Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.8.2023

První prohra v přípravě. Slavia padla s Litomeřicemi

přípravné utkání, čtvrtek 17.8.2023, Slavia - Litoměřice
Slavia
1:2
0:1,1:1,0:0
Litoměřice

Branky

Slavia

36. Všetečka (Brož)

Litoměřice

6. Sihvonen (Husák, Svoboda), 27. Guman

Statistiky

Vyloučení: 2:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Málek – Eliáš, Hrdinka, Stejskal, Holý, Němeček, Kremláček – Průžek, Žejdl, Kulda – Všetečka, Polák, Brož – Strnad, Labuzík, Slavíček – Havrda, Tichý, Kvasnička

Litoměřice

Pařík – Aubrecht, Tomek, Černohorský, Husák, Pavlák, Böhm, Tůma – Svoboda, Jícha, Sihvonen – Kordule, Kuťák, Guman – Hrabík, Costa, Vopat – Cikhart, Vitouch, Krupička

Po třech výhrách v řadě slávisté nestačili na Litoměřice. Ačkoliv vytvářeli silný tlak, hostující tým podpořil svým výkonem brankář Lukáš Pařík a litoměřické vedení už se tak Slavii nepodařilo dohnat.

K první velké příležitosti zápasu se dostal Robin Všetečka, když se Vojtěch Polák uvolnil ve středním pásmu stahovačkou mezi nohy a předložil mu puk před branku. Mířil na mezeru u bližší tyčky, ale hostujícího gólmana nepřekonal. Jenže v šesté minutě využil nahrávky Patrika Husáka na levém kruhu finský útočník Riku Sihvonen, překonal tak Romana Málka a dostal Litoměřice do vedení – 0:1.

Před koncem úvodní dvacetiminutovky se ke střelám dostali ještě Edgards Kulda, Josef Slavíček a Lukáš Strnad, avšak všechny jejich pokusy Lukáš Pařík zlikvidoval. Dvě minuty po začátku druhé třetiny zachytil Tomáš Labuzík rozehrávku soupeře, puk se dostal k Josefu Slavíčkovi, který ho vrátil před prázdnou branku Lukáši Strnadovi, jenže do akce zasáhl hostující bek a oslava Slavie se tak nekonala.

Na druhé straně se ale slavilo znovu, a to v čase 26:41. Roman Málek vyrazil puk, ten ze vzduchu sebral Tomáš Guman, který si najel na vrchol kruhů a švihem na bližší tyč skóroval – 0:2. O chvíli později se kališníci mohli radovat potřetí, když se Josef Jícha snažil propasovat kotouč za záda Romana Málka beckhendem, avšak neúspěšně.

V čase 35:08 slávisté konečně snížili na brankový rozdíl, když Robin Všetečka zůstal nehlídaný na pravém kruhu a po přihrávce Jaroslava Brože prostřelil Lukáše Paříka – 1:2. Za další dvě minuty mohl skóre vyrovnat Edgard Kulda poté, co ujel s Filipem Eliášem do přečíslení dva na jednoho, jenže z bezprostřední blízkosti bránu netrefil.

Hned na začátku poslední části hry se po povedené akci dostal puk k Jiřímu Průžkovi, který najížděl na litoměřického gólmana úplně sám, ale ten ho nepustil přes sklapnuté betony. Ve dvaapadesáté minutě se ocitl v příležitosti ještě Matěj Kvasnička, když v mezikruží zakončoval z první, jenže taktéž na Lukáše Paříka nestačil.

V závěru to Slavia zkusila v šesti, ale ani přes velký tlak už se jí zvrátit osud utkání nepodařilo.

Ohlasy trenérů
Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas na to, že to byl teprve čtvrtý v sezóně. Měl nasazení, byl poměrně kvalitní. Určitě to byl zatím náš nejlepší zápas, jen škoda, že jsme prohráli. Je tam vidět posun a já doufám, že budeme pracovat a zlepšovat se dál.
Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více