Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.1.2023

Druhý zápas v Edenu v roce 2023 dorostu nevyšel. Slavia nestačila na Plzeň

N10, sobota 7.1.2023, Slavia - Plzeň
Slavia
2:6
1:2, 1:2, 0:2
Plzeň

Branky

Slavia

18. Chludil (Hlavička, Kucharčík), 40. Poletín (Matějovský, Curran)

Plzeň

4. Klatovský (Beran, Úbl), 4. Skala (Matějka), 32. Úbl (Hofrajtr), 33. Makovec (Beran, Tolar), 43. Matějka (Makovec, Pittr), 59. Makovec (Černý)

Statistiky

Rozhodčí: Žižka - M. Janíček, J. Janíček
Vyloučení: 4:6
Využití: 2:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 42:32
Diváci: 82

Sestavy

Slavia

Bašta – Hubinka, Lorenz, Labuzík, Kubánek, Ciolek, Marek – Hlavička, Němeček, Tittl, T. Poletín, Matějovský, Chludil, Filip, Kucharčík, Curran, Grebeníček

Plzeň

Mařík – Kocek, Tolar, Prošek, Holubec, Černý, Skala, Kamas – Pittr, Makovec, Matějka, Pavlák, Úbl, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Slačík

Dorostu Slavie se sobotní utkání s Plzní nepovedlo podle jeho představ, Plzeň si odvezla tři body za výhru 6:2. Plzeň v každé třetině dvakrát skórovala. Jedinými střelci Pražanů byli Danny Chludil a Tomáš Poletín.

Hned ve 2. minutě přišla první šance Slavie. Po závaru před Maříkem nejprve Filip promáchl puk v dobré pozici před bránou, neuspěl ani s dorážkou střely od modré, stejně jako Němeček. Ve 4. minutě se trefila Plzeň dvakrát v rozmezí 35 sekund. Nejprve se v přesilovce z dorážky před bránou prosadil nikým nehlídaný Antonín Klatovský a brankář Bašta neměl proti jeho střele šanci. Po něm se prosadil střelou z dálky Tomáš Skala, jenž se prosadil od levého mantinelu.

Bašta puk přes clonu hráčů neviděl. V 9. minutě přišla asi největší šance Slavie v první třetině. Curran našel před úplně prázdnou bránou Matějovského, který ale nedokázal protečovat puk do sítě. V 18. minutě sešívaní snížili. Kapitán Danny Chludil si šikovně najel pro přihrávku zpoza branky a uklidil puk do sítě.

Ve druhé třetině se dvakrát trefili hráči Škody. Ve 32. minutě si Hofrajtr všiml na levé straně volného Matyáše Úbla, jenž tvrdou ranou propálil Baštu. Za dalších 40 vteřin se prosadil Petr Makovec, který skóroval přesnou ranou nad Baštovo rameno. 19 sekund před koncem druhé třetiny skórovali Pražané.

V přesilové hře si za modrou čáru sjel Tomáš Poletín, který po nahrávce Matějovského miřil tvrdou ranou přesně. První šanci druhé třetiny měl domácí Chludil, který se mezi beky protáhl do útočného pásma a chtěl Maříka překonat kličkou, ale hostující brankář přečetl jeho pokus a vyrazil střelu betonem.

Plzeň pak ve 43. minutě zužitkovala další přesilovku. Po kombinaci v útočném pásmu našel Makovec perfektní nahrávkou Jiřího Matějku, který z první prostřelil Baštu. V 56. minutě předvedl krásnou individuální akci v oslabení Curran. Ten se nejprve dostal do brejku, prohodil si puk mezi nohama a vystřelil, ale bránu přestřelil. V 57. minutě byl v úniku faulován Chludil a bylo nařízeno trestné střílení.

Sám faulovaný se k němu rozjel a chtěl Maříka překonat mezi betony, ale Mařík si mezírku pohlídal a zasáhl. Plzeň pak ještě jednou skórovala. V 59. minutě se podruhé v utkání prosadil Petr Makovec, který se trefil nad Baštův beton po přihrávce Černého.

Slavia tak nenavázala na výhru proti Karlovým Varům a tentokrát vyšla naprázdno. Další zápas ji čeká už v pátek, kdy v Edenu v pražském derby vyzvou Spartu.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více