Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.9.2023

Slávisté na závěr přípravy nestačili na Boleslav

přípravné utkání, čtvrtek 7.9.2023, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
7:0
4:0, 2:0, 0:0
Slavia

Branky

M. Boleslav

3. Šmerha (Fořt), 6. Malát (Osburn, Šmerha), 8. Jánošík (Lantoši), 9. Stránský (Suchý), 24. Lantoši (Aaltonen, Pyrochta), 30. Fořt, 47. Stránský (Čech)

Slavia

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Micka – Lhotský, Svoboda
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0

Sestavy

M. Boleslav

Novotný – Pyrochta, Pláněk, Jánošík, Štibingr, Jeřábek, Osburn, Bernad, Čech – Skalický, Järvinen, Aaltonen – Söderlund, Roman, Lantoši – Šmerha, Fořt, Malát – Dvořáček, Suchý, Stránský – Hradec

Slavia

Málek – Eliáš, Hrdinka, Kajínek, Holý, Žovinec, Křepelka, Kremláček – Průžek, Závora, Kulda – Všetečka, Knotek, Brož – Strnad, Slavík, Slavíček – Havrda, Polák, Simon

Slavia zakončila letní přípravu porážkou – v jejím závěrečném utkání totiž nestačila na extraligovou Mladou Boleslav, s níž v netradičně dopoledním měření sil padla vysoko 0:7.

O osudu utkání se z velké části rozhodlo už v první polovině úvodní třetiny. Po 141 vteřinách hry otevřel skóre slávistický odchovanec Tomáš Šmerha, jenž našel skulinku mezi betony Romana Málka, tím ale nepovedená pasáž ze strany Slavie teprve začínala. Další okamžiky totiž přinesly jen a pouze radost na domácí straně, která za poslední tři přípravné bitvy skórovala pouze dvakrát – tentokrát se jí za osm minut hry povedl hned dvojnásobek, když se postupně prosadili Sebastián Malát, Adam Jánošík a Jan Stránský.

Už v průběhu první třetiny tak musel přijít i oddechový čas a zdálo se, že se tento tah trenéru Tvrzníkovi vyplatil. Gólové momentum Mladé Boleslavi totiž polevilo a zároveň se zlepšila i spolupráce v zadních řadách sešívaných hokejistů, kteří až do konce první třetiny udrželi boleslavské střelce na uzdě a přežili i první oslabení. Podobně si ale v zakončení počínali i oni, když na Novotného poslali jen pár nebezpečných puků a žádný nedokázali dostat za jeho záda.

Jenže jak dokázali červenobílí přečkat Kuldův trest, při vyloučení Poláka už inkasovali – dlouhá kombinace Bruslařů skončila křižnou přihrávkou na Róberta Lantošiho, proti jehož dobře umístěné ráně se Málek nedokázal přesunout. I přes další brzké inkasování se ale tentokrát Pražané nesložili a naopak několikrát nepříjemně prověřili Novotného – dělovka Všetečky skončila v jeho výstroji, tvrdě, leč neúspěšně pálili Polák s Křepelkou, domácí brankář ale nedovolil žádnou změnu skóre.

Dobývání Novotného klece úspěch nepřineslo

Ta naopak znovu přišla na druhé straně, a to po zmatcích v brankovišti, kdy sice Málek na první pohled zalehl kotouč, ten však zpod jeho výstroje vyklouzl přímo před Tomáše Fořta, který už měl s dorážkou snadnou práci. Kromě dvou domácích tref a marné hostující snahy o korekci skóre prořídlé tribuny viděly také přitvrzení hry, což vyústilo ve dvě sešívané přesilovky, ty ale zůstaly nevyužity a hodnoty na časomíře se neměnily ani po potyčce Kajínka se Šmerhou, kterou oba kohouti odnesli menším trestem

Závěrečná třetina pak přinesla očekávaný obrázek. Domácí si v poklidu hlídali komfortní náskok a nadále Pražany tlačili v jejich obranném pásmu, ti pak při svých útočných výpadech marně dobývali Novotného klec. Ve velké permanenci byl i Málek, který měl v některých momentech i štěstí, jako například při pokusu Järvinena, jenž z bezprostřední blízkosti přestřelil. Ani tentokrát to ale pro sešívaného brankáře nebyla třetina s čistým kontem, o něj ho totiž v polovině 47. minuty připravil svou druhou trefou v utkání Jan Stránský, jenž tentokrát uspěl díky pěkné a hlavně přesné teči.

To bylo z gólových radostí domácích vše, té jedné čestné se ale jejich soupeři nedočkali – Novotný doslova zamkl svou klec a všechny sešívané střelce dokázal i v závěrečných minutách vynulovat – stejně tak i v pětiminutovém prodloužení, kde si oba celky vyzkoušely hru tří proti třem.

Slavia tak v posledním předsezonním testu padla s Mladou Boleslaví vysoko 0:7. Už ve středu 13. září začíná nový ročník Chance ligy, Slavia v prvním kole doma vyzve Stadion Litoměřice, který ovládl oba vzájemné přípravné duely. Přijďte Pražany podpořit v prvním ostrém souboji!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více