Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.8.2023

Proti Stadionu to opět nevyšlo, slávisté padli o dva góly

přípravné utkání, úterý 29.8.2023, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
4:2
0:0, 3:1, 1:1
Slavia

Branky

Litoměřice

28. Kordule (Costa, Korkiakoski), 30. Ton (Costa), 35. Kordule (Černohorský), 50. Guman (Costa)

Slavia

24. Kulda (Průžek), 56. Eliáš (Brož, Hrdinka)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Juránek, Maštalíř
Vyloučení: 8:5
Využití: 0:0

V oslabení: 1:1

Sestavy

Litoměřice

Pařík – Aubrecht, Kroupa, Černohorský, Husák, Pavlák, Tomek, Böhm – Hrabík, Jícha, Sihvonen – Ton, Kuťák, Guman – Korkiakoski, Costa, Kordule – Cikhart, Vitouch, Vopat

Slavia

Pittr – Eliáš, Hrdinka, Stejskal, Holý, Žovinec, Křepelka – Průžek, Žejdl, Kulda – Všetečka, Slavík, Strnad – Slavíček, Havrda, Brož – Labuzík, Tichý, Simon

Slávistům se proti Litoměřicím ani napodruhé nedařilo. I když v Kalich Areně zásluhou Kuldy otevřeli skóre, soupeř vývoj utkání otočil a zvítězil 4:2. Červenobílí tak v přípravě zapsali druhou porážku v řadě.

Slávisté se dostali do velké šance krátce po úvodním buly, Pařík však nebezpečnou střelu i následnou dorážku zneškodnil. O chvíli později pálil z pravého kruhu Všetečka, po jeho projektilu se ale rozvlnila jen boční síť domácí svatyně.

Směrem dopředu byli aktivní i domácí, žádná z jejich příležitostí brankou neskončila, a tak se oba týmy rozešly po první třetině smírně. Góly začaly padat až v prostřední periodě. V čase 23:44 otevřel skóre Edgars Kulda, který při přesilovce Stadionu ujel do samostatného úniku, udělal kličku vyjetému Paříkovi a zacílil přesně do osiřelé klece.

Kališníci ale brzy nato srovnali krok. Ve 28. minutě se po pěkné kombinaci s Costou a Korkiakoskim dostal k puku Pavel Kordule a ranou z předbrankového prostoru překonal Pittra.

Když časomíra ukrojila polovinu základní hrací doby, udeřili Litoměřičtí podruhé. Costa nabil ve vlastním oslabení zpoza branky Petru Tonovi, a ten dělovkou z mezikruží otočil vývoj utkání. Po šikovné teči Černohorského projektilu od modré se následně prosadil ještě Josef Jícha a Stadion navýšil vedení na 3:1.

V čase 49:23 domácí odskočili o další gól. Po pobídce od Costy tentokrát dostal kotouč za záda slávistického gólmana Tomáš Guman. Červenobílí v závěru ještě kosmeticky upravili výsledek. Na konci 56. minuty si najel na pravý kruh Filip Eliáš a svou tvrdou ranou nedal Paříkovi šanci.

V posledních minutách rozhodčí poslali na trestnou lavici Tona a svěřenci trenéra Tvrzníka to zkusili v šesti bez brankáře. Pouhé čtyři vteřiny před sirénou si nedovoleně počínal domácí Kroupa a sudí po jeho zákroku nařídili ve prospěch Slavie trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel Průžek, brankář Pařík ale vystihl jeho kličku a pokus zneškodnil. Slávisté tak z Kalich Areny odjíždějí s porážkou 2:4.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Odehráli jsme slušnou první třetinu a akceptovatelnou třetí. Bohužel ta druhá byla průšvih, úplně jsme vypadli z role a domácí asi zaslouženě vyhráli. Jestli chceme být úspěšní, tak musíme do hokeje zapojit také černou práci, která nám v zápase chyběla. Pokud do našeho hokeje nezapojíme zblokované střely a osobní souboje, tak prostě úspěšní nebudeme.

František Ptáček (HC Stadion Litoměřice): Začal bych od konce, byla to dobrá výhra, která se nerodila vůbec lehce. Začátek jsme měli špatný, nebylo to od nás dobré, byli jsme nedůslední ve všech situacích. Předváděli jsme hru, kde bylo málo síly, málo rychlosti, málo dovedností. Nebylo to na úrovni, která by nám dovolila vyhrát. Pak se to zlepšilo, povedly se dvě, tři akce a malinko se to převalilo na naši stranu a pak už jsme byli schopni dopředu být nebezpeční. Co se týče defenzivy, tak tam jako bývalý obránce vidím ještě nedostatky, na kterých budeme pracovat.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více