotu opět na domácím ledě proti Plzni.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha) :

Těžko jsme se dostávali do tempa. Mohlo to být zapříčiněno těmi svátky. My jsme vlastně v prosinci, jak jsme byli nemocní a defacto i Boleslav, odehráli jenom tři zápasy, takže ta zápasová pauza byla dlouhá. Vary jsou nepříjemný soupeř, což jsme čekali. My jsme byli první dvě třetiny špatní a Vary byly lepší. Ve třetí třetině se to trochu změnilo a zlepšilo, pomohli nám přesilovky, a pak jsme vyhráli asi se štěstím. Zasloužené vítězství to není. Stříbro české dvacítky jsme nijak nerozebírali, ale samozřejmě kluci to sledovali. Vím, že spousta kluků se koukalo a chápu, že to chtěli vidět, i když šli ráno do školy a je možné, že i tohle se trochu podepsalo na našem výkonu. Nevím jestli i Vary to sledovaly, ale naši kluci fandili a ten hokej v podání dvacítky se nám všem moc líbil a i to stříbro bylo prostě zasloužené.

Martin Gombár (HC Energie Karlovy Vary):

Do zápasu jsme nevstoupili v nějakém velkém tempu, nicméně to byl první zápas po dlouhé pauze a i to tak trošku vypadalo. Byli jsme ucelení, byli trochu rozlítaní, nicméně postupem času už to vypadalo trochu lépe a ve druhé třetině jsme byli schopni i vyrovnat a ve třetí třetině to byl zápas nahoru dolů, tam to bylo kdo s koho. Bohužel jsme udělali zbytečný faul ke konci zápasu, který se přenesl potom do prodloužení a v prodloužení jsme dostali v oslabení 3 na 4 gól a tím pádem gratulujeme Slavii ke dvěma bodům. Finále sledovali stoprocentně všichni, myslím, že do ranních hodin a možná to tak mohlo vypadat i v tom zápase, protože někteří samozřejmě museli do školy, ale určitě si to nenechali ujít a stejně tak i my trenéři.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více