Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.3.2023

Dorostu končí sezóna, Plzeň rozhodla v závěru

ČF5, pátek 24.3.2023, Plzeň - Slavia
Plzeň
5:3
1:1, 2:1, 2:1
Slavia

Branky

Plzeň

2. Titlbach (Benák), 31. Titlbach (Benák, Jiříček), 38. Makovec (Slačík, Kamas), 57. Titlbach (Benák, Jiříček), 60. Titlbach (Slačík, Benák)

Slavia

13. Poletín (Kubánek, Curran), 28. Poletín (Matějovský, Kucharčík), 43. Poletín (Havlíček, Kubánek)

Statistiky

Rozhodčí: Jílek, Šperl – Jindra, Tvrdík
Vyloučení: 7:9, navíc Beran, Skala (PLZ) a Grebeníček (SLA) 5 a 20 min. a Poletín a Matějovský (SLA) 10 min.
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:45
Diváci: 237

Sestavy

Plzeň

Mařík – Skala (A), Prošek, Kamas, Kocek, Skok, Jiříček, Tolar – Úbl, Slačík, Titlbach, Benák, Makovec (A), Beran, Pittr (C), Matějka, Hofrajtr, Fábera

Slavia

Bašta – Lorenz, Pšenička, Ciolek, Kubánek (A), Skyba, Marek – Kucharčík, Hlavička, Chludil (C), Poletín (A), Matějovský, Havlíček, Filip, Němeček, Grebeníček, Curran

Dorostenci Slavie ve čtvrtfinálové sérii proti úřadujícímu mistrovi dvakrát vedli, nakonec ale pro ně sezóna končí. Ve vyrovnaném pátém utkání už se blížilo prodloužení, Západočeši ale gólem necelé čtyři minuty před koncem rozhodli o své výhře a postupu. Pražanům nepomohl ani hattrick Tomáše Poletína.

První střelu v rozhodujícím pátém utkání zaznamenali dorostenci Slavie, už po deseti vteřinách střílel jejich kapitán Danny Chludil. První úspěšnou střelu si ale o minutu a půl později připsali domácí – Adam Benák našel na vrcholu levého kruhu Adama Titlbacha, který střelou ke vzdálenější tyči prostřelil brankáře Baštu a otevřel skóre důležitého zápasu.

Sešívaní se však zaskočit nenechali a v první třetině srovnali krok i skóre. Filip ani v sedmé minutě střílející Kucharčík, jenž se dostal za záda plzeňské obrany, ještě neuspěli, Tomáš Poletín už ale šest minut nato domácího gólmana překonal. Na konci pětiminutové přesilovky, kterou Slavia hrála po Beranově faulu kolenem, dorazil do sítě vyraženou Kubánkovu ránu.

I do druhé třetiny vstoupili Plzeňští lépe a Bašta musel předvést svoje umění. Zlikvidoval rány domácího kapitána Pittra i talentovaného obránce Jiříčka a především ve 26. minutě šanci Titlbacha zakončujícího z dobré pozice v mezikruží. Škodovka šla krátce poté do oslabení a podruhé v něm inkasovala. Kombinaci Matějovského s Kucharčíkem zakončil Tomáš Poletín, před nímž číhala téměř prázdná branka.

Slavia vyrovnala na začátku třetí třetiny

Už za dvě minuty mohli svěřenci trenéra Slížka udeřit potřetí – Mařík nejprve zastavil Poletína, načež se sám mezi kruhy objevil Curran, který ale svoji dělovku poslal mimo. Krátce nato ovšem šel na trestnou lavici, kam ho brzy následoval i Chludil. Západočeši si vzali oddechový čas a přesilovku 5 na 3 využili. Adam Titlbach vzal zakončení na sebe a svižnou střelou z mezikruží vyrovnal.

Pražané sice zbytek přesilovky ubránili, Plzeň ale dál měla více ze hry – Baštu prověřili Slačík či Titlbach. Chludil pak ve 38. minutě zahrozil z rychlého brejku, domácí se však po vlastním útoku o půl minutu později opět ujali vedení. Petr Makovec vjel do útočného pásma a překvapil Baštu, kterému puk nakonec propadl za čáru.

Do třetí dvacetiminutovky slávisté vlétli a brzy vyrovnali. Hlavičku, který ujel plzeňským bekům, ještě Mařík vychytal, ve formě hrajícího Tomáše Poletína už ale ne. Na pravém kruhu ho našel Havlíček a Poletín pak přesně zavěsil pod horní tyčku, díky čemuž zkompletoval hattrick. Sešívané gól nabudil a Mařík tak musel být i dál ve střehu.

Vítězný gól čtyři minuty před koncem

Hru pak na několik minut rozkouskovaly přesilovky – červenobílí si jich během osmi minut zahráli hned tři, k větší příležitosti se ale nedostali. A tak se o slovo znovu přihlásili dorostenci Plzně. V čase 56:05 se prosadila sehraná dvojice Adam Benák a zakončující Adam Titlbach, který zůstal nehlídaný mezi kruhy a třetím gólem v zápase vrátil svému týmu vedení.

Sešívaní šli v závěru do šesti, vyrovnat se jim už ale nepodařilo. Škodovka ještě vítězství v závěru pojistila, když svým čtvrtým gólem trefil prázdnou branku Adam Titlbach. Slávističtí dorostenci tak postup do semifinále nevybojovali a sezóna pro ně po čtvrtfinálovém výsledku 2:3 na zápasy končí.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Série to podle mě byla nádherná. My jsme samozřejmě byli v pozici outsidera, každopádně i když jsme prohráli, tak musím říct, že s hodně vztyčenou hlavou. Dneska byl náš největší problém, že jsme neproměňovali šance. Závěr bych nerad ani komentoval, tak to prostě v českém hokeji chodí. Rozhodčí si ty svoje fauly vždycky obhájí, to nemá cenu. Kluci cítili, že byli Plzni rovnocenným soupeřem, někdy i lepší, nechci se vymlouvat, ale to, co se dělo, je špatně.

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): Dneska to byl nejlepší zápas, vrchol celé série. V zápase jsme předvedli hodně bojovnosti, hráli jsme srdcem. Hráči měli chuť vyhrát zápas za každou cenu. Myslím si, že ve hře pět na pět jsme byli lepší, ale to je pouze můj názor. Musím pochválit samozřejmě i Slavii, odvedla perfektní výkon. My jsme měli nejpíše více rozdílových hráčů, ti dnes opět ukázali svou velkou kvalitu.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více