Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.2.2023

Dorost neuspěl v Boleslavi, rozhodla poslední třetina

N19, čtvrtek 23.2.2023, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
4:2
2:1, 0:1, 2:0
Slavia

Branky

M. Boleslav

17. Kristek (Fišer), 20. Vojáček (Hurt), 52. Steklý (Šindelář), 54. Vojáček (Vystrčil)

Slavia

9. T. Poletín (Kucharčík, Pšenička), 28. Filip (Hlavička, Havlíček)

Statistiky

Rozhodčí: Raška - Kettner, Hnilička
Vyloučení: 5:3
Využití: 0:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 30:37
Diváci: 88

Sestavy

M. Boleslav

Vystrčil – Průšek, Fišer, Šilhavý, Kubíček , Hlinský, Kovář – Beran, Trefil, Steklý, Hurt, Kurka, Vojáček, Kristek, Hájek, Šindelář, Konobelj, Lev

Slavia

F. Poletín – Ciolek, Lorenz, Kubánek, Labuzík, Pšenička, Marek – Grebeníček, Němeček, Kucharčík, Hlavička, Tittl, T. Poletín , Matějovský, Havlíček, Tichý, Filip

Dorostenci Slavie se ve čtvrtek představili na ledě Mladé Boleslavi. Po dvou třetinách drželi vyrovnané skóre 2:2, ale Boleslav nakonec dvěma góly v poslední desetiminutovce třetí třetiny dvakrát skórovala a získala tři body.

Jako první se v utkání na ledě Boleslavi prosadili dorostenci Slavie. V 9. minutě vypálil Kucharčík a jeho rána vypadla Vystrčilovi za záda a na brankové čáře doklepl puk do sítě Tomáš Poletín.

V 17. minutě bylo vyrovnáno. Fišerovu ránu od modré vyrazil František Poletín pouze do prostoru před brankou, odkud puk do brány dostal Jakub Kristek. Bruslaři ještě do přestávky otočili skóre. 49 sekund před koncem první třetiny pálil Hurt a Poletín ránu vyrazil. Na dorážku Matěje Vojáčka už nedosáhl.

Slavia ve druhé třetině dokázala srovnat. Ve 28. minutě se trefil Nikolas Filip, jehož střela z levého kruhu se ještě otřela o břevno a skončila v síti. Ve 29. minutě hrozili Bruslaři. Konobelj vypálil z mezikruží, ale Poletín zasáhl špičkou betonu. Ve 35. minutě pak dvakrát musel zasahovat Vystrčil. Během přesilovky si nejprve poradil s ranou Matějovského, a následně i s pokusem kapitána Kubánka. Pak musel ve 36. minutě zasahovat Poletín, který si našel ránu Konobelje z otočky z levého kruhu.

57 vteřin před koncem druhé třetiny při hře ve čtyřech dostal Kubánek nahrávku před bránu, ale odtud se mu nepodařilo usměrnit puk mezi betony Vystrčila. Za dalších 15 sekund vybojoval puk Šindelář a nabil Steklému, který ale ze skvělé pozice nedokázal překonat Poletína.

Ve třetí třetině jako první zahrozili Středočeši. Ve 43. minutě uháněl na Poletína Vojáček, ale slávistický gólman dokázal zasáhnout. Ve 45. minutě prudce vypálil z ostrého úhlu Grebeníček, který dojel odražený puk. Vystrčil ale puk přikryl pod lapačku. Utkání bylo ve třetí třetině dlouho vyrovnané, ale Bruslaři se pak dokázali prosadit v 52. minutě. Při vlastním oslabení po chybě Slavie nahrál kapitán Šindelář úplně volnému Vojtěchu Steklému, který zůstal sám před Poletínem, položil si slávistického gólmana a bekhendem zasunul kotouč do sítě.

V 54. minutě pak jeden z domácích trefil z ostrého úhlu tyčku. Následně pak Středočeši zvýšili skóre. V čase 53:37 se prosadil podruhé v utkání Matěj Vojáček. Ten zavezl puk do útočného pásma a z pravé strany vyslal prudkou ránu, kterou Poletín vyrazil.

Hostující brankář sice puk chtěl zalehnout, ale puk už byl v té chvíli za brankovou čarou. Hosté to pak ještě zkusili v šesti, ale vyrovnat už se jim nepovedlo. Slavia tak prohrála na ledě Mladé Boleslavi 2:4. Další zápas čeká dorostence v sobotu v Liberci.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více