Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.3.2023

Junioři drtili Vsetín, končí však ve čtvrtfinále

ČF5, čtvrtek 23.3.2023, Slavia - Vsetín
Slavia
1:2
0:2, 0:0, 1:0
Vsetín

Branky

Slavia

51. Kvasnička (Bareš, Dráb)

Vsetín

6. Janíček (Hrdý, Fojtík), 20. Matějíček (Mošnička, Hamřík)

Statistiky

Rozhodčí: Svoboda, Barek – Roischel, Bohuněk
Vyloučení: 2:5
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 56:21
Diváci: 147

Sestavy

Slavia

Pittr – Stejskal, Dráb, Hron, Kluch (C), Kříženecký, Hrdlička (A) – Fibigr, Bareš, Strnad, Hasman, Matuška, Kvasnička, Curran, Holaník, Tichý (A), Václavík, Plíšek, Vosmík, Dobner

Vsetín

Pavlíček – Zedek, Mošnička, Šedlbauer, Fojtík (C), Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Jurek, Ürge, Janíček (A), Juráň, Smetana

Junioři Slavie drtili v pátém zápase čtvrtfinále Vsetín, více než gól ale nedali. Sezóna tak pro ně po porážce 1:2 končí. Valaši se v první třetině dostali do dvoubrankového vedení a brankář Pavlíček držel až do 51. minuty nulu. Vyrovnání nepřinesla ani obrovská střelecká převaha 56:21.

V každém z prvních čtyř čtvrtfinálových utkání byli junioři Slavie proti Vsetínu střelecky aktivnější. Více času před brankou trávili i v první třetině pátého, rozhodujícího duelu, který začal ve čtvrtek podvečer v Edenu. Jejich brankář Michal Pittr sice už ve třetí minutě čelil velké šanci Melenovského, červenobílí pak ale převzali iniciativu.

Strnad o minutu později zahrozil z předbrankového prostoru po pasu Václavíka, Curran se pak zase snažil zasunout puk u tyčky. Jenže zatímco brankář Valachů Pavlíček odolával, Valaši recept na Pittra dvakrát v úvodní dvacetiminutovce našli. Nejprve v šesté minutě projel sešívanou obranou Martin Janíček a procedil puk mezi betony, 37 vteřin před první sirénou pak zvýšil na 2:0 Jan Matějíček, před nímž číhala po příhodném odrazu prázdná branka.

Mezitím se slávisté snažili vyrovnat – a několikrát tomu byli velmi blízko. Lukáš Strnad ukázal svoje kvality nejvýrazněji ve 14. minutě, když dalekonosnou střelou od modré čáry trefil horní tyč vsetínské klece. Z dobrých pozic pálili i Václavík a v přesilovce Holaník s Drábem. Pražané okupovali útočnou třetinu také při hře vyrovnaném počtu, s dvoubrankovým vedením však odcházeli do šaten hosté.

Jeden slávistický útok za druhým

Svěřenci trenéra Tvrzníka pak ale doslova vyletěli z kabiny a po velkou část druhé třetiny téměř nepustili Vsetín k puku. Na Pavlíčkovu branku se valil jeden útok za druhým, strážce hostující svatyně však v některých chvílích doslova deptal střílející slávisty. Strnad vymýšlel nahrávky pro spoluhráče, Dráb ostřeloval bránu od modré čáry a Bareš s Curranem neúspěšně doráželi na brankovišti. Druhý jmenovaný pak ve 33. minutě narazil v přesilovce až na beton Pavlíčka, který se skvěle přesunul proti křižnému pasu.

Moravané někdy snad i vůlí – a samozřejmě díky výbornému Pavlíčkovi – stále drželi čisté konto. Oddych jim sice poskytla přesilovka po vyloučení Bareše z 34. minuty, Slavia se ale po konci oslabení znovu vrhla do útočení. Kontaktní gól měl na hokejce ve 39. minutě Strnad, který sám před bránou dorážel Hronovu vyraženou střelou. Vsetínský gólman ovšem i tento jeho pokus chytil.

Ve třetí třetině se na aktivitě Pražanů nic nezměnilo. K vidění byly v podstatě jen ofenzivní akce slávistů, kteří se drali za gólem. Jenže Pavlíček předváděl vynikající výkon, mimo jiné v oslabení ve 45. a 46. minutě, kdy domácí znovu ostřelovali jeho branku, ve 49. minutě proti obrovské šanci Strnada nebo v následné přesilovce slávistů, když zastavil dorážku Hrdličky do odkryté klece.

Kontaktní gól, vyrovnání už ne

Pavlíček však nakonec přece jen kapituloval. V 51. minutě ho překonal Matěj Kvasnička, který v přesilovce dorazil do branky vyraženou střelu Bareše. Slavii pak sice dvě minuty nato vylekal hostující Heinrich, který v úniku trefil tyč, jinak se ale hra dál odehrávala v obranném pásmu Vsetínských. Těm v 57. minutě ujel Bareš, bránu ovšem minul – na druhé straně se opět v brejku objevil Heinrich, Pittr ale svůj tým v klíčové chvíli podržel.

Slávisté necelé tři minuty před koncem třetí třetiny odvolali brankáře a Bareš se po centru Strnada zjevil sám před Pavlíčkem. Ten nakonec i přes enormní tlak sešívaných další gól už nepustil a Vsetín tak v Edenu zvítězil 2:1. Zatímco Valaši si tak zahrají o postup do finále, sešívaným juniorům sezóna skončila.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Dnes to byla názorná ukázka toho, proč jsme byli v sérii neúspěšní. Měli jsme 56 střel a dali jsme jeden gól. Myslím, že první třetina byla vyrovnaná, ale bohužel jsme udělali tři chyby, ze kterých dal soupeř dva góly. Zbytek zápasu jsme odehráli v podstatě v neustálém tlaku, bohužel jsme ale dali jen jeden gól. Chybí nám kvalita v zakončení a v předbrankovém prostoru a chyběla nám celou sérii, a proto postupuje Vsetín a ne my.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Hodně nás podržel brankář, ale nebylo to jenom o jeho hře. Měli jsme dobrý vstup do utkání, vedli jsme 2:0. Samozřejmě vnímáme nesmírnou kvalitu Slavie, která měla opravdu velmi silný útok. Za stavu 0:2 jim už nezbývalo nic jiného než to otevřít a útočit a my jsme se pak dostávali pod tlak. Někdy jsme udělali zbytečný faul a pak jsme to točili na pár kluků, což stálo hrozně sil. Měli jsme štěstí. Každý zápas se odvíjí od hry brankáře a my jsme se dnes od hry Adama odrazili, podal excelentní výkon. Jsem rád, že jsme to ubojovali, a musím smeknout před celou sérií. Byla nesmírně férová a bojovná, hrálo se do posledních chvil. Pro některé kluky z našeho týmu je to vůbec první play-off v životě a kluci pro to udělali maximum. Snažili jsme se ho z nich vyždímat, aby se nám tenhle úspěch podařil. Vypadá to, že v semifinále budeme mít České Budějovice. Kluci si odpočinou a budeme se snažit co nejlépe připravit. Teď jsme hráli proti jednomu z nejlepších týmů soutěže a Budějovice jsou další kvalitní mančaft. Pro kluky je to obrovská zkouška, aby si poměřili své síly a věděli, na čem do dalších let pracovat.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více