Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.10.2023

Slavia ve vyrovnané bitvě se Vsetínem body nezískala

15. kolo, pondělí 23.10.2023, Slavia - Vsetín
Slavia
2:3
1:2, 1:1, 0:0
Vsetín

Branky

Slavia

12. Knotek (Žejdl, Všetečka), 24. Průžek (Knotek, Žovinec)

Vsetín

8. Larsen (Kratochvil, Dědek), 15. R. Půček (Jenáček, Hrňa), 22. R. Půček (Jenáček, Ďurkáč)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Kostourek – Dědek, Maňák
Vyloučení: 4:3
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:28
Diváci: 1105

Sestavy

Slavia

Volevecký (24. Málek) – Žovinec, Křepelka, Hrdinka, Holý, Eliáš, Kajínek, Klikorka – Všetečka, Žejdl, Kulda – Beran, Knotek, Průžek – Slavíček, Slavík, Brož – Havrda, Simon, J. Půček.

Vsetín

Romančík – Staněk, Larsen, Ďurkáč, Jenáček, Petrovický, Kojo – Jonák, B?rzi?š, Rob – R. Půček, Klhůfek, Hrňa – Hořanský, Kern, Jandus – Kubiš, Dědek, Kratochvil – Bláha.

Hokejisté Slavie ve vyrovnaném zápase s druhým týmem tabulky Vsetínem na body nedosáhli. Ve třetí třetině sice měli několik slibných šancí na srovnání, na góly Tomáše Knotka a Jiřího Průžka ale žádný další sešívaný hokejista nenavázal. Duel dochytal Roman Málek, který ve druhé třetině nahradil zraněného Tomáše Voleveckého.

Vrátit se na vítěznou vlnu a prodloužit tu na domácím ledě. Nebo možnost dostat se do čela Chance ligy. Hráči Slavie i Vsetína měli v pondělním utkání v Edenu o motivaci postaráno. Už po necelé půl minutě viděli diváci první šanci – měl ji Lukáš Žejdl, z pozice před bránou ale trefil jen lapačku gólmana Romančíka. Ten o chvíli později čelil i pokusům Slavíčka nebo Kuldy.

Pak se poprvé připomněli Valaši, kteří v Edenu naposledy prohráli loni v březnu. Proti rodící se příležitosti Klhůfka ještě Volevecký zasahovat nemusel, dvě minuty nato se ale musel činit, když u něj dorážel Jonák. Přesto to byl on, kdo musel jako první lovit kotouč ze sítě. Běžela osmá minuta, když si Mads Larsen po Slavíčkem zblokované střele puk znovu našel a golfovou střelou přesně trefil horní růžek slávistické brány.

Vedení hostům vydrželo čtyři minuty. Žejdl při ponechané výhodě zpomalil hru a počkal si na kapitána Tomáše Knotka, jenž si šikovně najel k levé tyči za v tu chvíli nepozornou obranu Vsetínských. Slávistický kapitán se trefil po osmizápasové pauze. Do šaten však nakonec odcházeli šťastnější Moravané, kteří v 15. minutě využili přesilovku. Postaral se o to Roman Půček, který nejprve před Voleveckým odclonil Jenáčkovo nahození a poté dorazil odražený puk.

Po kontaktním gólu vynucená změna v brance

Slávisté v úvodu druhé části sice ubránili další početní výhodu hostů, krátce poté ovšem opět inkasovali. Kotouč se z chumlu před brankovištěm odrazil do mezikruží k Šimonu Jenáčkovi, jehož střelu ještě těsně před Voleveckým tečoval Roman Půček. Starší bratr domácího útočníka Jana Půčka, který nastoupil v dresu Slavie poprvé po letním zranění ruky, tak v duelu skóroval podruhé.

I tentokrát ale dokázali svěřenci trenéra Tvrzníka rychle odpovědět. Tomáš Knotek si ve 24. minutě při rychlém protiútoku posunul puk do středu a vyslal na Romančíka nepříjemnou střelu, kterou na hranici brankoviště dorazil Jiří Průžek. Sešívaní však po kontaktním gólu museli udělat změnu v brankovišti – zraněného Voleveckého vystřídal Roman Málek, který se do branky postavil poprvé od 7. října.

Ve zbytku druhé periody byly k vidění příležitosti na obou stranách. Několik slibných jich měli i sešívaní. Klikorkovu tvrdou ránu z početní výhody ve 29. minutě Romančík pokryl, o chvíli později pak čelil nebezpečné střele Průžka. Tvrdě do helmy vsetínského strážce pálil také Karel Křepelka, v přesilovce Slavie v závěrečných minutách třetiny naopak hrozili spíše Vsetínští.

Třetí třetina vyrovnání nepřinesla

Sešívaní se hned v úvodních minutách třetí třetiny hnali za vyrovnáním. Doslova na holi ho hned dvakrát měl Robin Všetečka, ani v jednom ze svých brejků – ve 44. i 50. minutě – však na Romančíka nevyzrál. Stejně dopadl chvíli po něm střílející Karel Křepelka, který z vrcholku pravého kruhu nastřelil tyčku.

Vsetínský brankář se musel ohánět i v dalších minutách. V 52. minutě napřáhl ze své oblíbené pozice na pravém kruhu Knotek, dvě minuty nato zakončoval těsně před ním – avšak mimo – Marek Slavík. Také další střídání patřila útočným snahám Pražanů, i když v 58. minutě musel důležitý zákrok vytáhnout Málek, na něhož se v úniku řítil Hořanský.

Na závěrečnou zhruba minutu domácí odvolali Málka na střídačku. Holý ale sám před brankou puk usměrnit nedokázal, Romančík zastavil i jeho střelu jedenáct vteřin před sirénou. Valaši tak těsný náskok 3:2 nakonec ubránili.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): První třetinu jsme začali trošku vlažněji a zbytečně pasivně. Myslím si, že jsme Vsetínu dali hodně prostoru, hlavně v obranném pásmu, a to se nám vymstilo. Vsetín dobře sehrál přesilovku, což mu taky pomohlo. Nám se pořádně nepodařilo sehrát ani jednu přesilovku, respektive jsme v nich nedali gól. Od druhé třetině přišlo zlepšení, Vsetínu jsme se minimálně pohybem vyrovnali. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší, ale bohužel už to k vyrovnání nestačilo. Musíme pracovat dál a hrát tak, jako jsme hráli ve třetí třetině. Věřím, že nám takový hokej body přinese.

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Po slušném domácím zápase s Třebíči byl pro nás první zápas na tripu na Slavii důležitý. Věděli jsme, v jaké situaci Slavia je, i když je to podle nás silný tým, a body se se žádným soupeřem neuhrávají jednoduše. Začali jsme dobře, měli jsme slušnou první třetinu a dostali jsme se do vedení. Pořád jsme vedli, což pro nás byla výhoda. Za stavu 3:1 jsme si to zkomplikovali tím, že jsme dostali rychlý gól na 3:2, a Slavia pak začala být houževnatá. Ve druhé třetině jsme se občas dostávali pod tlak, ale ustáli jsme to. Před třetí třetinou jsme si v kabině říkali, že po nás bude Slavia určitě chodit a riskovat a že bychom toho mohli využít. Zápas se srovnal a bylo vidět, že jsme si určité věci pohlídali, i když jsme občas zapomněli na středové hráče, kteří dvakrát jeli z osy do nebezpečné situace. Zápas potom dospěl pro nás do vítězného konce. Určitě rozhodla první třetina a vedení o dva góly.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více