Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.3.2023

Junioři vynulovali Vsetín a vynutili si pátý zápas

ČF4, úterý 21.3.2023, Vsetín - Slavia
Vsetín
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Slavia

Branky

Vsetín

Slavia

16. Tichý (Hron, Bareš), 24. Vosmík (Hasman), 45. Plíšek (Kvasnička)

Statistiky

Rozhodčí: Grygera – Komínek, Smetková
Vyloučení: 8:6
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:36
Diváci: 164

Sestavy

Vsetín

Pavlíček – Mošnička, Šedlbauer, Fojtík (C), Zedek, Machů, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Jurek, Juráň, Matějíček, Janíček (A), Ürge, Rigo, Smetana

Slavia

Pittr – Stejskal, Dráb, Hron, Kluch (C), Kříženecký, Hrdlička (A) – Tichý (A), Fibigr, Bareš, Strand, Hasman, Kvasnička, Plíšek, Holaník, Václavík, Curran, Dobner, Vosmík, Matuška

Junioři Slavie vyrovnali čtvrtfinále se Vsetínem a vynutili si rozhodující páté utkání. Svěřenci trenéra Tvrzníka uspěli ve čtvrtém duelu jednoznačně 3:0 a ve čtvrtek si v Edenu zahrají o postup do semifinále.

S hrozbou vyřazení šli slávističtí junioři do čtvrtého střetnutí čtvrtfinálové série proti Vsetínu, který se díky pondělní výhře po nájezdech ujal vedení 2:1. Sešívaní proto potřebovali do zápasu dobře vstoupit, což se jim v prvních minutách dařilo. Zejména Albert Bareš byl v úvodní periodě velmi aktivní a v osmé minutě mu ke gólu po zakončení od levé tyče příliš nechybělo.

Do hry se pak více dostali i Vsetínští, kteří ale ve své první přesilovce nedokázali najít recept na brankáře Pražanů Pittra. Ten se blýskl i v 15. minutě proti přečíslení Ürgeho s Heinrichem, jehož střelu skvěle vykryl vyrážečkou. Sešívaní toho využili a v čase 16:00 otevřeli skóre utkání. Důležitou trefu si připsal Stanislav Tichý, který tečoval Hronovu nabídku od modré a usměrnil ji do domácí sítě.

Zatímco první třetina začala vlažně, tak do druhé periody oba týmy doslova vlétly. K vidění byla i potyčka a v rozmezí několika minut také šance a gól. Pittr se nejprve fantasticky přesunul proti dorážce Matějíčka, který střílel do téměř prázdné branky. Na druhé straně se činil i vsetínský gólman Pavlíček, na němž si vylámal zuby z předbrankového prostoru zakončující Plíšek.

Slavia ve třetí třetině definitivně rozhodla

Slávisté ale svému soupeři přece jen odskočili. Ve 24. minutě Hasman vyslal do úniku Adama Vosmíka, který Pavlíčka skvěle vymíchal a následně poslal puk k pravé tyči. Slavii druhý gól nakopnul a hru dál ovládala. Dráb, Václavík i Plíšek prověřili pozornost domácího brankáře, který byl v permanenci rovněž ve dvou přesilovkách Pražanů za sebou.

V té první musel Pavlíček řešit zapeklitou situaci ve svém brankovišti, ve druhé početní výhodě pak pálili Tichý a Strnad, kterému ještě předtím nevyšla střela mířící mezi betony. Červenobílí mohli svůj náskok navýšit ještě v závěru druhé třetiny. Plíšek však puk mezi Pavlíčkovými betony neprocpal, úspěšnější nebyl ani po následném buly střílející Hron, který pak udělal chybu v úplném závěru periody, domácí už ovšem neměli čas ji potrestat.

Vsetínští i přes ztrátu nechtěli zápas jednoduše vzdát a v úvodu třetí třetiny si vytvořili tlak. Pittr ale především střely agilního Heinricha zastavil a slávisté ve 45. minutě potřetí skórovali. Kvasnička podržel puk ve středním pásmu, vydal se do útoku a v mezikruží našel volného Jindřicha Plíška, jenž se trefil přesně nad lapačku.

Třetí gól Valachy definitivně položil a zbytek utkání sešívaní bez problému kontrolovali. Michal Pittr chytil všech 25 střel Vsetínských a pomohl Slavii vyrovnat sérii. Pražané si tak vynutili rozhodující pátý zápas, který budou hostit ve čtvrtek v podvečer v Edenu.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více