Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.3.2023

Dorost mečbol nevyužil, o vítězi rozhodne pátý duel

ČF4, středa 22.3.2023, Slavia - Plzeň
Slavia
1:4
0:2, 0:1, 1:1
Plzeň

Branky

Slavia

60. Poletín (Kubánek, Chludil)

Plzeň

13. Slačík (Jiříček, Titlbach), 19. Benák (Titlbach, Jiříček), 28. Jiříček (Titlbach, Matějka), 41. Titlbach (Benák, Matějka)

Statistiky

Rozhodčí: Bernat, Valda – Kettner, Kučera
Vyloučení: 4:9, navíc Němeček (SLA) a Černý (PLZ) 5 a 20 min.
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 43:26
Diváci: 147

Sestavy

Slavia

Bašta – Ciolek, Labuzík, Marek, Lorenz, Kubánek (A), Skyba, Pšenička – Němeček, Kucharčík, Hlavička, Chludil (C), Poletín (A), Matějovský, Filip, Grebeníček, Tittl, Havlíček

Plzeň

Mařík – Skala (A), Tolar, Kamas, Prošek, Černý, Kocek, Jiříček – Benák, Makovec (A), Beran, Pittr (C), Matějka, Úbl, Fábera, Titlbach, Slačík, Hofrajtr

Dorostenci Slavie ve čtvrtém čtvrtfinále proti Plzni prohráli a stejně jako junioři budou o postup bojovat v pátém utkání. Sešívaní si sice na začátku duelu vytvořili několik slibných šancí, jenže Západočeši postupně dali čtyři branky a vyrovnali stav série na 2:2. Rozhodující střetnutí bude Plzeň hostit v pátek.

Celkem třiadvacet vyloučení rozdali rozhodčí v prvních třech utkání čtvrtfinále mezi dorostenci Slavie a Plzně. A i na začátku toho čtvrtého, do něhož sešívaní vstupovali díky úterní výhře s mečbolem, sudí s tresty nešetřili. Hostujícího Benáka poslali na trestnou lavici už po necelých 40 vteřinách, červenobílí ale jeho provinění nepotrestali.

Nevyužitá početní výhoda však Pražany od aktivity neodradila a v dalších minutách měli více ze hry. Jan Matouš Kucharčík se dokonce dvakrát ocitl sám před brankářem Maříkem, který ho ovšem pokaždé vychytal – nejprve ve třetí minutě, když slávistický útočník nasadil jesle plzeňskému obránci a pak jel sám na branku, a poté o pět minut později, kdy Mařík jeho pokus vyrazil špičkou betonu.

Červenobílí v aktivitě pokračovali, střely Němečka, Filipa a Lorenze ale buď na bránu nedoputovaly, nebo je zblokovali hostující beci. Byli to tak Plzeňští, kteří ve 13. minutě jako první tým v sérii proměnil přesilovku. Přesnou křižnou kombinaci zakončil u pravé tyčky nehlídaný David Slačík, díky němuž Škodovka poprvé v sérii vstřelila úvodní gól zápasu.

Po šancích Slavie přišel další gól Plzně

Západočechy branka nabudila a i díky další přesilovce trávili nadcházející minuty v útočném pásmu. Slávisté sice oslabení ubránili, hosté jim však v 19. minutě odskočili na rozdíl dvou branek. Mezery domácích v obraně využil Titlbach, který posunul puk do jízdy Adamu Benákovi, jenž v samostatném úniku překonal gólmana Baštu.

Rovněž na startu druhé dvacetiminutovky měla Slavia k dispozici přesilovou hru, ta i tentokrát trvala celé dvě minuty. O to víc ale svěřenci trenéra Slížka zahrozili v následné početní výhodě – po velké skrumáži ve 26. minutě kotouč poskakoval blízko brankové čáry, ve 27. minutě se pak Mařík jen ohlížel za dalekonosným pokusem Kubánka, který proletěl brankovištěm.

Sešívaní se ukázali také při hře 5 na 5, Grebeníček se například ve 28. minutě řítil sám z levého křídla. Jenže plzeňský brankář jeho šanci chytil a z následného protiútoku jeho spoluhráči skórovali. Benák ještě z ostrého úhlu trefil tyčku, kotouč se však odrazil přímo k Adamu Jiříčkovi, který golfovou střelou trefil prázdnou branku.

Za bitku tresty do konce utkání

Pražané to však rozhodně nezabalili a svoji aktivitu ještě zintenzivnili. V přesilovkách, jež si vybojovali, ale naráželi na odpor Maříka, který zpacifikoval nebezpečnou střelu Filipa i šanci Kucharčíka, jenž zůstal sám za obranou Plzně. Blízko gólu byl ve 40. minutě také Matějovský, jehož pro změnu zastavila tyčka.

Jenže hokej se hraje na góly a v těch byli ve čtvrtém utkání lepší hráči Škodovky. Ze třetí třetiny uběhlo jen 40 vteřin a známá dvojice Adam Benák a zakončující Adam Titlbach se postarala o čtvrtou trefu v Baštově síti. Hra se pak vyostřila a ve 46. minutě viděli diváci dokonce bitku v podání domácího Němečka a hostujícího Černého, které za to rozhodčí poslal rovnou do sprch.

Sešívaní ani přes nepříznivé skóre nerezignovali a čas od času dávali Maříkovi najevo svou přítomnost. Nejsilněji asi v 57. minutě Pšenička, který však tváří v tvář plzeňskému brankáři minul. Ten ovšem nakonec inkasoval – 44 vteřin před závěrečnou sirénou mu čisté konto pokazil Tomáš Poletín. Plzeň si nicméně díky výhře 4:1 vynutila rozhodující pátý zápas, který bude hostit v pátek.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Plzeň nás dnes vyškolila v proměňování šancí, mají i individuality, což o nich víme. Myslím, že i kdybychom hráli do půlnoci, tak bychom stejně nevyhráli. Šancí jsme měli strašně moc a bohužel jsme je nedali, ale takový je hokej. Hlavním faktorem neúspěchu byly naše přesilovky, kterých jsme měli hodně, ale bohužel jsme v nich skórovali jenom jednou. Nehráli jsme přesilovky dobře a nedokázali jsme se držet na puku a zavézt ho do pásma. Nicméně největším faktorem bylo, že jsme neproměnili ty šance, několikrát jsme měli smůlu, několikrát tam byl od nás nedůraz, ale těch šancí tam bylo opravdu hodně, na to, jaký silný tým proti nám stál. Žádný specifický recept na pátek nemáme, musíme hrát pořád naší hru. Víme, že Plzeň je favorit, ale my tam jedeme pro postup.

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Výsledkově byl pro nás průběh utkání samozřejmě lepší, šli jsme do vedení, ale ve druhé třetině jsme se dostali pod obrovský tlak. Skvělý výkon podal Matyáš Mařík a měli jsme štěstí. Výsledek asi zdaleka neodpovídá tomu, co se dělo na ledě. Měli jsme hodně vyloučených hráčů, což na tom mělo taky svůj podíl. V pátek to bude otevřené, důležitý bude jako v každém rozhodujícím utkání první gól. Týmy jsou vyrovnané a oba si dokážou vypracovat šance, takže to vidím vyrovnaně.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více