Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.2.2023

Druhá domácí výhra v řadě! Dorost přetlačil Třinec

N18, sobota 18.2.2023, Slavia - Třinec
Slavia
4:3
2:0, 1:3, 1:0
Třinec

Branky

Slavia

2. Tichý (Němeček, Tittl), 15. Hlavička (Matějovský, Pšenička), 29. Poletín (Kubánek, Kucharčík), 46. Matějovský (Kubánek, Kucharčík)

Třinec

24. Kubiesa (TS), 33. Kubiesa, 33. Hladoník (Mrtka)

Statistiky

Rozhodčí: Vokoun – Stacho, Kaiser
Vyloučení: 6:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 20:24
Diváci: 31

Sestavy

Slavia

F. Poletín – Marek, Pšenička, Labuzík, Kubánek, Lorenz, Ciolek – Filip, Tichý, Havlíček, Matějovský, T. Poletín, Tittl, Hlavička, Kucharčík, Němeček, Grebeníček

Třinec

Skácel – Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Solowski, Čmiel – Sajdok, Pohludka, Blaha, Weiss, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Urbánek, Mikula, Hladoník, Hrček

Po páteční výhře nad Porubou porazili slávističtí dorostenci i Třinec. Na sobotním vítězství 4:3 se gólově prosadili Tichý, Hlavička, Poletín a Matějovský.

Slávističtí dorostenci vstoupili do druhého utkání ve dvou dnech aktivně a po necelých dvou minutách se ujali vedení. Filip Tittl vysunul do samostatného úniku Tobiáše Tichého, který otevřel skóre. V sedmé minutě se mohl probojovat do útočného pásma Poletín, jenže jeho spoluhráči odešli střídat a domácí útočník jen nahodil kotouč do útočného pásma.

Ve čtrnácté minutě měl velkou šanci nejprve hostující Hebar, který neuspěl v úniku na brankáře Poletína. Slavia z následující akce přidala druhou branku. Tu obstaral Denis Hlavička.

V závěrečné fázi úvodního dějství bylo k vidění hodně vyloučení, hosté hráli chvíli dokonce přesilovou hru pěti proti třem. Tu ale Slavia ubránila skvěle a do šatny odešla s dvoubrankovým vedením.

Začátek druhé třetiny vyšel lépe hostům, kteří snížili na 1:2. Odpískané trestné střílení využil Matěj Kubiesa. Po pěti minutách Slavia odskočila opět do dvoubrankového vedení. Po kombinaci v přesilové hře skóroval Tomáš Poletín.

.

Dvě minuty za polovinou utkání ale třinečtí hokejisté dvěma rychlými brankami vyrovnali. Po chybě sešívaných v rozehrávce získal puk Matěj Kubiesa a v samostatném úniku snížil na rozdíl jedné branky. Netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Na 3:3 se se štěstím prosadil Vít Hladoník.

Prvních pět minut třetí třetiny nechtěl ani jeden z týmů udělat chybu, takže nebylo k vidění příliš mnoho šancí. Po šesti minutách poslední části hry šla Slavia do vedení. Pohlednou kombinaci v útočném pásmu zakončil do prázdné branky Artur Matějovský.

Jeho branka byla nakonec rozhodující, protože Třinec se na vyrovnání nezmohl. Slávistický dorost tak bere další vítězství.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Dnes to byl velmi těžký zápas, ale kvalitou se to blížilo k play-off. Pro kluky je takový zápas skvělý, protože jen rostou. Více takových zápasů.

Marek Malík (HC Oceláři Třinec):

Z naší strany velice nepřesné utkání. Hodně jsme ztráceli puky, což nám bránilo v hraní hry, kterou se chceme prezentovat. Nejsme spokojeni s našim výkonem, který samozřejmě vyústil v takový výsledek. Musíme zase pracovat na tom, na čem chceme pracovat. Zlepšit musíme hlavně detaily, protože ty dnes rozhodly. Porazili jsme se sami.

Autor Matyáš Kainz

Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více