Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.8.2023

Dramatická bitva a prohra, slávisté nestačili na Rytíře

přípravné utkání, čtvrtek 24.8.2023, Kladno - Slavia
Kladno
5:3
1:1, 2:0, 2:2
Slavia

Branky

Kladno

8. Plekanec (Kusý), 28. Pytlík, 34. Jarůšek (Plekanec, Kusý), 57. Jarůšek (Ticháček, Babka), 60. Bláha (Sideroff)

Slavia

10. Labuzík (Brož), 46. Slavík (Všetečka), 59. Kulda (Strnad)

Statistiky

Rozhodčí: Horák, Micka – Frodl, Dědek
Vyloučení: 3:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 1340

Sestavy

Kladno

Bow – Klikorka, Slováček, Veber, Hejda, Ticháček, Trojna – Sideroff, Plekanec, Kusý – Procházka M., Pytlík, Bláha O. – Jarůšek, Klepiš, Vimmer – Beran, Babka, Melka.

Slavia

Málek – Eliáš, Hrdinka, Kremláček, Holý, Žovinec, Křepelka – Průžek, Kulda, Strnad – Všetečka, Slavík, Slavíček – Simon, Polák, Brož – Havrda, Labuzík T., Kvasnička.

Slávisté sehráli v dalším přátelském utkání hodně vyrovnanou bitvu, na extraligového soupeře z Kladna ale nakonec nestačili a prohráli 3:5.

Slávisté v úvodu duelu s Rytíři navázali na úspěchy z předchozí části přípravy a už v polovině 10. minuty otevřeli skóre. Do střelecké listiny se zapsal Tomáš Labuzík, který se dostal k odraženému puku od mantinelu a ranou z ostrého úhlu propálil Bowa.

Těsný náskok ale svěřencům trenéra Tvrzníka moc dlouho nevydržel. V čase 17:24 se po Kusého zadovce opřel do puku Tomáš Plekanec a dělovkou z pravého kruhu vyrovnal na 1:1.

Ve druhé třetině Rytíři navíc dokonali otočku. Zkraje 28. minuty ujel po chybě červenobílé obrany do samostatného úniku Jaromír Pytlík, jenž před Málkem předvedl povedený bekhend a bez problémů zasunul kotouč za brankovou čáru.

O chvíli později navíc domácí mužstvo odskočilo na rozdíl dvou branek. A u třetího gólu byl opět matador Plekanec. Ten po pobídce od Kusého vystřelil od modré, jeho pokus v předbrankovém prostoru tečoval Richard Jarůšek a usměrnil puk do sítě.

Krátce před koncem prostřední periody mohl snížit Křepelka. Bow však jeho prudkou dělovku zkrotil ve výstroji. V čase 45:18 už se slávističtí fanoušci dočkali. Všetečka na kladenského brankáře sice nevyzrál, před jeho svatyní ale číhal Marek Slavík a zblízka dopravil puk za brankovou čáru.

Vedení Rytířů mohl pojistit necelých osm minut před koncem opět aktivní Plekanec. Jeho bekhendová střela ale orazítkovala jen tyčku Málkovy klece. To, co se nepovedlo kapitánovi, zvládl Richard Jarůšek. Málkovi po Ticháčkově nahození vypadl puk, nováček v kladenském dresu toho využil a navýšil skóre na 4:2.

Slávisté ale dokázali bitvu ještě zdramatizovat. V čase 58:33 je dostal na dostřel Edgars Kulda, který Strnadovu přihrávku pohotově uklidil za Bowova záda. Poslední slovo však měli Rytíři. Devatenáct vteřin před sirénou nabil Sideroff před branku Ondřeji Bláhovi, a ten zacílil přesně do horního růžku. Slávisté tak na kladenském ledě padli 3:5.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více