Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.3.2023

Junioři ztratili vedení v prvním čtvrtfinále a v sérii prohrávají

ČF1, čtvrtek 16.3.2023, Slavia - Vsetín
Slavia
3:4
2:1, 1:1, 0:2
Vsetín

Branky

Slavia

10. Holaník (Curran, Strnad), 20. Václavík (Matuška, Hron), 34. Stejskal (Strnad, Curran)

Vsetín

20. Hrdý (Hamřík, Jurek), 36. Hamřík (Heinrich, Mošnička), 41. Heinrich (Melenovský, Velikovský), 47. Matějíček (Velikovský, Kráčalík)

Statistiky

Rozhodčí: Zavřel — Kettner, Hlinka
Vyloučení: 7:5
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:25
Diváci: 147

Sestavy

Slavia

Volevecký – Stejskal, Dráb, Hron, Kluch (C), Kříženecký, Hrdlička (A) – Tichý (A), Matuška, Fibigr, Bareš, Strnad, Kvasnička, Curran, Holaník, Václavík, Jokl, Plíšek, Vosmík, Dobner

Vsetín

Pavlíček – Mošnička, Šedlbauer, Fojtík (C), Zedek, Machů, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Juráň, Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Urge, Smetana, Rigo, Jurek

Junioři Slavie neudrželi vedení v prvním čtvrtfinálovém utkání proti Vsetínu a v sérii prohrávají 0:1. Sešívaní vstupovali do třetí třetiny s jednobrankovým náskokem, Valaši ale krátce po začátku periody vyrovnali a díky dalšímu gólu vyhráli 4:3.

Do play-off vstoupili po dorostencích i slávističtí junioři, kteří o postup do semifinále hrají se Vsetínem. Ten dostal v prvním utkání série v Edenu už po dvou minutách k dispozici přesilovku, ohrozit bránu se mu ale nepodařilo. Podobně sice ve své první početní výhodě dopadli i sešívaní, kteří ale předčasně potrestali druhou početní výhodu z poloviny periody. Dorostenec Curran našel v desáté minutě na levé straně Filipa Holaníka, který rychlou ranou otevřel skóre.

V následujících minutách se do příležitosti dostávaly oba týmy, góly si ale nechaly až do závěrečné šedesátivteřinovky úvodní části. Současně s návratem vyloučeného Stejskala překonal Voleveckého Ondřej Hrdý, jenž v čase 19:05 tečoval Hamříkovu nabídku od modré. Pražané ale ještě stihli odpovědět – šest vteřin před sirénou Matuška předložil puk Tomáši Václavíkovi, který trefil přesně mimo dosah Pavlíčka.

Gólman Valachů měl na pilno taky ve druhé části, která i přes několik šancí domácích skončila vyrovnaně 1:1. Bareš po minutě od úvodního buly orazítkoval tyč hostující brány, Holaník o dvě minuty později po Strnadově výborném pasu přestřelil. Ve 28. minutě zahrozil znovu Bareš, jemuž ale v samostatném úniku sjel puk z hole.

Obrat ve třetí třetině

Svěřenci trenéra Daniela Tvrzníka se však nakonec gólu dočkali. Tvrdou ranou od modré se ve 34. minutě prosadil obránce Jiří Stejskal a vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. To jim ovšem nevydrželo ani dvě minuty – v ponechané výhodě na Voleveckého střelou od modré vyzrál Jan Hamřík.

Vsetínští pak sice v závěru prostřední třetiny nevyužili dvojnásobnou přesilovku, vyrovnání se však dočkali. Po pouhých osmi vteřinách od začátku třetí třetiny totiž po levém křídle ujel David Heinrich a střelou ke vzdálenější tyči srovnal skóre. Stejný útočník pak mohl skórovat rovněž o čtyři minuty později, Volevecký ale jeho brejk zastavil.

Moravané ale misku vah dokázali převrátit na svoji stranu. V čase 46:50 potrestal vyloučení slávistů Jan Matějíček a poprvé v duelu poslal hosty do vedení. Od této chvíle měli puk na holi převážně sešívaní, kteří podnikali jeden průnik do útočného pásma za druhým.

Vyrovnat se jim ale ani přes závěrečnou hru bez brankáře nepodařilo a Vsetín se tak v sérii hrané na tři vítězné zápasy ujal vedení 1:0. Druhé čtvrtfinále hrají slávističtí junioři už v pátek, začíná se opět v 17:30.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Zápas jsme si prohráli sami naší nedisciplinovaností, protože mít ve dvou třetinách sedm vyloučených není možné. Všechny góly byly takové smolné, dva byly tečované a napadalo nám to tam. Musíme zlepšit disciplínu, protože jinak budeme mít rychle po sezóně. První inkasovaný gól ve třetí třetině byl smolný, tam nám přeskočil puk hokejku a soupeř se dostal do přečíslení a trefil to. Druhý gól padl po našem zbytečném vyloučení, byla tam střela od modré čáry a bylo to ještě tečované. Jak říkám, sedm vyloučených za dvě třetiny, je prostě moc a musíme to do zítra zlepší.

Luboš Rob st. (VHK ROBE Vsetín): Máme dost mladých kluků, kteří takovou situaci ještě nezažili, takže jsme zápas začali pod stresem a nervozitou. Slavia byla určitě aktivnější a hokejovější a má velice kvalitní kádr. My jsme ale kluky nabádali, abychom nepřestali bojovat. Tím, že jsme se dotáhli na 2:3, jsme měli šanci to uhrát. Velký vliv na výsledek měl rychlý gól na začátku třetí třetiny. Slavii velice zaskočil a nás posadil na koně. My jsme to pak ubojovali vůlí, odmakali jsme to konce. Slavia se tím určitě dostala do útlumu. Věřím, že v pátek budeme trochu disciplinovanější, zlepšit musíme i pokrývání obranných prostorů. Jinak zůstaneme u poctivé a pracovité hry.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více