Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.3.2023

Dorostenci bojovali až do konce. Ve Varech ale nakonec těsně prohráli

N21, čtvrtek 2.3.2023, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
5:3
0:0, 4:1, 1:2
Slavia

Branky

Karlovy Vary

32. Galnor, 36. Galnor (Záhejský, Čihař), 38. Záhejský (Mähler), 40. Cipko (Poizl, Dyk), 56. Čihař (Galnor, Pastor)

Slavia

27. Poletín (Kucharčík, Pšenička), 52. Chludil (Matějovský, Poletín), 53. Poletín (Kubánek)

Statistiky

Rozhodčí: Dyršmíd - Matys, Herles
Vyloučení: 7:6
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:39
Diváci: 93

Sestavy

Karlovy Vary

Ebenstreit – Mähler, Kůrka, Cipko, Postl, Pelikán, Dyk – Zeman, Poizl, Pastor, Čihař, Galnor, Váňa, Záhejský

Slavia

Bašta – Ciolek, Lorenz, Kubánek, Derka, Pšenička, Marek – Grebeníček, Němeček, Kucharčík, Chludil, Tittl, Poletín, Matějovský, Havlíček, Filip

Dorostenci se v posledním zápase před ostrým startem play off představili v Karlových Varech. Energetici nakonec i díky skvělé druhé třetině, kterou vyhráli 4:1, zvítězili 5:3. Sešívaným nepomohly ani dvě trefy útočníka Tomáše Poletína.

Dorostenci začali svoje poslední utkání před play-off na ledě karlovarské Energie aktivněji. První větší příležitost si vytvořil hostující Matějovský, jehož střela ze 3. minuty jenom zaduněla o betony gólmana Ebenstreita. V 5. minutě pak pouze milimetry dělily domácího Záhejského od první branky utkání. V 7. minutě při hře ve čtyřech pak pálil z kruhu Němeček, jenže kotouč pouze sjel po betonu domácího gólmana Ebenstreita.

Sešívaní hrozili znovu v 10. minutě. Kucharčík si objel před brankou domácího obránce a tváří v tvář Ebenstreitovi zakončil, ale domácí brankář pokus přizvedl holí. Ve 12. minutě mohl při oslabení skórovat Matějovský, brankář Ebenstreit ale zasáhl a se zbytkem mu pomohla domácí obrana. Dlaší dobrou šanci Pražanů měl v 15. minutě jejich kapitán Chludil, jehož ránu z úhlu dokázal Ebenstreit vyrazit.

Následovala další šance sešívaných. Chludil s Filipem se v přečíslení hnali na domácí bránu, ale ke gólu to nevedlo. První šanci druhé dvacetiminutovky měl Matějovský, který po 45 sekundách této části hry jel sám na Ebenstreita, ale domácího gólmana překonat nedokázal.

Ve 27. minutě se trefili poprvé hosté. V přesilovce poslal Kucharčík puk před brankou na Tomáše Poletína, jenž trefil odkrytou část branky. Domácí srovnali ve 32. minutě, kdy se prosadil Jakub Galnor, jenž poslal puk kolem tyčky za Baštova záda.

Jenže Západočeši ještě do přestávky přidali další tři góly. Přesně v čase 36:00 se v přesilovce podruhé v zápase trefil Jakub Galnor, který po kombinaci střelou z kruhu mířil přesně ke vzdálenější tyči. Za necelé dvě minuty se po samostatné akci pěknou stahovačkou prosadil Vít Záhejský, který zvedl puk pod horní tyč. Poslední gól druhé třetiny padl osm sekund před jejím koncem. Trefil se Pavol Cipko, jehož rána z kruhu skončila v odkryté části branky, kam už se Bašta nestihl.

Drama ve třetí třetině Slavii výhru nepřineslo

Slavia vstoupila do poslední třetiny s odhodláním ještě zdramatizovat průběh utkání. První větší příležitost měli ve 48. minutě domácí. Záhejský dobruslil kotouč, ale v plné rychlosti nedokázal zamířit, a tak puk branku minul.

Slavia se snížení dočkala v 52. minutě, kdy se střelou do odkryté brány prosadil kapitán Pražanů Danny Chludil. Za dalších 46 sekund už byla Slavia na dostřel pouze o gól, protože druhou branku v utkání zaznamenal Tomáš Poletín. Sešívaným se nakonec vyrovnat nepovedlo a v 56. minutě definitivně Energie stvrdila své vítězství zásluhou trefy Vojtěcha Čihaře.

Slavii tak západočeský trip nevyšel a vrací se z něj bez bodů. Pražany nyní čeká příprava na boje v play-off. Svého soupeře ale zatím neznají.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Poslední zápas před play-off. Myslím si, že to byl celkem vyrovnaný zápas. Rozhodovaly tam naše chyby, individuální. Myslím si, že těch jsme nasekali docela dost. Když si promítnu ty góly, tak asi prakticky ty čtyři, když pominu tu střelu v přesilovce, tak všechny ty čtyři góly jsme jim dali. Neděláme z toho tragédii. Teď nás čeká ta nejzábavnější část sezóny. Na to se těšíme.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary:

V každém případě, jsou z utkání smíšené pocity, protože co se týče výsledku, tak samozřejmě výhra je vždy cenná. Nicméně ta naše hra není vůbec podle toho, jak bychom chtěli, aby to vypadalo v play-off. Bylo to vše takové nemastné, neslané. Dovolil bych si říct, že prvních třicet minut jsme se na tom ledě hledali. Pak jsme měli desetiminutovku, kde to začalo vypadat. Pak jsme se zase trošku vrátili do toho půl na půl. Jak jsem říkal, i když výhra je cenná, tak úplně dobrý pocit z té hry není.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více