Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.8.2023

Fotbalový start. Slavia po nájezdech porazila Kolín

přípravné utkání, úterý 8.8.2023, Slavia - Kolín
Slavia
1:0sn
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
Kolín

Branky

Slavia

rozh. náj. Polák

Kolín

Statistiky

Vyloučení: 3:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Málek – Němeček, Holý, Dráb, Hrdinka, Stejskal, Kremláček – Průžek, Žejdl, Slavíček – Strnad, Slavík, Polák – Půček, Havrda, Simon – Labuzík, S. Tichý, Kvasnička

Kolín

Sajdl (30. J. Tichý) – Pinkas, Sýkora, Hampl, Němec, Naar, Klinecký, Havlíček – Vrhel, Moravec, Matěj Beneš, Síla, Michal Beneš, Pajer, Šedivý, Morong, Gajda

Slávisté zvládli první přípravný duel nad Kolínem nejtěsnějším možným výsledkem. V bezbrankovém utkání rozhodly o vítězi až nájezdy, v nichž se sešívaní dvakrát prosadili. Brankář Roman Málek udržel čisté konto.

Po více než pěti měsících naskočila Slavia znovu do hry. První z deseti naplánovaných přípravných utkání přivedl do Edenu hokejisty Kolína, s nimiž sešívaní loni v létě oba exhibiční duely prohráli. Zatímco ale tehdy v nich týmy nasázely celkem jedenáct gólů, úterní duel připomínal spíše fotbalový mač.

V prvních minutách byli aktivnější slávisté – štěstí zkoušeli například Strnad nebo Labuzík. Jejich aktivitu však přerušila vyloučení, při nichž prvním soupeřovým projektilům čelil i Roman Málek. Ve zbytku úvodní třetiny dominovaly hře nepřesnosti na obou stranách, i když v závěru se ke slovu opět dostali svěřenci trenéra Tvrzníka. Nejblíže gólu byl v 18. minutě Jiří Průžek, který ale nabídku Slavíčka nevyužil.

I ve druhé dvacetiminutovce bylo stále znát, že se hráči rozkoukávají, šancí ale začalo postupně přibývat. Po třech minutách měl tutovku na holi hostující Vrhel, odkrytou klec ale minul. Červenobílí spoléhali na postupnou kombinaci, díky níž prověřili kolínské gólmany (Sajdla nahradil v půlce třetiny Tichý) Němeček, Průžek a zejména Slavíček, jenž se ve 35. minutě šikovně natlačil před branku.

V nájezdech uspěla Slavia

První polovina třetí periody patřila Středočechům, kteří několikrát vyzkoušeli Málkovu pozornost. Především Vrhel se hnal za svým prvním gólem, Málek ale jeho střely zastavil. Podobně aktivně si ve střelbě nadále počínal také Průžek, jehož velkou šanci z 51. minuty však hostující gólman vytáhl mimo tři tyče.

Základní hrací doba nakonec žádné góly nenabídla. O vítězi tak rozhodly nájezdy, protože se týmy domluvily, že prodloužení hrát nebudou. V dovednostní disciplíně uspěla Slavia, za níž se prosadili Vojtěch Polák a Jiří Průžek a rozhodli o nejtěsnějším možném vítězství 1:0.

Další zápas sehrají slávisté už ve čtvrtek 10. srpna na ledě Chomutova, v úterý je pak čeká výjezd do Sokolova. Domů se pak vrátí příští čtvrtek proti Litoměřicím. Na rozpis přípravných duelů se můžete podívat zde.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Byl to první zápas a kvalita ledu nebyla nic moc. Vždy se začínalo na vodě a rozjezdilo se to, takže kombinace vázly. Šance se vytvořily na obou stranách, ale bylo to křečovité a bez pořádné nahrávky a finální koncovky. Všechno je před námi a doufám, že se to bude jen zlepšovat.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více