Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.2.2023

Dorostenci prohráli s Pardubicemi

N16, sobota 4.2.2023, Slavia - Pardubice
Slavia
2:3
0:1, 0:1, 2:1
Pardubice

Branky

Slavia

58. T. Poletín (Matějovský, Kucharčík), 60. T. Poletín (Kucharčík)

Pardubice

8. Švec, 21. Turena (Pilař), 60. Krčál (Vápeník)

Statistiky

Rozhodčí: Pastier - Kettner, Stacho
Vyloučení: 6:9, navíc Chludil (SLA) 20 min.
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 47:25
Diváci: 53

Sestavy

Slavia

F. Poletín – Kubánek, Labuzík, Ciolek, Hubinka, Lorenz, Marek, Pšenička – Chludil, Kucharčík, T. Poletín, Matějovský, Havlíček, Tittl, Filip, Hlavička, Tichý, Němeček

Pardubice

Tuláček – Jansa, Křečan, Vápeník, Šmerda, Kaštánek, Oliva, Švec – Lempach, Kantor, Úlehla, Pilař, Andrushchenko, Pražan, Kučera, Krčál, Bartoň, Turena

Dorostenci druhý den po sobě nastoupili proti soupeři z východních Čech. V sobotu proti Pardubicím ale nenavázali na páteční výhru proti Hradci Králové a na domácím ledě i přes povedený závěr padli těsně 2:3.

Jako první se v utkání prosadily Pardubice. Po povedené individuální akci se prosadil Martin Švec, který střelou zprava trefil odkrytou část branky. V 15. minutě měly Pardubice štěstí. Slavia vyhodila puk až k brankáři Tuláčkovi, který špatně rozehrál a málem daroval Slavii vyrovnání. Pardubický gólman se stihl včas vrátit a nikdo z hráčů Slavie se k puku nedostal.

30 sekund po začátku druhé třetiny přidalo Dynamo druhý gól v přesilovce. Kombinace v útočném pásmu skončila u Pilaře, jenž našel na druhé straně Milana Turenu, který trefil přesně odkrytou část brány. Ve 26. minutě měla Slavia obrovskou šanci. Tuláček se vydal za bránu, aby rozehrál puk, ale to se mu nepovedlo a k puku se dostal Kucharčík, jenž se posléze vytočil zpoza branky. Po jeho střele puk projel pod betonem pardubického brankáře, ale nakonec skončil vedle úplně prázdné branky.

Ve 38. minutě dostala Slavia možnost přesilové hry 5 na 3 v délce 53 vteřin, kterou ale zužitkovat nedokázala. Ve 39. minutě už v přesilovce 5 na 4 přišly dvě šance na obou stranách. Nejprve se po chybě Slavie řítil na Poletína sám Kučera, ovšem slávistický gólman si povyjel a zasáhl. Následně na druhé straně ujel Matějovský, jenž ještě poslal puk Tomáši Poletínovi. Ten ještě do mezikruží přihrál Chludilovi, jehož ránu lapil do lapačky Tuláček.

Až v 58. minutě se Slavii povedlo překonat do té doby skvěle chytajícího Tuláčka. Gól padl v přesilovce a při hře Slavie bez brankáře. Matějovský krásnou nahrávkou vybídl ke skórování Tomáše Poletína, který měl snadnou práci, protože už jen doklepl puk z prostoru před brankovištěm do odkryté brány. Závěr zápasu se nesl v emotivním duchu a domácí kapitán Chludil vyfasoval trest do konce utkání za fyzické napadání rozhodčích, kdy se Chludil mírně loktem dotknul hlavního sudího.

39 sekund před koncem utkání se Dynamo trefilo ještě jednou. Do prázdné branky se po nahrávce Vápeníka trefil David Krčál. Za dalších 17 sekund ještě Slavia v přesilovce skórovala. Podruhé v utkání se trefil Tomáš Poletín, kterému nabil Kucharčík. Slavia tak nenavázala na páteční výhru proti Hradci Králové. Další zápas odehraje dorost 17.2. doma proti Porubě.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Dvě třetiny byly z naší strany špatné a ta třetí byla výborná, kluci jí odehráli tak, jak jsme si představovali. Takhle jsme ale do zápasu měli spíš vstoupit, než začít takhle hrát až ve třetí třetině.

Jiří Fibiger (HC Dynamo Pardubice):

Začátek utkání se nám povedl a dostali jsme se do vedení. Jinak si myslím, že to bylo celkem vyrovnané utkání. Myslím si, že závěr zápasu byl zbytečně vyhrocený a my jsme tam udělali zbytečné fauly a zbytečné chyby, ale jinak to bylo až do poslední minuty vyrovnané. Každý měl v nějakou chvíli šanci kolem branky a i v těch oslabeních nebo přesilovkách to prostě bylo vyrovnané až do samotného konce.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více