Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.2.2023

Dva hattricky! Dorostenci si po pauze zastříleli proti Porubě

N17, pátek 17.2.2023, Slavia - Poruba
Slavia
8:3
3:0, 2:2, 3:1
Poruba

Branky

Slavia

2. Poletín, 14. Matějovský (Poletín), 14. Hlavička (Kucharčík, Havlíček), 25. Hlavička (TS), 32. Curran (Poletín, Matějovský), 41. Curran (Poletín, Matějovský), 52. Hlavička, 60. Curran (Labuzík, Ciolek)

Poruba

25. Hlaváč (Zachariasz, Korpas), 30. Hansel (Jevtěchov, Koida), 51. Koida (Zachariasz, Bodnar)

Statistiky

Rozhodčí: Zedníková - Žídek, Pěkný
Vyloučení: 9:6
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:32
Diváci: 59

Sestavy

Slavia

Bašta – Ciolek, Lorenz, Kubánek, Labuzík, Pšenička, Marek – Grebeníček, Němeček, Kucharčík, Hlavička, Tittl, Poletín, Matějovský, Havlíček, Curran

Poruba

Láryš – Bodnar, Gebauer, Stasjuk, Pavlíček, Dragon, Jeřábek – Zachariasz, Vehovský, Korpas, Hansel, Koida, Indrst, Jevtěchov, Sobol, Hlaváč

Dorostenci Slavie se po reprezentační pauze vrátili do zápasového rytmu. Na domácím ledě v Edenu si zastříleli proti Porubě, které nasázeli osm branek. Útočníci Denis Hlavička a Maxmilian Curran si připsali hattrick. K výhře přispěl i útočník Tomáš Poletín, který zapsal čtyři body.

Do utkání vstoupili lépe Pražané, kteří se přesně ve 2. minutě hned ujali vedení. Po Němečkově vyhození jeden z hráčů Poruby přišel o kotouč, ke kterému se dostal Tomáš Poletín, jenž se po vytočení před bránu prosadil přesnou ranou nad beton brankáře Láryše.

V 7. minutě zahrozili znovu domácí. Matějovský našel nahrávkou před bránu na druhé straně pásma volného Němečka, jenž se kličkou snažil puk dostat za záda Láryše, ale ten se v brankovišti roztáhl a střelu vyrazil.

V čase 13:30 zvýšila Slavia svůj náskok. Poletín ještě před tím, než šel střídat, vyslal puk dopředu na Artura Matějovského, který se posléze ocitl sám před Láryšem a prostřelil ho z mezikruží přesnou ranou mezi betony.

Za dalších 23 sekund se sešívaní radovali znovu. Poruba se nestihla zformovat ve svém obranném pásmu a k puku se dostal Kucharčík, jenž následně přes šířku pásma našel Denise Hlavičku, který rychlou ranou propálil Láryše. Po první třetině vedli Pražané 3:0.

Na góly vyrovnaná druhá třetina

Ve 25. minutě byl při úniku seknut Hlavička Vehovským a rozhodčí nařídila trestné střílení. K němu se postavil sám faulovaný Denis Hlavička, který ho s přehledem proměnil, když se trefil nad rameno Láryše do horní části brány. Za 41 sekund se poprvé dočkala Poruba. Korpas v útočném pásmu nahrál Zachariaszovi, který viděl před bránou lépe postaveného Mathyase Hlaváče, který nabídnutou šancí nepohrdnul a prostřelil Baštu. Ve 29. minutě dostala Poruba možnost 61 vteřin dlouhé přesilovky 5 na 3.

Tuhle možnost nakonec Poruba zužitkovala ve 30. minutě. Na levém kruhu zůstal osamocený Tomáš Hansel, jenž po nahrávce Jevtěchova mířil přesně do odkryté části brány a trefil se ke vzdálenější tyči Baštovy klece. Slavia ale odpověděla gólem ve 32. minutě. Poletín vjel do útočného pásma, a pak si všiml sjíždějícího si Maxmiliana Currana, jenž posléze mířil přesně k tyči Láryšovy branky.

Ve 35. minutě měla Slavia štěstí, protože Korpas napálil jen tyč Baštovy klece. Ve 38. minutě se skvělým zákrokem ukázal Bašta. Slávistický gólman se roztáhl a betonem zneškodnil příležitost Jevtěchova. Po dvou třetinách vedli sešívaní 5:2.

Dva zkompletované hattricky ve třetí třetině

Třetí třetina začala výborně pro domácí. Uběhlo z ní jen 30 sekund a Slavia znovu slavila gól. Matějovský zavezl puk do útočného pásma, kde ho předložil Poletínovi, jenž ještě hezkou křižnou nahrávkou vyzval ke střele Maxmiliana Currana, který se nemýlil a dal druhý gól v utkání. Šestnáctiletý útočník mohl zkompletovat hattrick ve 44. minutě, kdy se řítil sám na Láryše a chtěl ho překonat kličkou do bekhendu, jenže těsně před zakončením mu puk sjel z hole a Curran tak ani nevystřelil.

V 51. minutě se ještě prosadila Poruba a bylo to dvě sekundy po skončení její přesilovky. Zachariasz přihrál na modré čáře Rodionu Koidovi, jenž chvilku přemýšlel, co udělá. Rozhodl se najet si na levý kruh, odkud tvrdě vypálil a parádní ranou vymetl vzdálenější horní růžek Baštovy klece. V 52. minutě se posedmé prosadili Pražané. Jeden z hráčů Poruby ztratil puk, čehož využil Denis Hlavička, jenž si to namířil na Láryše a ranou do vzdálenější šibenice zkompletoval hattrick.

V 56. minutě útočil v oslabení na hattrick Curran. Poletín ho vyslal do samostatného úniku, ovšem Láryš proti jeho kličce vytrčil beton a zasáhl. Nakonec se ale třetí branky dočkal. 13 sekund před koncem dostal během čtyřminutové přesilovky na modrou čáru nabito Labuzík, jenž našel na levém kruhu stojícího Maxmiliana Currana, který vypálil a rána propadla Láryšovi výstrojí a skončila v síti.

Slavia tak po reprezentační pauze zvládla dobře domácí zápas a získala tři body. O ty další budou svěřenci trenéra Slížka bojovat hned v sobotu opět v Edenu proti Třinci.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Byl to zápas po pauze. Chyběla nám trochu herní praxe. Nicméně osm vstřelených gólů je dobrý výsledek, ale jsou tam věci, které musíme směrem k play - off doladit, ale máme na to ještě 5 zápasů. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli a jsme za to rádi. Hattricky mě určitě potěšily, ale já mám radost z každé branky, ale byly tam dva hattricky a pro kluky je to určitě super a v tomhle věku jsou určitě rádi za to, že dali hattrick. Mě těší každý gól, který dáme a je jedno, jestli padne hattrick nebo ne. Zítra s Třincem očekávám jiný zápas, Třinec je trochu jiný tým. Poruba hraje hodně směrem dopředu a má šikovné hráče a hrají hokej a umí držet pásmo. Oproti tomu Třinec hraje precizně a více do obrany a mají tam trenéra Malíka, který trénuje reprezentaci do 16 let a dbá na to, aby hráli dobře do obrany. Očekávám, že to bude těžké utkání.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více