Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
25.2.2023

Dorostenci si spravili chuť. Po výhře v Liberci berou tři body

N20, sobota 25.2.2023, Liberec - Slavia
Liberec
1:4
0:2, 1:1, 0:1
Slavia

Branky

Liberec

21. Pekař (Špilka, Rozsíval)

Slavia

13. Filip (Hlavička, Ciolek), 14. Havlíček (Lorenz, Grebeníček), 37. Tittl (Labuzík), 43. Matějovský

Statistiky

Rozhodčí: Zavřel - Maštalíř, Teršíp
Vyloučení: 8:7
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:36
Diváci: 71

Sestavy

Liberec

Macourek – Král, Ehrenberger, Macháček, Stromský, Průšek, Jarabko, Hrouda, Seidl – Prokůpek, Špilka, Pekař, Rozsíval, Kučera, Kratochvíl, Barna, Bajer, Maxin

Slavia

Bašta – Lorenz, Pšenička, Ciolek, Kubánek, Skyba, Labuzík, Marek – Kucharčík, Hlavička, Chludil, Tittl, Poletín, Matějovský, Filip, Němeček, Grebeníček, Havlíček

Dorostenci Slavie se představili v sobotu opět na ledě soupeře. Proti Liberci v každé třetině skórovali a po výhře 4:1 získali tři body. Jako poslední se trefil ve 43. minutě útočník Artur Matějovský.

Oba týmy začaly opatrně. Slavia následně dostala možnost přesilové hry, kterou ale zužitkovat nedokázala. Během přesilovky pálil jeden z hráčů Slavie a brankář Macourek zůstal mimo branku a puk ležel v ideální pozici pro zakončení, ale obrana Tygrů včas odklidila puk pryč. V 10. minutě při přesilovce Liberce pálil po ledě Pekař, ale bránu Bašty minul.

V čase 12:38 už se Slavia radovala. Při přesilovce se Pražané dostali do přečíslení 2 proti 1 a Nikolas Filip ranou zápěstím propálil Macourka. Za dalších 23 sekund už to bylo o dva góly. Po Macourkově zákroku zatlačili více do obrany Tygrů, díky čemuž se prosadil Jakub Havlíček. V 17. minutě hledal Matějovský přihrávkou někoho ze svých spoluhráčů, ale nebyl úspěšný. Pak při přesilovce pálil v 19. minutě Matějovský, ale Macourek jeho ránu srazil lapačkou.

Liberec vstoupil do druhé třetiny skvěle, protože už po 49 sekundách prostřelil Baštu Vasyl Špilka po předchozí nepřesné střele Pekaře. Puk nakonec doskákal za brankovou čáru. Ve 28. minutě se při hře ve čtyřech protáhl až před Baštu Špilka a slávistický gólman tuhle šanci zlikvidoval skvěle lapačkou. Další šance Liberce přišla ve 32. minutě. Rozsíval se protáhl před Baštu, ale do zakončení se nedostal díky dvěma bránícím hráčům Slavie.

Ve 35. minutě následovala velká šance Pražanů. Kapitán Chludil se z druhé vlny dobrou rychlostí dostal před Macourka, jenže nedokázal přesně zamířit a spálil tak velkou šanci sešívaných. Ve 37. minutě zahrozil znovu Chludil, který tentokrát pálil ze slotu, ovšem Macourek vyrazil. Za 31 sekund už ale Slavia skórovala. Při signalizované výhodě se prosadil Filip Tittl.

Gól jako by Slavii nakopl a ve 38. minutě znovu přišla jejich šance. Slavia jela přečíslení tří proti nikomu, ale kvůli špatné koncovce nakonec Pražané ani nezakončili. Po dvou třetinách vedli slávisté 3:1.

Do třetí třetiny naopak vstoupila lépe Slavia, která ve 43. minutě zvýšila skóre. Před branku se vehnal Artur Matějovský, který i v pádu dokázal zakončit. Za minutu hrozili znovu Bílí Tygři. Kratochvíl chtěl zpoza brankové čáry nahrát Bajerovi, ale ten bekhendem nedokázal dát pokusu pořádnou razanci.

Ve 48. minutě po střele Jarabka zazvonila za Baštou tyč. V 58. minutě při oslabení Liberce měli domácí velkou šanci. V přečíslení dvou proti jednomu pěkně vybídl Špilka Pekaře, který zůstal sám před Baštou. Slávistický brankář ovšem skryl puk mezi betony. Slavia tak získala tři body za výhru 4:1. Další utkání odehrají svěřenci trenéra Slížka v neděli v Plzni.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více