Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.3.2023

Dorostenci se vrací do Edenu za vyrovnaného stavu

ČF2, sobota 18.3.2023, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:1
0:0, 2:1, 2:0
Slavia

Branky

Plzeň

25. Titlbach (Benák, Jiříček), 37. Makovec (Pittr, Kamas), 57. Benák (Jiříček, Titlbach), 60. Benák (Kocek)

Slavia

22. Chludil (Matějovský)

Statistiky

Rozhodčí: Zubzanda, Kosnar – Tvrdík, Baxa
Vyloučení: 2:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 44:32
Diváci: 75

Sestavy

Plzeň

Mařík – Černý, Jiříček, Skala (A), Kocek, Tolar, Kamas, Skok – Benák, Makovec (A), Beran, Pittr (C), Matějka, Úbl, Fábera, Slačík, Titlbach, Hofrajtr

Slavia

Bašta – Ciolek, Labuzík, Marek, Lorenz, Kubánek (A), Skyba, Pšenička – Kucharčík, Hlavička, Chludil (C), Tittl, T. Poletín (A), Matějovský, Filip, Grebeníček, Tichý, Havlíček

Dorostenci Slavie se vrací z Plzně za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy. Ve druhém čtvrtfinálovém utkání totiž tentokrát vedení neudrželi a prohráli 1:4. Jediný gól sešívaných vstřelil kapitán Danny Chludil. Třetí duel se hraje v úterý od 17:30 v Edenu.

Už v prvním čtvrtfinále mezi Slavií a Plzní nebyla o střely a šance nouze, jediný – a tedy vítězný – gól však vstřelili Pražané. Aktivně se hrálo i v první třetině druhého střetnutí série, ve které oba týmy vyslaly na bránu celkem 24 střel.

Domácí se mohli už po 15 vteřinách dostat do vedení, brankář sešívaných Bašta ale příležitost Matějky a dorážejícího Benáka zastavil. Plzeň pokračovala v útočné hře také v dalších minutách, kdy zahrozili Beran nebo Jiříček. I sešívaní se mohli postarat o první branku utkání, Grebeníček však trestné střílení v 11. minutě neproměnil.

Svěřenci trenéra Ladislava Slížka pak na začátku druhé třetiny ubránili oslabení a vzápětí otevřeli skóre. Byl to jejich kapitán Danny Chludil, jenž v čase 21:57 zakončil rychlý brejk Pražanů 3 proti 1 a přesnou střelou pod horní tyčku nedal domácímu gólmanovi šanci.

Škodovku však úvodní gól nepoložil a i druhou třetinu střelecky ovládla. Především ale dokázala dvakrát skórovat. Nejprve Adam Titlbach ve 25. minutě dorazil za Baštu vyraženou střelu Benáka, ve 37. minutě pak přesnou kombinaci zakončil do prázdné branky Petr Makovec.

Benák dvěma góly potvrdil srovnání série

Vedení Západočechů mohlo být ještě vyšší – Matyáš Úbl trefil ve 27. minutě břevno, Titlbach pak o devět minut později neproměnil samostatný únik. Bašta musel být ve střehu rovněž proti dalším střelám domácích.

Na tempu duelu nic nezměnila ani třetí perioda. Makovec byl dvakrát blízko své druhé trefě v utkání, Slačík pak v 50. minutě z dobré pozice minul. Domácí nakonec přidali ještě dva góly – v 57. minutě tečoval Jiříčkovu nabídku mimo dosah Bašty Adam Benák, který 53 vteřin před poslední sirénou definitivně pojistil výhru gólem do prázdné branky.

Série se tak za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy přesouvá do Prahy. Třetí duel je na programu v úterý od 17:30 a rozhodne o tom, který tým dostane k dispozici mečbol pro čtvrté utkání ve středu v Edenu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Z naší strany horší zápas než včera. Dle mého rozhodlo, že jsme brzy inkasovali vyrovnávací gól. Tam to chtělo déle vydržet a Plzeň by posléze znervózněla. Pak se projevila kvalita hráčů Plzně. Domácí vyhráli zaslouženě. Góly ke konci už prakticky nic neřešily. Teď se dvakrát vyspíme a jde se k nám. Uvidíme, jak to bude probíhat.

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): Dnes jsme podali o mnoho lepší týmový výkon. Měli jsme více ze hry s pukem a konečně se nám také povedlo dát nějaké branky. Chodili jsme před bránu, a když se nám poté podařilo dostat puk na beky, tak jsme z toho byli nebezpeční.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více