Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.8.2023

Slavia podruhé v přípravě porazila Sokolov

přípravné utkání, úterý 22.8.2023, Slavia - Sokolov
Slavia
3:1
1:0, 0:0, 2:1
Sokolov

Branky

Slavia

4. Průžek (Žejdl, Slavíček), 50. Labuzík (Havrda), 59. Simon (Strnad)

Sokolov

44. Mlčák (Adamec, Mikyska)

Statistiky

Vyloučení: 3:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Eliáš, Stejskal, Němeček, Hrdinka – Průžek, Žejdl, Slavíček – Všetečka, Kulda, Brož – Strnad, Slavík, Polák – Havrda, Labuzík, Simon

Sokolov

Michajlov – M. Rohan, Tureček, Mlčák, Mikyska, Bulka, Klejna – Vracovský, Kverka, Procházka – Adamec, Vrdlovec, Csamangó – Křemen, T. Rohan, Novotný – Kysela, Osmík, Šmajda

Slavia zvládla i druhé přípravné utkání se Sokolovem, tentokrát zvítězila v Edenu 3:1. Branky vstřelili Jiří Průžek, Tomáš Labuzík a Michal Simon.

Slavia se z první větší příležitosti v úvodu utkání ujala vedení. Slavíček vybojoval puk za brankou, přihrál ho Žejdlovi, jehož pobídku usměrnil tečí mimo dosah Michajlova Jiří Průžek.

Sokolov dostal v osmé minutě první třetiny k dispozici přesilovou hru pěti proti třem, v níž mohl odpovědět na rychlý gól domácích. To se ale nepodařilo, jelikož Volevecký nepustil Novotného k dorážce a skokem po puku přerušil hru.

Ve dvanácté minutě měl obrovskou příležitost na zvýšení náskoku Vojtěch Polák, který po zaváhání Michajlova nastřelil bekhendem jen horní tyč.

Druhá třetina přinesla velkou šanci až v osmé minutě, kdy Kulda vystřelil z mezikruží, ale Michajlov jeho střelu vychytal. Ani ne o dvě minuty později uvolnil Strnad na pravém křídle Poláka, který se snažil najít prostor mezi betony hostujícího brankáře, jenže ten svůj tým podržel.

Tři a půl minuty po začátku třetí třetiny se Sokolovu podařilo vyrovnat. Slávisté zaváhali na pravém křídle, Jan Mlčák se natlačil před Voleveckého a zakončil pod horní tyč.

Po neurovnané pasáži hry se slávisté dostali v 50. minutě opět do vedení. Havrdovo nahození usměrnil před Michajlovem Tomáš Labuzík.

O dvě minuty později mohl utkání definitivně rozhodnout Robin Všetečka, jenže rozhodčí kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti gól odvolal. Minutu a půl před koncem se Michal Simon natlačil na levou tyč branky Sokolova a upravil na konečných 3:1.

Ohlasy trenérů
Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Dnes se v zápase objevilo mnoho dobrých věcí, které chceme, ale také spousta hluchých míst. Od toho je příprava a já doufám, že začnou převažovat dobré věci. Máme před sebou ještě pět přípravných zápasů. Sestavu už se budeme snažit stabilizovat a hrát tak, aby se to blížila tomu, jak nastoupíme v prvním soutěžním utkání. Doba zkoušení dnes skončila a začíná příprava na soutěž.
Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více