Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
3.2.2023

Dorostenci ve vyrovnaném utkání porazili Hradec a berou tři body

N15, pátek 3.2.2023, Slavia - Mountfield HK
Slavia
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Mountfield HK

Branky

Slavia

8. Němeček, 22. Filip (Hubinka, Hlavička), 60. Poletín (Hlavička, Filip)

Mountfield HK

40. Jón (Pavlík, Černý)

Statistiky

Rozhodčí: Battěk - Žídek, Kučera
Vyloučení: 6:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:37
Diváci: 62

Sestavy

Slavia

Bašta – Hubinka, Pšenička, Lorenz, Labuzík, Kubánek, Ciolek, Marek – Chludil, Kucharčík, Poletín, Matějovský, Havlíček, Tittl, Filip, Hlavička, Tichý, Němeček

Mountfield HK

Záruba – Janeček, Forejtek, Samek, Černý, Pánek – Aschenbrenner, Novotný, Pavlík, Jón, Hendrych, Voděracký, Vítek, Frolík, Páleník

Dorostenci se v pátek opět představili na domácím ledě. V Edenu proti Hradci Králové nakonec vyrovnané utkání zvládli lépe a po výhře 3:1 berou tři body. Slávisté v každé třetině jednou skórovali.

Jako první se v 8. minutě prosadili domácí slávisté. Patrik Němeček využil chyby v rozehrávce Hradce a vyrazil do úniku, a pak překonal Zárubu střelou mezi betony. Na začátku druhé třetiny zvýšila Slavia vedení. Ve 22. minutě na modré čáře nahrál Hubinka na levý kruh Nikolasi Filipovi, jenž se nekompromisně trefil do horní části brány.

Ve 24. minutě ujel hostující Voděracký společně s Novotným do přečíslení dvou proti jednomu a Voděracký se rozhodl vzít zakončení na sebe, ale jeho pokus vykopl Bašta špičkou betonu. Ve 26. minutě se pěknou kličkou do zakončení protáhl kapitán Pražanů Chludil, ale poté zamířil vedle. Ve 27. minutě při přesilovce Hradce měli domácí štěstí po střele Páleníka, který z boku trefil tyčku Baštovy brány.

Ve 28. minutě ještě při hradecké početní výhodě uháněl za vyhozeným pukem Kucharčík, ke kterému se za brankou dostal, a pak se s ním vytočil před bránu Záruby, jehož bránu následně těsně minul. Ve 38. minutě pak dvakrát pálil tvrdě od modré domácí Lorenz. Nejprve dostal nabito od Kucharčíka, a poté se k němu dostal odražený kotouč. Záruba obě rány vyrazil.

19 sekund před koncem druhé třetiny se poprvé prosadil Mountfield. Jeho kapitán Jakub Jón dostal přihrávku do jízdy od Pavlíka a rychlou střelou k tyči překonal Baštu. Ve 46. minutě ztratil jeden ze slávistů puk, za kterým se hnal Hendrych a jel na bránu. Bašta ale jeho pokus bez problémů lapil. V 55. minutě zkusil Chludil překvapit Zárubu střelou z vlastní modré čáry, ale ten se nachytat nenechal a střelu vyrazil.

Hradec to v závěru zkusil ještě bez brankáře, ale tenhle risk nevyšel. 18 sekund před koncem zápasu v přesilovce Slavie dojel Hlavička vyhozený kotouč, a pak ho naservíroval Tomáši Poletínovi, jenž bez problémů trefil prázdnou bránu. Slavia tak zvítězila nad Hradcem Králové 3:1 a další zápas čeká dorostence už v sobotu opět v Edenu, tentokrát proti Pardubicím.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Těžký soupeř. Hradec má kvalitní tým a hraje organizovaně. Myslím, že to byl takový typický playoff zápas. Myslím, že to bylo celkem vyrovnané a štěstí se přiklonilo na naší stranu, za což jsme rádi a uvidíme zítra. Čekají nás Pardubice, když jsme s nimi hráli v Pardubicích, tak byly po výměně trenéra. Taky byli aktivní, hráli podobně. V téhle skupině jsou všechny utkání kvalitní. Ty zápasy jsou podobné, protože všechny týmy jsou bruslivé a chtějí hrát hokej, takže to zase bude těžké.

Tomáš Hamara (Mountfield HK):

Utkání i přes prohru musím hodnotit pozitivně. Mrzí nás, že jsme prohráli, ale dívám se na to kladně, protože kromě první třetiny, kdy jsme byli trošku ustrašení, jsme potom tu hru i vyrovnali a soupeře jsme přehrávali. Měli jsme spoustu šancí, ale bohužel jsme je neproměnili, což nás nakonec stálo bod. Kvalitu měl i soupeř, i nás podržel gólman, takže na dorost to bylo velmi kvalitní utkání.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více