Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.3.2023

Dorost ve Zlíně padl po nájezdech. Rozhodne se v úterý v Edenu

OF2, neděle 12.3.2023, Zlín - Slavia
Zlín
5:4sn
1:1, 1:2, 2:1 - 0:0
Slavia

Branky

Zlín

6. Plšek (Nesrsta, Řezníček), 28. Vaculík (Heš), 46. Vaculík (Mikel, Klimek), 48. Klimek (Vaculík, Heš), rozh. náj. Kos

Slavia

18. Chludil (Filip, Kucharčík), 22. Hlavička (Chludil, Ciolek), 38. Kubánek, 50. Hlavička (Ciolek, Kucharčík)

Statistiky

Rozhodčí: Held, Kohoutek - Čelechovský, Viskot
Vyloučení: 8:5
Využití: 1:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 31:41
Diváci: 101

Sestavy

Zlín

Kowalczyk – Uřičář, Mořkovský, Lukaštík, Schmied, Mikel, Řezníček, Kotala – Heš, Plšek, Pešák, Pečner, Nesrsta, Kos, Kopřiva, Klimek, Holba, Vaculík

Slavia

Bašta – Lorenz, Pšenička, Ciolek, Kubánek, Skyba, Labuzík, Marek – Kucharčík, Hlavička, Chludil, Poletín, Matějovský, Havlíček, Filip, Němeček, Grebeníček, Curran

Dorostenci Slavie se v neděli představili ve Zlíně, kde mohli v případě vítězství slavit postup do čtvrtfinále. Utkání plné obratů a zvratů rozhodovaly za stavu 4:4 až nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí, kteří tak vrátili sérii zpět do Edenu.

Slávisté chtěli v neděli ukončit sérii a postoupit do čtvrtfinále. Jako první se ale ve druhém zápase prosadili Berani, když Baštu propálil střelou z levého kruhu Lukáš Plšek. Největší šanci Pražanů v první třetině měl ve 12. minutě Curran, jenž se objevil úplně sám před domácí bránou, ale jeho ránu skvělým zákrokem zlikvidoval Kowalczyk.

V 15. minutě se střelou od modré prosadil domácí Mikel, ale gól nebyl rozhodčím uznán kvůli útočícímu hráči v brankovišti. Slavia ale do přestávky dokázala srovnat. V 18. minutě v přesilovce pálil z levého kruhu Danny Chludil, jehož střela vypadla Kowalczykovi z lapačky, a sešívaný kapitán se poté prosadil dorážkou z bezprostřední blízkosti.

Začátek druhé třetiny naopak vyšel Pražanům. Ve 22. minutě se po střele Cioleka dostal k dorážce do prázdné brány Denis Hlavička. Ve 28. minutě se ale Zlínu podařilo srovnat při vlastním oslabení. Heš se dostal do úniku dvou proti jednomu, a pak se rozhodl přihrát Martinu Vaculíkovi, jenž ostrou střelou prostřelil Baštu.

Ve 30. minutě střílel tvrdě od modré Mořkovský, ale Bašta jeho pokus lapil do rukavice. Ve 32. minutě dorážel zblízka Poletín, ale Kowalczyka překonat nedokázal. Ve 34. minutě byl blízko gólu Heš, který před brankou šikovně tečoval puk mezi betony Bašty, ale ten stihl betony včas srazit k sobě.

Slavia do přestávky odskočila znovu do vedení. Ve 38. minutě se prosadil Alex Kubánek, který využil zaváhání ve zlínské obraně. 47 sekund před koncem druhé části se do obrovské šance mohl dostat hostující Curran, který po přečíslení tří proti dvěma mohl zakončovat do zcela odkryté brány, jenže promáchl a puk vůbec netrefil. Po 40 minutách vedli Pražané 3:2.

Gólové hody ve třetí třetině pokračovaly

Zlín do poslední třetiny základní hrací doby vstoupil dobře a ve 46. minutě se mu povedlo v přesilovce srovnat. Martin Vaculík využil zmatku před brankovištěm a dokázal poslat odražený kotouč za záda brankáře Bašty.

Vstřelený gól Berany nakopnul a povedlo se jim otočit skóre. Ve 48. minutě se o trefu postaral kapitán Adam Klimek. Jenže sešívaní dokázali v 50. minutě znovu srovnat. Svou tvrdou ranou od pravého mantinelu se podruhé v utkání prosadil Denis Hlavička.

Ve zbytku základní hrací doby už branka nepadla, a tak se muselo jít do prodloužení. V něm mohla Slavia rozhodnout během přesilovky, ale nepovedlo se, a proto přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným nájezdníkem domácí Dominik Kos, který se trefil už ve druhé sérii.

Zlín tak vyrovnal stav osmifinálové série na 1:1. Rozhodující utkání se bude hrát v úterý na ledě Slavie.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více